Iso-Britannian kansa on äänestänyt jättävänsä Euroopan unionin taakseen ja näin ollen monet muutokset ovat potentiaalisesti ravistelemassa maata lähivuosina. Britannian on neuvoteltava uusiksi esimerkiksi lukuisia maan toimintaan liittyviä sopimuksia, eikä punnan arvokaan pysyny tolpillaan, kun tieto niin sanotusta Brexitistä vahvistui perjantaina.

Britannian pelialan etuja ajava toimialajärjestö Ukie onkin jo nyt Brexit-uutisten alla tiedottanut, että se on tekemässä kovasti töitä pitääkseen pelit vahvassa asemassa Briteissa jatkossakin. Tarkoituksena järjestön olisi erityisesti vahvistaa, että ulkomaalaisen osaamisen käyttö alalla ei ole hankaloitumassa ja etteivät pelit jää hyvien rahoitusmahdollisuuksien ulkopuolelle. Myös pelialalle luvattuja verohelpotuksia pyritään jatkossakin pitämään yllä.

– Ukie on sitoutunut pitämään huolen siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta on maailman paras paikka sekä tehdä että myös myydä pelejä. Vaikka päätöksellä ja sen mukanaan tuomalla poliittisella epävarmuudella on vaikutuksensa alaamme, on tärkeää muistaa, että olemme olleet jo maailmanlaajuisesti menestyksekäs sektori ja johtava viejä digitaaliseen talouden piirissä, Ukien toimitusjohtaja Jo Twist kertoo.

Pelialan etuja Briteissä myöskin ajava järjestö TIGA on sekin ottanut kantaa Brexit-tapaukseen kotisivuillaan. TIGA varoittaa, että Brexit voi hankaloittaa liiketoimintaa maassa ja se on kehoittanutkin Britannian johtoa pitämään huolta siitä, että monet Ukienkin suunnalta ilmaistut asiat eivät jää huomiotta.

Lähde: Ukie, TIGA

Lisää luettavaa