Peliala kasvaa räjähtävästi lähivuosien aikana / Uutiset / pelaaja.fi

Peliala kasvaa räjähtävästi lähivuosien aikana

24.08.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
28

Peliala kasvaa entisestäänkin – ja rajusti, sanoo Ubisoftin Yves Guillemot. Seuraavan neljän vuoden sisällä on Guillemot’n mukaan lupa odottaa jopa 50 prosentin kasvua videopelimarkkinoilla.

Reutersin haastattelussa Guillemot perusteli näkemyksiään kokonaan uuden pelaajakunnan sisäänmarssilla. Tästä uudesta kuluttajaryhmästä ei ole mitään muuta kuin hyötyä alalle, Guillemot toteaa.

Guillemot kiittää tästä kasvusta Nintendon Wiitä ja muita sen kaltaisia tuotteita, jotka laajentavat pelaajakuntaa. Hänen mukaansa Ubisoftin liikevaihdosta viime vuoden ajalta 20 prosenttia koostuu nimenomaan näistä tuotteista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Olin sama joka teki ekan kommentin. EKA KOMMENTTI MULLA!!!!!!!!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

paskaa äijä puhuu. Kohta ku wii on ylivoimainen markkinajohtaja, pelitalot ei voi muuta kuin ruveta tekemään pelejä sille. ja siinä kuolee silloin HC pelaajien pelit koska wiistä tulee ensisijainen kehitysalusta. Ja wiillekun ei mitään HC pelejä kyetä todellakaan tekemään. Sieltä tulee sen jälkeen Cooking with solid snake ja halo tennistä, siihen loppu se kasvu kun tosipelaajat eivät tuollaisia pelejä osta todellakaan. Peliala tulee kääntymään laskusuuntaan ennemminkin kuin nousuun. Ne muutamat mummot ja papat mitkä tuota laitetta ostaa ei todellakaan nosta pelialaa nousuun kun samalla suurin osa pelaajista lopettaa pelien ostamisen wiin takia. Uskokaa pois, ja ihmetelkää muutaman vuoden kuluttua kun whinetään että pelit ei myy, syy siihen on yksinomaan nintendo ja pelitalot jotka melkeimpä jopa on pakotettu tekemään ensisijaisesti pelit wiille.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

"paskaa äijä puhuu."

Vaikka casual-pelien määrä tuleekin varmasti kasvamaan tulevaisuudessa, niin tuskinpa ne hc-pelit mihinkään poistuu. Vaikka hc-pelejä onkin yleensä aika kallista tehdä, niin on niillä kuitenkin oma vannoutunut kohderyhmänsä. Kun casual-linjalla alkaa kilpailu kovenemaan, niin ei sielläkään enää ihan joka "Bowling Traing" -tekele tule pärjäämään. Vaikka casual-pelien halvemmat kustannukset houkuttelevatkin, niin ei sekään kannata, mikäli tuote ei myy. Ei kaikkien kannata kilpailla samasta kohderyhmästä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"paskaa äijä puhuu jadajadajada."

Edellinen kirjoittaja jo huomautti muutamista elämän tosiseikoista, mutta haluaisin vielä osoittaa logiikkasi järjettömyyden. Jos nk. HC-pelaajat ovat markkinoita vetävä voima, miksi Wiin menestys siivittää pelialaa niin mahdottomasti eteenpäin? Ja se tuskin on keltään pois, että noita kelvottomia miljoonia myyviä räpellyksiä valmistetaan. Niillä rahoitetaan ne kaupallisesti epäonnistuvat laatupelit.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Miksi tästäkin pitää tehdä ongelma? Jos te kolme kirjoittajaa saisitte 20% palkankorotuksen, niin eikös se ole hyvä asia?

Sitä paitsi, "kun pirulle antaa pikkusormen", se saattaa tehdä hyvinkin casualpelaajasta HC-pelaajan, joka siirtyy HC-pelien maailmaan, kun on ensin "se" kipinä syttynyt. Näin se etenee esimerkiksi moottoripyörien maailmassa. Minuakin moottoripyöräkärpänen puraisi, kun sellaisen hankin. Monet jatkavat siitä eteenpäin, ostaen seuraavaksi vähän isomman ja vaativamman pyörän ajaa. Wiin jälkeen on sitten isomman ja vaativamman konsolin vuoro. Tarvitaan siis Wiin kaltaisia "pehmeitä laskuja" pelien maailmaan.

Tuost' mie uskon että on kyse.

Vierailija has left the building!

Käyttäjän Tuninki kuva
Tuninki

Peliala kasvaa.
Eikös tuo nyt tarkoita automaattisesti sitä että tulee myös lisää pelattavaa?
En näe mitään ongelmaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jaajaa itse kyllä olen suht HC pelaaja ja silti Wii on pääasiallinen konsolini. Zelda ja Resident evil 4 wii edition eivät mielestäni ole minipelejä. Minulla oli vain tilanne että en jaksanut innostua niin paljoa enään näistä perus toisen maailmansodan räiskinnöistä sun muusta peruskaurasta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mistä systä toinen maailman sota on ollut peleissä mukana jo monet vuodet mutta ensimmäisestä maailman sodasta ei ole tehty montaakaan peliä?

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Kyllähän tämä peliala kokoajan kasvaa kasvamistaan. Kun ajattelee minkälainen ala tämä oli 80-luvulla, niin koko ala tullut pitkän matkan.

Mutta epäilen että se nousisi jopa 50%. Mutta mistä minä mitään tiedän.

Käyttäjän Misfire kuva
Misfire

Enpä usko että ensi vuoden puolella kukaan voi enää sanoa etteikö Wii olisi HC pelaajien kone. MP3, Galaxy, RE: UC, Paper Mario, Brawl, Kart, SC: Legends... Loistavaa vaan kun iso N kasvattaa pelialan kasvua vetävillä konsoleilla!

Nostoja