Pelasta Homeworld joukkorahoituksen avulla / Uutiset / pelaaja.fi

Pelasta Homeworld joukkorahoituksen avulla

28.01.2013 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
4

THQ:n yrityssaneerauksessa kaupan ollut Homeworld ei kelvannut isoille ostajille. Nyt menestyksekästä pelisarjaa yrittää pelastaa pieni indie-kehittäjä teamPixel. Naurettavan halvat oikeudet pelisarjaan irtoavat vain 50 000 dollarilla ja oikeuksien varmistamiseksi se on asetettu ensimmäiseksi tasoksi Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa, jossa pelaajat yrittävät haalia rahaa kokoon.

TeamPixel tarjoaa yhteisrahoitukselle vieläpä rahat takaisin -takuun, mikäli oikeuksien osto epäonnistuu. Kampanjan onnistuessa alkuperäinen Homeworld on tarkoitus julkaista Good Old Games -ja Steam -palveluihin ilmaiseksi, jonka jälkeen siitä kehitetään mobiililaitteille oma versio, Homeworld Touch. Mikäli rahoitus ylittää 750 000 taalaa, saa jokainen yhteisprojektiin osallistunut Homeworld 3 -pelin ilmaiseksi.

TeamPixel on kehittänyt reaaliaikastrategiapeliään jo pitkään, ja sen kerrotaan olevan henkinen seuraaja alkuperäiselle Homeworldille. Mikäli oikeudet saadaan ostettua, tulee pelistä näillä näkymin epävirallisen sijaan viralinen jatko-osa.

Indiegogo-keräys on netonnut jo viidenneksen alkutavoitteestaan, ja pottia on mahdollisuus kasvattaa vielä kymmenen päivää. Homeworld-oikeudet olivat aikaisemmin Relic Entertainmentin hallussa, mutta pelisarja jäi THQ:n jäämistöön Segan ostaessa Relicin.

Lähde: Indiegogo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

homeworldin ekan tehtävän dialogia ja musiikki on kyllä niin eeppistä tavaraa

Käyttäjän wisec kuva
wisec

Kelpo pelisarja... meikäläiseltä lähtee ainakin rahaa kehittäjille...

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Jännä veto. On varsin mielenkiintoista nähdä, kuinka moni on valmis tukemaan melko kokematonta indie-studiota klassikon oikeuksien hankinnassa.

Käyttäjän olight kuva
olight

Yritys on aikaisemmin keskittynyt interaktiiviseen mediaan verkossa ja mobiilisovelluksiin, joten tuntuu hyvin epätodennäköiseltä että TeamPixel pystyisi viemään Homeworld sarjaa eteenpäin vaikka saisikin IP:n ostettua. Toivottavaa olisikin että oikea pelitalo ostaisi oikeudet seuraavassa huutokaupassa.