Peli-ikoni ponkaisee uudenlaisiin seikkailuihin – Nintendo esitteli Lego Super Marion / Uutiset / pelaaja.fi

Peli-ikoni ponkaisee uudenlaisiin seikkailuihin – Nintendo esitteli Lego Super Marion

12.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Lego Super Mario, Nintendo, Lego, lelu

Nintendo ja Lego ovat paljastaneet virallisesti uuden Lego Super Mario -tuoteperheen. Aiemmin tällä viikolla kiusoiteltu lelusarja ei yhtiöiden kuvausten mukaan ole videopeli tai tavanomainen Lego-setti, vaan uusia interaktiivisuuden malleja muovipalikoihin tuova leikkiväline.

– Olen pitänyt aina Lego-tuotteista ja siitä, kuinka ne auttavat lapsia käyttämään mielikuvitustaan leikkimisessä. Uusi yhdessä Lego Groupin kanssa luomamme tuote yhdistää kahdenlaista puuhatyyliä: sitä että rakennat vapaasti oman Mario-maailmasi ja sitä että leikit siinä, Nintendon tuottajakonkari Takashi Tezuka toteaa.

Lego Super Mario -lelujen ensitraileri esittelee jo varsin havainnollistavia malleja tuotteen toiminnasta. Kaiken keskiössä on ilmein ja efektein erilaisiin Lego-palikoihin reagoiva Mario-hahmo, joka pystyy myös mittaamaan aikaa ja laskemaan kolikoita erilaisten interaktioiden mukaan.

Nintendon ja Legon tarkoituksena olisi julkaista tuoteperhe vielä myöhemmin tämän vuoden aikana.

Lähde: Lego

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Jätti sanattomaksi. Odotin ensin peliä, jossa Mario hahmoineen olisi siirretty legomaailmaan. Tämä oli kyllä jotakin aivan muuta. :)

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Teräskäsine

Jätti sanattomaksi. Odotin ensin peliä, jossa Mario hahmoineen olisi siirretty legomaailmaan. Tämä oli kyllä jotakin aivan muuta. :)

Samaa minäkin odotin XD.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joko peli tai peruslegoja Mario-teemalla mutta ei tällaista. Video ei nyt siis ainakaan vakuuttanut. Mikä tarve/syy tälle on olemassa kun samanlaista leikkiä voisi leikkiä oman mielikuvituksen kanssa kunhan olisi Mario-teemaiset normaalilegot ilman mitään audiovisuaalista härdelliä?

Oman lapsen kohdalla jäänyt silmien ledejä väläyttelevä ja ääniefektein karjuva dinosaurus pölyttymään hyllyyn suunnilleen heti kun sai paketista mutta pehmodino on mukana suunnilleen joka ikisessä leikissä ja sen roolit vaihtuu parhaimmillaan leikin sisälläkin.

Liika leikin valmiiksi tekeminen ei mielestäni ole hyvä idea vaan parempi on antaa lapselle vain ne työkalut, joilla luoda oma maailma ja tarina sinne. Mario-teemaiset legot siis olisi parempi juttu.

Peleissä homma on toki vähän eri. Ideana on ainakin itselleni se, että joku on tehnyt minulle haasteen (kentän, vihollisen, tms) joka minun pitää selvittää. Toisaalta peleistä löytyy myös esim. Minecraft, joka nimenomaan antaa lähinnä ne työkalut. Tämä Lego Super Mario on nyt vähän väliinputoaja kun se ei ole peli eikä se ole niin vapaa lelukaan.

PS. Tietenkin tälläkin voi leikkiä myös yhtä lailla ilman että tekee kuten säännöissä sanotaan mutta jos näitä ominaisuuksia ei sitten käytä niin samahan se olisi olla vain peruslelu ilman näitä lisäominaisuuksia.

Käyttäjän masanen kuva
masanen

Katos... tällainenkin video julkaistu. Tosiaan laitoin siis tämän jo ennakkotilaukseen jokin aika sitten ja innolla odotan minkälainen tuote sieltä on tulossa.