Peligrafiikan vallankumous on pian täällä / Uutiset / pelaaja.fi

Peligrafiikan vallankumous on pian täällä

2.12.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
90

Peligrafiikka on tähän asti pysynyt vielä tiukasti kaksiulotteisena, mutta nyt aitoa 3d-teknologiaa aletaan pikkuhiljaa olla tuomassa myös peleihin. Blitz Games esitteli äskettäin Los Angelesissa tekniikkaa, jonka uskotaan mullistavan koko nykyisen grafiikkateknologian.

Blitztech-tekniikka mahdollistaa stereoskooppisten 3d-pelien pyörittämisen Xbox 360- ja PlayStation 3 -konsoleilla. Tekniikka mahdollistaa HD-tason 3d-kuvan kyseisillä konsoleilla, 3d-elokuvateatterien tyyliin.

- Tämä on erittäin jännittävä ja valtava edistysaskel videopeleille. Teknologiamme puhuu puolestaan: olemme saavuttaneet jotakin sellaista, mitä on pidetty tämän päivän laitteistolla mahdottomuutena. Moottorimme kykenee tuottamaan reaaliaikaista grafiikkaa, joka lähentelee esirenderoitujen animaatioelokuvien tasoa, Blitz Gamesin Andrew Oliver hehkuttaa.

Oliver kertoo televisiovalmistajien jo myyvät 3d-materiaalin pyörittämiseen sopivaa teknologiaa. Laitteisto tulee yleistymään, kunhan 3d-sisältöä alkaa olla enemmän saatavilla.

Lähde: Blitz Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Entäs PS3:n 4D?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

4D:tä ei tulla saavuttamaan vielä piiiitkään aikaan.

Käyttäjän NoKe kuva
NoKe

Hyvältä kuulostaa. Kävin joku aika sitten katsomassa Matka maailman keskipisteeseen 3D elokuvan ja vaikka elokuva itse ei kummoinen ollut niin efektit tekivät vaikutuksen.

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

En ole varma, haluanko pelata pelejä muuten kuin ihan tietokoneen tai television ruudulta perinteisen kaksiulotteisena. Saa nähdä, mitä tästä tulee, jos tulee ollenkaan...

Käyttäjän nilkki55 kuva
nilkki55

Saa nähdä

Käyttäjän Hekeke kuva
Hekeke

Olisihan siitä kiva nähdä kuviakin :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"3d-laitteisto" tarkoittanee siis sinipuna-3d-pahvilaseja? Onhan noita jo.

Uusimmassa Trackmaniassa (PC) on muuten tuki 3d-stereoskooppiselle kuvalle ja vieläpä pahvilasit mukana..

Käyttäjän morko82 kuva
morko82

Tätä on kyllä odotettu.uusia kokemuksia vaan lisää. Ainoo ongelma on vaa et 3d televisioiden yleistyminen alkaa varmaan melko hitaasti mahdollisesti korkean hinnan vuoksi :(

Käyttäjän Reventon kuva
Reventon

Puhutaanko nyt siitä sellaisesta 3D:stä, jollaista voi mennä katsomaan elokuvateatteriin Lintsille/Särkänniemeen?
Jos kyllä niin lopetan pelaamisen koska muuten alan vaistomaisesti väistelemään luoteja FPS:ssä ja kauhupelejä en kestäisi pelata jos jokainen örkki joka hyppää päähahmon naamalle, näkyisi hyppäävän myös itse pelaajan naamalle. HYI! >_<

No jos nyt totta puhutaan niin 3D olisi loistava asia jos se saataisiin tuotua peleihinkin. Deep Seahan 3D grafiikat muuten sopisi täydellisesti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No niin pitää varmaan uusia koneen kalusto että pääsee nauttimaan tästä tai ostaa PS3 tai Xbox 360 ja se 3D TV.