Pelialan tunnetuimpiin ääninäyttelijöihin kuuluvalla Nolan Northilla on rooli tulevassa Star Trek 2 -elokuvassa.

North sai osan, koska ohjaaja J.J. Abrams ja hänen poikansa ovat Uncharted-sarjan Nathan Draken faneja. North on lainannut äänensä ja olemuksensa aarteita mestästävälle ja vaarallisesta tilanteesta toiseen loikkivalle Drakelle.

North tapasi Abramsin osallistuesaan Super 8:n kuvauksiin. Rooli Star Trek 2:ssa on miehen mukaan pieni.

Eurogamerille puhunut ääninäyttelijä oli edelleen kuitenkin innoissaan peleistä ja niiden kohonneesta asemasta. Hänen mielestään pelien kerronta ja dialogi ovat parantuneet huomattavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Siis Gary Oldman, yksi maailman hienoimmista näyttelijöistä, oli mukana Call of Dutyssa. Hän ei olisi tehnyt sitä kymmenen vuotta sitten. Uusi aika on koittamassa, ja minä olen vain todella ylpeä ollessani osa sitä, North myhäili.

Häneltä sateli kiitosta erityisesti Uncharted-pelisarjan luoneelle Naughty Dogille ja sen kirjoitustiimille.

Vaikka Unchartedin Nathan Drake onkin Nolan Northin näkyvimpiä rooleja, kuullaan miestä kymmenissä muissakin peleissä. Hän pyrki hiljattain valottamaan Eurogamerille, mikä tekee hänestä niin suositun.

– Loppujen lopuksi sitä haluaa aina työskennellä ystäviensä kanssa, ja minä otan aina vastuulleni sessioissa, että paitsi teen parasta mahdollista työtä myös naureskelen kaikkien kanssa, pidän hauskaa ja saan homman pakettiin ajoissa.

Hän kokee tällä filosofialla kerätyt tuttavuudet ja kontaktit elintärkeäksi uusien roolien saamisessa. Hän ei ole myöskään liian huolestunut siitä, että pelaajat saisivat yliannostuksen Nolan Northia.

– Olin huolissani jossain vaiheessa, mutta sitten sainkin roolin kuten Pingviini Arkham Cityssä. Pääsin tekemään jotain niin kaukana tavallisesta äänestäni, että ihmiset olivat shokeeraantuneita, että se olin minä.

North uskoo, että tulevaisuudessa ihmiset saattavat jopa valita pelejä ääninäyttelijöiden perusteella.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa