Peli-ikoni Pac-Man täyttää 40 vuotta – ilmainen Twitch-versio paljastui juhlavuoden kunniaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Peli-ikoni Pac-Man täyttää 40 vuotta – ilmainen Twitch-versio paljastui juhlavuoden kunniaksi

22.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Pac-Man, Twitch, Pac-Man Live Studio, bandai namco, juhlavuosi,

Legendaarinen pelihahmo Pac-Man on nyt 40 vuotta vanha. Pillerisankarin ensimmäinen kolikkopelikabinetti asetettiin ihmisten kokeiltavaksi Japanissa 22. toukokuuta 1980, jolloin ikoni tunnettiin tosin vielä Puckman -nimellä.

Bandai Namco on juhlistanut tapausta julkistamalla yhdessä Amazonin kanssa uuden Pac-Man Live Studio -pelin. Kyseessä on pelin oman Twitch-kanavan kautta pelattava versio Pac-Manista, jossa ei pelkästään kilpailla pisteistä muiden Twitch-käyttäjien kanssa, vaan päästään jakamaan myös omia sokkeloita muiden kanssa. Tarjolla yhtälailla yhteistyötä painottava Endless-tila.

Koettavaksi Pac-Man Live Studio ilmestyy kesäkuussa.

Muita kunnianosoituksia ikääntyvälle klassikkopelille on osoittanut myös teknologiafirma Nvidia, joka on esitellyt Pac-Manin voimin uutta GameGAN-luomustaan.  Kyseessä on tekoäly, joka onnistui Pac-Manin pelaamista tutkimalla luomaan pelin itse uudelleen ilman minkäänlaista vilkaisua alkuperäisen teoksen koodiin. Hankkeeseen voi tutustua tarkemmin sen kotisivuilla.

Parhaillaan kuunnella voi käymässä myös maistiaisia Pac-Manin taivalta juhlistavalta Pac-Man 40th Anniversary Compilation -juhla-albumilta. Virallisesti albumi julkaistaan kokonaisuudessaan syksyllä.

Lähde: Pac-Man (kotisivu), Amazon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.