Peleissä kuljetaan pääilmansuuntiin, opasti YLE / Uutiset / pelaaja.fi

Peleissä kuljetaan pääilmansuuntiin, opasti YLE

20.02.2007 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
11

Ylen mainio Elävä arkisto -verkkopalvelu tarjoaa videoleikkeitä kotimikrojen yleistymisen ajoilta. Palvelun osiossa ”Pienoistietokoneiden maihinnousu” on julkaistu tällä hetkellä kolme hykerryttävää leikettä vuosilta 1983–88.

Leikkeissä "Kannattaako kotitietokone ostaa" ja "Opi pelaten" Erkki Kurenniemi ja Petteri Järvinen kertovat, mitä hyötyä kotimikrosta on tavalliselle kuluttajalle. Samalla neuvotaan, että "yleensä peleissä kuljetaan vain pääilmansuuntiin". Myös sosiaalisen elämän kärsimisen vaaroista varoiteltiin jo silloin.

Leikkeet tarjoavat myös hyödyllisen perspektiivin kotielektroniikan ja -ohjelmistojen hintakehitykseen.

Leikkeet löydät täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Elävä arkisto on parasta mitä netissä on tapahtunut aikoihin. Tuntee saavansa vastinetta lupamaksullekin futiksen lisäksi :)

Muistan kuinka setäni pohti joskus 1980-luvun puolivälissä, että 64 kilotavua keskusmuistia riittää varmasti mihin tahansa. Missäs nykyisin menee "fiksu määrä", parissa gigassa?

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Mukavia video pätkiä varsinkin tuo "opi pelaten". Englantia ja päänkäyttöä tuossa väkisinkin oppii :)

Käyttäjän jones kuva
jones

Jep kyllä näin on Lassi :D lupamaksut kun niin turhauttavia onkin.. sentään tänään huippu matsi tulee(Real kunniaan :) )

Mutta sitten asiaan.. "Myös sosiaalisen elämän kärsimisen vaaroista varoiteltiin jo silloin."

Toki on pelejä joissa sosiaali elämä katoaa täysin(ehkä liian iso sana) mutta onhan noita pelejä jotka addiktoivat täysin mutta vain porukalla esim. Mario Partyt..
Ja mikä parempi vertaus onkaan kuin PES.. se se vasta loistavaa viihdettä onkin silloin kun 4miestä pelaa samaa aikaa(miksei myös naiset) :D joten se siitä ettei pelit olisi sosiaalista..heh

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Nauratti myös kommentti, kuinka suurin osa peleistä on vielä räiskintää ja toimintaa.

Eipä ajat ole parissakymmenessä vuodessa muuttuneet.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hehe, aloitteleva nörde Petteri Järvinen asiantuntijoi.

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Huvittavaa keskustelua! :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tulee melkein haikea olo kun muistelee kuinka kasettiaseman (eli "pysyväismuistin") äänipäätä puhdistettiin ja säädeltiin jotta C64:n ja silikoninäppäimillä varustetun kuraläppä-Spectrumin pelit saisi lataantumaan.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Levy-asema 2500 - 4000 markkaa. Huh. Muistan kuinka vaikeata oli kinuta faija ostamaan 995 markkaa maksavan 512 megatavun lisämuisti Amigaan.

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

Muistan itse kun 386:lla pelasin ekaa kertaa nhl-93. Peli nyki kuin vanha pornotähti mustavalkoisessa leffassa peiton alla, mutta silti se oli maailman mahtavin fiilis tehdä maali. Muutenkin jokaisen pelin ostaminen oli aina speciaali tapaus. Nykyisin sitä on liikaa saanu karkkia silmille ja hemmottelua hyvillä peleillä.

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Meillä oli kerran joku amiga mutta annettiin pois.
Voisivat pistää telkkuun noita ja dokumenttin joka kertoo videopelin historiasta.Niittä kun ei näytetän missään.Lupamaksu on kyllä turha juttu mutta sillähän rahoitetaan ylen toimitaa ja valtio vaattii sitä.