Pelialan suurin tapahtuma E3 lopetetaan / Uutiset / pelaaja.fi

Pelialan suurin tapahtuma E3 lopetetaan

30.07.2006 // Kirjoittanut: LassiK
34

Päivitys: ESA on vahvistanut, ettei E3 enää jatku messutapahtumana.

Next-gen.biz-sivuston mukaan E3-messuja ei enää järjestetä. Sivuston lähteenä toimivat nimettömät keskeiset vaikuttajat tapahtumaa järjestävästä ESA-pelietujärjestöstä. Järjestön tiedottaja ei vastannut Pelaajalehti.comin puheluihin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Tänään maanantaina ESA:n odotetaan kertovan E3-messujen muuttuvan vain lehdistölle suunnatuksi, rajatuksi tiedotustapahtumaksi, kertoo Next-gen.biz. Näin 12 vuotta jatkunut spektaakkelimainen jättimessu on tullut tiensä päähän.

Vuonna 1994 perustetut E3-messut ovat olleet pelialan ainoa koko bisneksen samojen kattojen alle kokoava tapahtuma. Laitevalmistajien ja pelitalojen suuret julkistukset ajoittuvat perinteisesti vuosittain toukokuussa järjestettäville messuille.

expo.jpg

Syynä nykymuotoisen suurtapahtuman järjestämisen lopettamiseen ovat E3:n korkeat kustannukset, joita pelialan yhtiöt eivät enää halunneet maksaa. Next-gen.bizin mukaan yhtiöt aikovat tulevaisuudessa keskittyä enemmin omiin, itse järjestämiinsä tapahtumiin, joiden kautta ne voivat taata huomiota vain omille tuotteilleen.

Näytteilleasettajien päätös perustuu yksinkertaiseen matematiikkaan. E3 on puhdas pr-tapahtuma, jonka tulopuolta voidaan arvioida vain laskemalla yhtiön tuotteille hankittua huomiota. Suurten yhtiöiden yhteinen päätös siitä, ettei ison rahan ja pelintekijöiden ajan sijoittaminen E3:n kaltaiseen tapahtumaan kannata, johtaa vääjämättä jättimessujen kuihtumiseen.

Useimmat peliprojektit menettävät jopa kuukauden tehokasta tuotantoaikaa luodakseen esittelyversion E3-messuille.

GameSpot.com-sivuston mukaan E3:a järjestävä ESA tiedottaa maanantaina Yhdysvaltain aikaa siitä, mitä tapahtuman tilalle on tulevaisuudessa kaavailtu. Uutisia voi siis Suomessa odottaa maanantai-iltana.

GameSpot.comin lähteiden mukaan tapahtuman uusi muoto olisi huomattavasti pienempi kuin nykyinen, Los Angelesin messukeskuksen neljä hallia täyttävä spektaakkeli. Uudessa tapahtumassa yleisöä olisi vain satapäin, ei tuhatpäin, ja valtavien messuosastojen sijaan yhtiöt esittelisivät suunnitelmiaan medialle vain neuvotteluhuoneissa.

seeyounext.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Survivor kuva
Survivor

Todella harmi jos näin tapahtuu.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Harmin paikka - olisin vielä halunnut käydä E3:ssa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä vaan. Turhat messut.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Harmillista jos totta. E3 on ollut aina se vuoden kohokohta kun saa kuulla kaikenlaisia ilmoituksia ja nähdä uusia kuvia ja videoita tulevista peleistä. Mutta kun muistelee tuota viimeisintä E3:sta, jos taso ei ole nousemassa päin, tämä ei ole niinkään iso isku. Mielestäni tämä E3 '06 oli aika laimea. Kesälle tarvitaan nyt jokin hyvä ja kohtuu iso pelitapahtuma, jotta edes olisi jotain puhuttavaa peleistä kesän aikana.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Höh, tai siis, jos joka viides vuosi, kun uusia konsoleita lanseerataan, järjestettäisiin sellainen suuri, ja sitten välivuosina sellaiset pikkumessut. Omasta mielestäni toimiva idea.

Käyttäjän ULVI kuva
ULVI

Tiettyhän tämä ratkaisu voi hajauttaa tai aikaistaa pelitehtailijoiden paljastuksia tuotoksistaan niin, että niiden julkistamista ei tarvitse pantata tällaista messua varten.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Parempi että jokainen yhtiö pitää omat tilaisuutensa. E3 on pursunut jo monta vuotta yli äyräiden.

Käyttäjän Ryynix kuva
Ryynix

Tää siittä sitten seuraa, kun kielletään tytöt messuilta :(

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pelaaja-lehden E3-veteraanit voisivat kertoa oman arvionsa minkä verran messuilla on näkynyt "hengailijoita", eli väkeä jotka eivät oikeasti tee töitä millekkään taholle; keräilevät vain krääsää ja kiertävät pelikoneelta toiselle.

Helpottaisi varmaankin toimittajien työsarkaa kun edellä mainitut jäisivät pois, kun kaikki pelien esittelyt olisivat yksityistilaisuuksissa.

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

E3:n katoamisessa suurin ongelma on, että se on ollut ainoa tasainen pelikenttä pelialalla.

Mitä Ars Technican juttuun tulee, he sanovat tismalleen samaa kuin toinen lähteemme GameSpot, eli että E3-messut saavat jatkossa hyvin toisenlaisen muodon: "GameSpot.comin lähteiden mukaan tapahtuman uusi muoto olisi huomattavasti pienempi kuin nykyinen, Los Angelesin messukeskuksen neljä hallia täyttävä spektaakkeli. Uudessa tapahtumassa yleisöä olisi vain satapäin, ei tuhatpäin, ja valtavien messuosastojen sijaan yhtiöt esittelisivät suunnitelmiaan vain neuvotteluhuoneissa."

Nostoja