Pelijulkaisija taipui julkiseen painostukseen / Uutiset / pelaaja.fi

Pelijulkaisija taipui julkiseen painostukseen

24.11.2006 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
26

Pelijulkaisija 505 Games ei sittenkään julkaise kohuttua PlayStation 2:n Rule of Rose -peliä Englannissa. Tämä pienen profiilin japanilainen kauhutoimintapeli nousi otsikoihin pari viikkoa sitten, kun sekä EU:n oikeus- ja turvallisuuskomissaari Franco Frattini että Rooman pormestari Walter Veltroni tuomitsivat pelin sen julman väkivaltaisuuden vuoksi. Frattini ja Veltroni olivat erityisen huolissaan pelin pääsystä lasten käsiin.

Veltroni vaati suoralta kädeltä Rule of Rosen ja kaikkien muidenkin väkivaltaisten videopelien myynnin kieltämistä Roomassa ja Italiassa. Veltronin puheet aiheuttivat Italiassa melkoisen mylläkän, kun maan pelimediat joutuivat yllättäen selittämään tilannetta ja puolustamaan pelejä valtamedioille.

505 Games vastasi julkisesti Veltronin ja Italian valtamedioiden väitteisiin korjaamalla samalla näiden tekemiä asiavirheitä. 505 Games totesi Rule of Rosen olevan kauhupeli, joka ei eroa sisällöllisesti mitenkään monista muista vastaavista peleistä ja elokuvista, ja että se ei sisällä tai rohkaise lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Julkaisija kehotti kaikkia epäilijöitä ja tuomitsijoita kokeilemaan peliä itse.

Ikärajoista puhuttaessa Sony totesi, että peli on saanut Euroopassa PEGI 16+ ikäsuositusmerkinnän (Suomessa 15+), eikä näin ole edes tarkoitettu lapsille.

Julkinen kohu näyttää nyt siis kuitenkin vaikuttaneen pelin julkaisuun, eikä sitä nähdä ainakaan Englannissa. Muusta Euroopasta ei tällä hetkellä ole tietoa.

Rule of Rose on jo julkaistu Yhdysvalloissa. Verkkokauppa Play.comin sivustoilla se on merkitty loppuunmyydyksi, Amazon.co.uk myy peliä edelleen. 505 Gamesilla ei ole jakelijaa Suomessa, joten sen pelejä ei ole täällä saatavilla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän tiksa kuva
tiksa

Voih ja voih..

Olen odottanut ko. peliä jo varmaan vuoden verran nähtyäni siitä ensimmäisen trailerin joskus netissä.

Jospa joku toisi sitä Suomeenkin, sillä harvinaisempia pelejä olen ostellut play.com:sta, ja sieltähän tätä ei siis enää saa :(

Käyttäjän tiksa kuva
tiksa

En ole mdannut ps2:ni ja toisekseen haluaisin ihan oikeasti omistaa pelin jos pidän siitä..

Pelin traileri löytyy osoitteesta: http://www.atlus.com/ruleofrose/image/promo.mpg
~33 Mt

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

mitä vittua!!! mä odotin peliä tänään kuin kuutanousevaa ja petyin kun sitä ei tullut ja niin se mulle ainakin luvattiin eräässä netti peli kaupassa,eikä mistään puhuttu etteikö sitä olisi saatavilla. Mitä kummaa!!??

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eipähän kukaan menettänyt mitään mutta toivottavasti muut firmat ei taivu hyvien pelien kanssa.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Mikset imuroi sitä? ihan kelpo peli.

tollanen on täysin laitonta ja sellasta en ainakaan minä ole ikinä harrastanut enkä tule harrastamaan.
Pelit ostetaan kaupasta rahalla.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

No ei hitto. Mitä menivätkään tekemään - näyttävät että peliteollisuutta voi pelotella ja nyt JOKAINEN surkea poliitikko osaa vedota tähän "ensitapaukseen".

Minä kun vielä odottelin tuon soundtrackin ja miljöön takia kovasti tätä peliä. Hiton idoottipoliitikot. Kuolkaa pois.

Käyttäjän tiksa kuva
tiksa

Olisi mielenkiintoista tietää onko tämä Rooman "Sheriffi" oikeasti edes pelannut kyseistä peliä, tai nykypelejä laisinkaan..

En minäkään mene tuomitsemaan vaikka oopperoita seksistisinä jos en ole niitä nähnyt. Ja en muuten mene katsoomaankaan, jollei ole todella hyvä syy :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Franco Frattini & Walter Veltroni = bunch of pussies

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

ei hyvää päivää. Harmittava takaisku juuh. Millonkohan peli sitten olisi suomeen tulossa ja milloin sitä pääsisi testailemaan.? sormet syyhyää jo.

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

ei tähän tämmöseen toimintaan kyllä voi muuta sanoa kuin voihan P*rkele :( harmittavaa et tällästä tapahtuu, ne on vain pelejä! :(