Peli auttamaan koululaisia / Uutiset / pelaaja.fi

Peli auttamaan koululaisia

11.01.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
5

Sony on kertonut, että se kehittää Relentless Softwaren kanssa yhteistyössä peliä opiskelukäyttöön. Buzz! The Schools Quiz -tietovisailu sisältää yli 5000 kysymystä, joiden aiheet vaihtelevat muun muassa muinaisesta Egyptistä ilmastokysymyksiin.

- Olemme todella innostuneita tästä projektista. Lapset oppivat huomattavasti paremmin, kun heillä on hauskaa - ja siitä Buzzissakin on kyse. Toivottavasti tällaiset pelit voisivat olla hyödyksi opettajille ja opiskelijoille, Relentlessin luova johtaja David Amor kommentoi.

Peli sisältää myös opettajille tarkoitettuja muokkausominaisuuksia. Tietokilpailuja voi järjestää esimerkiksi halutessaan vain tietyiltä osa-alueilta. Peliä esitellään tarkemmin tällä viikolla uutta opetusteknologiaa käsittelevässä BETT-tapahtumassa Lontoossa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mikäs siinä jos Historian tunnilla pelataan Buzz:ia.
Enpä sitten tiedä toimiikos tuo idea...

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Pelien käyttö opiskelun ja opettamisen apuna on toki jo pitkään ollut mielenkiintoinen konsepti, mutta tietääkseni aidosti hyviä ja opettavaisia pelejä ei silti edelleenkään ole olemassa. (Meille) aktiivipelaajille pelien oppimiskokemukset ovat sikäli ilmeisiä, että esim. hahmojen nimet, pelin tarinan käänteet ja tarvittavat taktiset toimintamallit tulevat helposti tutummiksi kuin omat taskut, ilman varsinaista opiskelua. Ongelma onkin siinä, miten saada peli sekä hauskaksi, mielekkääksi ja vielä opettamaan niitä asioita, joita on tarkoitus oppia.

Mielestäni jenkkien veto antaa koululiikunnasta ei-niin-innostuvien oppilaiden pelata tanssipelejä oli loistava veto, sillä kaikki apu on varmasti tarpeen kun liikuntaa henkeen ja vereen pelkääviä lapsia koulitaan oikeille teille. Buzz-tyyppisen tietovisapelin käyttöä loukkahuoneessa en kuitenkaan suosittelisi ainakaan usein, sillä monille lapsille kouluympäristö on jo nyt liian hektinen ja kilpailu raadollista. Kaikki eivät tahdo kaiken aikaa asettaa nopeuttaan ja älynlahjojaan avoimelle areenalle arvosteltaviksi. Nähdäkseni lasten yleistietoja kotiympäritössä petraava Buzz! voisi toki olla hyödyllinen ja hauska, mutta kuinka moni lapsikaan pelaisi sitä vapaaehtoisesti jos vaihtoehtona on "oikea", puhtaan viihteellinen aivot-narikkaan-peli? Äidit ja isät, nyt pelaamaan tietovisoja lasten kanssa!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Bullshit. Buzzin suomiversion juontajalla on ärsyttävin ääni maailmassa!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos vain hommaisivat paremman ääninäyttelijän niin sitten.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jeh.

Nostoja