Pelialan entinen suurtapahtuma E3 kuihtuu kuihtumistaan – myös Ubisoft, Sega ja Tencent jättävät tapahtuman väliin / Uutiset / pelaaja.fi

Pelialan entinen suurtapahtuma E3 kuihtuu kuihtumistaan – myös Ubisoft, Sega ja Tencent jättävät tapahtuman väliin

29.03.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
11

E3-messut ovat menettäneet jälleen joukon merkittäviä osallistujan.

Aikaisemmin pelialan vuoden suurimman tapahtuman maineessa ollut E3 on ollut jo vuosien ajan vaikeuksissa. Tapahtuman merkitys on vähentynyt julkaisijoiden siirryttyä entistä enemmän esittelemään tulevia pelejään omissa kanavissaan, ja sama trendi jatkuu myös tänä vuonna.

Ubisoft, Sega ja Tencent ovat ilmoittaneet viimeisimpinä peliyhtiöinä jättävänsä tämänvuotisen E3:n väliin. Ubisoft oli aikaisemmin ilmoittanut osallistuvansa tapahtumaan, mutta nyt yhtiö on ilmoittanut päättäneensä erilaisesta järjestelystä. Ubisoftin mukaan se aikoo järjestää E3:n aikoihin oman Ubisoft Forward -tapahtumansa, jossa on määrä esitellä yhtiön tulevia pelejä.

Kesäkuun Ubisoft Forward -tapahtuma järjestetään Los Angelesissa 12. kesäkuuta. E3-messujen pelialan edustajille suunnattu osuus järjestetään 13.-14. kesäkuuta ja yleisötapahtuma 15.-16. kesäkuuta. Sega ja Tencent eivät ole kertoneet tarkempia tietoja mahdollisista kesän tapahtumasuunnitelmistaan.

Tapahtuman anti vaikuttaa tänä vuonna jäävän kuitenkin varsin laihaksi. Toistaiseksi nimittäin yksikään suuri pelijulkaisija ei ole kertonut olevansa mukana varsinaisessa E3:ssa.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Huoh, ikävöin vanhoja hyviä aikoja

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Mitä siellä on enää jäljellä?

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Sääli.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Mitään ei menetetä oikeasti.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Eiköhän koko messut peruta. Ihan sama oikeasti. Kesällä kuitenkin kaikilla on omat nettilähetykset suht lähekkäin.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Harmi tosiaan. Aikanaan E3 oli yksi vuoden kohokohtia johon tuli aina ostettua jotain mättöä yön tunneille. Onhan sekin tietty kiva että saadaan state of playta yms lähetyksiä monta kertaa vuodessa mutta silti haikeat fiilikset.

Käyttäjän Jimbo kuva
Jimbo

Oikea suunta. Kaikki vois ottaa Sonyn State of Playsta mallia. Tasasin väliajoin ilmoitetaan asioista kun on ilmoitettavaa. Ja sen kaiken voi toteuttaa vaan näyttämällä trailereita trailereiden perään ilman hassutteluita, puujalkavitsejä tai musiikkiesiintyjiä.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus Jimbo

Ja sen kaiken voi toteuttaa vaan näyttämällä trailereita trailereiden perään ilman hassutteluita, puujalkavitsejä tai musiikkiesiintyjiä.

Myötähäpeily on olennainen osa E3-kokemusta.

Käyttäjän gangsteri kuva
gangsteri

Onhan se kyllä sääli, että tällainenkin massiivinen pelaajia yhteen tuova tapahtuma kuihtuu. E3 kun on yleisesti ollut se tapahtuma missä pelaajat ympäri maailman tulevat yhdessä kokemaan ja seuraamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan niin pelien, kuin tekniikan saralla.

Minun mielestäni näin mennään aina vaan vahvemmin eri leireihin.

Pelaaminen kun kuitenkin on loppujen loupuksi yhteinen harrastus, oli alusta mikä hyvänsä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Harmi kyllä, E3 oli pelaajien joulu jota odotettiin kuumeisesti. Auttoi myös rytmittämään vuotta.

Lainaus Jimbo

Kaikki vois ottaa Sonyn State of Playsta mallia.

Joo, paitsi Sony otti mallia Nintendo Directeistä.