Pelialalla riskin otto kannattaa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelialalla riskin otto kannattaa

31.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
17

Frontierin pomo David Braben kertoo, että pelialalla riskin ottaminen kannattaa. Vaikka varman päälle vedetyt jatko-osat voivat tuoda rahaa, riskeillä saadaan parhaassa tapauksessa aikaan se kaikkein suurin rahavuori. Braben luetteli esimerkeiksi Simsin, Roller-Coaster Tycoonin ja Grand Theft Auton, jotka olivat kaikki alunperin riskialttiita ja kunnianhimoisia projekteja. Nyt samat pelit ja niiden jatko-osat tuottavat miljoonittain rahaa. Braben jatkaa kertomalla, että EA jätti melkein Simsin julkaisematta, koska he eivät uskoneet peliin.

David Braben kertoo myös, että itsenäisenä pikku firmana toimiminen mahdollistaa todella paljon asioita, joita isojen firmojen omistuksessa olevat firmat eivät pysty toteuttamaan. Heidän Outsider -pelinsä tuskin olisi koskaan edennyt näin pitkälle, jos Frontier olisi ison firman omistuksessa. Peli ala tarvitsee riskin ottajia ja pieniä itsenäisiä firmoja.

Lähde: Games Industry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Oikea asenne! Vielä kun näkisi samalla filosofialla tehtyjä pelejä kaupan hyllyillä.

Käyttäjän petrijuh kuva
petrijuh

Hyvä esimerkki siitä ,että on hyvä olla useampia pelinvalmistajia , pienistä suuriin . Sama voisi päteä myös markkinoilla oleviin laitekantoihin . Isot firmat haluasi mahdollisemman pienen laitekannan ,että voisivät murjaista pelit mahdollisimman pikaisesti markkinoille . Pienet yritykset haluavat ottaa varmaan enemmän riskejä ja heillä on mahdollisuus valita minkälaisille alustoille haluavat pelinsä tehdä . Näillä aloittelevilla firmoilla on vielä halua haasteille ja se poikii monesti tulosta . Heillä ei ole lyhytnäköiset osakkeenomistajat huohottamassa niskaan .

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Totta on tuo juttu kannattaa sitä koittaa tehdä muutakin kuin niitä jatko-osia.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Kyllähän aina pieni riski tarvittaessa kannattaa. Näin on käynyt esimerkiksi monien huippupelien kohdalla ja lopputulos on ollutkin monia miellyttävä ja paljon myyvä.

Huonossa lykyssä peli voi menna ihan susille ja flopata totaalisesti,silloin riski ei ole kannattanut,mutta kuka sitä etukäteen tietää,tämä on sitä Bisnestä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

paljon vaa erillaisia persoonallisia pelejä markkinoille, ei aina niitä samoja jokavuotisia uusintoja vanhoista peleistä!

Käyttäjän jones kuva
jones

Nooh tokihan se on hyvä riskejä ottaa :D
Pitää vain olla pelisilmää mihin väliin sen tekee..
Mutta prkl että kismittää kovasti tuo lause "kaikkein suurin rahavuori".. ihminen kun ei muuta ajattelekkaan kun massia..

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Riskit kannattavat kyllä välillä, ja on hienoa että viime aikoina on tullut paljon uusia hyviä pelejä.Hyviä esimerkkejä voisivat olla vaikka God Of War ja Guitar Hero.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Riskit kannattavat kyllä välillä, ja on hienoa että viime aikoina on tullut paljon uusia hyviä pelejä.Hyviä esimerkkejä voisivat olla vaikka God Of War ja Guitar Hero."

Riskittömiä.

Käyttäjän JuhaTheMan kuva
JuhaTheMan

Tämä on hieno asia kuulla, lisää vain erilaisia ja uudenlaisia pelikokemuksia!

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Riskejä pitää tehdä, mutta ei kannata mennä niiden kanssa liian pitkälle, kuten sen E.T.-pelin kanssa

Nostoja