Peleihinkin vaikuttanut amerikkalaiskirjailija Tom Clancy on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Peleihinkin vaikuttanut amerikkalaiskirjailija Tom Clancy on kuollut

2.10.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Yhdysvaltalaiskirjailija Tom Clancy on kuollut. Mies menehtyi baltimorelaisessa sairaalassa lähellä kotiaan viime tiistaina 66-vuotiaana.

Clancy ansioitui erityisesti sotilaskirjallisuuden kirjoittajana ja tuottikin muun muassa sellaisia menestysteoksia kuin Punaisen lokakuun metsästys ja Peloista pahin. Hänen teoksistaan useita on myös käännetty valkokankaille.

Pelaajille Clancyn nimi lienee kaikkein tutuin useista varsin taktisista sotilastoimintaan painottuvista peleistä. Esimerkiksi Ghost Recon- ja Splinter Cell -sarjan tuotoksia on myyty miehen nimellä avulla.

Pelibrändin polkaisi alkujaan varsinaisesti henkiin Clancyn avustuksella vuonna 1996 perustettu Red Storm Entertainment. Ubisoftin omistukseen vuonna 2000 päätynyt pelitalo tunnetaan varsinkin Tom Clancy's Rainbow Six -sarjasta.

Ubisoft osti kaikki oikeudet Clancyn nimen pelikäyttöön vuonna 2008. Tälläkin hetkellä pelitalo kokkaileekin markkinoille esimerkiksi verkkoräiskintää nimeltä Tom Clancy's The Division.

Lähde: New York Times, Giant Bomb

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Flash kuva
Flash

:/

Käyttäjän Snowi kuva
Snowi

Iso nyyh. Tämä mies tuotti paljon hienoja kirjoja, ja niiden kautta on myös saatu useita mahtavia pelejä, kuten Rainbow Six -pelit. Tuli aika suurena yllätyksenä. Rest in peace.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

R.I.P Hieno mies :(

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Lepää rauhassa, makea prinssi ;____;

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

R.I.P. :( Clancy-pelit ovat aina kuuluneet suosikkeihini, ja Rainbow Six on tullut ihan luettuakin. Vastaavalla asiantuntijuudella ja yksityiskohtaisuudella kirjoitettua toimintaa kirjoittavat ainoastaan SAS-veteraanit (kuten Chris Ryan ja Andy McNab) yms.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Ikinä en ole kyllä mikään fani ollut, mutta ei haukkumista. Kyl lähti aikasin :/

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Malarkey

R.I.P. Clancy-pelit ovat aina kuuluneet suosikkeihini, ja Rainbow Six on tullut ihan luettuakin. Vastaavalla asiantuntijuudella ja yksityiskohtaisuudella kirjoitettua toimintaa kirjoittavat ainoastaan SAS-veteraanit (kuten Chris Ryan ja Andy McNab) yms.

Yhdyn tuohon asiantuntevuuteen ja yksityiskohtaisuuteen, ehkä juuri siksi miehen kirjat ovat kiehtoneet minua. Kai se asiantuntevuus tekee niistä ainakin riittävän uskottavan oloisia. Ja vaikka esim. Splinter Cellit eivät hänen tuotantoonsa alkujaan pohjanneetkaan niin on niissä samaa henkeä, minkä takia sarjasta olen pitänyt. Onneksi kaverin vaikutus militaristisen viihteen alalla on ollut niin suuri että jatkossakaan tuskin tulee olemaan pulaa peleistä jotka vetävät inspiraatiota hänen tuotannostaan. R.I.P.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Hieno kynäilijä.
Requiescat in pace

Käyttäjän Armaceptor kuva
Armaceptor

R.I.P.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

R.I.P. in peace...