Pelikauppa GOGilla meni pupu pöksyyn – lupasi Kiina-kohun takia kadonnutta kauhupeliä myyntiin mutta sitten ääni muuttuikin kellossa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikauppa GOGilla meni pupu pöksyyn – lupasi Kiina-kohun takia kadonnutta kauhupeliä myyntiin mutta sitten ääni muuttuikin kellossa

16.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16
GOG, Devotion, Red Candle Games, kohu, Nalle Puh, Kiina, kiina-kohu,

Pelikauppa GOG on onnistunut pudottamaan itsensä erikoisen huomiopyörteen keskelle. Kauppapaikka julkisti keskiviikkona aluksi monien iloksi, että reilun vuoden ajan kadoksissa ollut kauhupeli Devotion saapuisi sen valikoimaan perjantaina. Hyvin pian tämän jälkeen edessä oli kuitenkin hämmentävä pettymys, kun GOG pyörsikin yllättäen puheensa erikoisella verukkeella.

– Aiemmin tänään julkistettiin, että Devotion-peli olisi tulossa GOGiin. Saatuamme useita viestejä pelaajilta, olemme päättäneet olla listaamatta peliä kauppaamme, GOGin virallisella Twitter-tilillä kerrotaan.

Taiwanilaisen Red Candle Gamesin kehittämä Devotion nousi ensimmäistä kertaa isommin maailman tietoisuuteen alkuvuodesta 2019, jolloin se julkaistiin Steamissa kehujen siivittämänä. Pian ilmestymisen jälkeen se poistettiin kuitenkin myynnistä tyystin. Poistoon johti pelistä Kiinassa noussut kohu, sillä Devotionin katsottiin sisältäneen manner-Kiinalle ja erityisesti sen presidentti Xi Jinpingille ivailleita yksityiskohtia. Erityisesti huomiota sai pelissä havaittu viittaus meemiin, jossa Jinping rinnastetaan Nalle Puh -hahmoon.

GOG ei ole kirjoitushetkellä tarkentanut, mikä sen saamissa monissa viesteissä oli niin erikoista, että se päätti näinkin äkillisesti hylätä Devotionin kauppapaikaltaan. Kuvitella ainakin haluaisi, että edes joku GOGin päättäjistä olisi ollut tietoinen pelin historiasta.

Kehittäjä Red Candle Games on pitänyt toistaiseksi vielä Devotionin GOG-julkaisusta ilmoittavan trailerin julkisena. Sen yhteyteen merkitty linkki pelin kauppasivulle ei johda tällä hetkellä enää silti mihinkään.

Lähde: GOG.COM (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Cdpr kyllä tehokkaasti polttanut kaiken positiivisen pr:änsä joulukuun aikana.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Joo harvinaisen samaa mieltä. En tiedä millainen aivopieru tämä on ollut, mutta pr meni pahasti miinukselle. Eihän tämä työntekijöiden vika ole, enemmänkin johdon. Ehkä jostain joskus löytyy kauppa joka uskaltaa pistää tämän myyntiin.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Nyt joku roti tähän touhuun. Eikö maailmassa ole pelikauppaa, jolla olisi tarpeeksi selkärankaa julkaista tämä?

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Alkaa huolettamaan tämä itsesensuurin ja sensuurin tukemisen aikakausi

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Uskon että tämän julkaisu olisi kyllä ollut pelaajien keskuudessa hyvä veto, mutta jänistäminen oli suurinpiirtein pahinta mitä CDPR olisi voinut tehdä ja se tehtiin. CDPR tuntuu oikein epätoivon vimmalla yrittävän polttaa hyvän maineensa pelaajien keskuudessa, homma vaikuttaa olevan pahasti hukassa tällä hetkellä. Parempi olisi ollut ettei tätä edes yritetty.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kiina ja pelottava Puh.

On se vaan säälittävää, kun kerta toisensa jälkeen taho kuin taho päätyy aina nöyristelemään Kiinan edessä. Eikös se maailman terveysjärjestö WHO:kin joutunut muokkaamaan lausuntoaan, kun nämä KEHTASIVAT väittää koronan lähteneen juurikin Kiinasta? Ja siitä hyvästä Kiina -yllätys yllätys- alkoi ärhentelemään? Jossain vaiheessahan Kiina koitti sönköttää jotain koronan lähteneen Intian niemimaalta tai jotain...

Eli juu, kansalaisten ihmisoikeuksia saa kyllä ihan surutta polkea. Tietoa pandemian synnystä sekä leviämisestä saa myöskin pimittää ja vääristellä, itse asiassa se on erittäin suotavaa. Vaan sanohan yksikään poikkipuinen sana Kiinasta taikka sen johdosta, lipsauta edes yksi poliitikolle irvaileva meemikuva peliisi ja saat tuta kiinalaisten pyhän raivon nahoissasi.

Sen sai tuta myös uusi Monster Hunter-leffa, joka kehtasi vääntää polviin liittyvän sanavitsin kiinalaisten kustannuksella. Yksi ainoa, varsin harmiton sanavitsi (jonka lausuva näyttelijä on itsekin taustoiltaan kiinalainen) ja eiku vaan koko leffa bänniin ja boikottiin.

Vaapukkamehuw tiivisti asian mitä parhaiten tuolla vajaa kaksi vuotta sitten julkaistussa Meemikuva-uutisessa: "maailmassa tuskin on hauraampaa ainetta kuin se, josta kiinalaisten ego on tehty."

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

eli CDPR Nuolee Kiinan Perseestä cdpr antaa ennemän syyttä boycottaa
CDPR on Samalainen Kun EA Activision Ubisoft Ainoa Ero on Ei MTX ''Viellä''
Witcher 4 Varmaa On Täynä MTX

Käyttäjän Seppo_Hovi kuva
Seppo_Hovi

Vai että oikeen saanu viestejä pelaajilta nii nii.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

IMAGE(https://pbs.twimg.com/media/EpX9ERiXcAAgA7u?format=png&name=small)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Seppo_Hovi

Vai että oikeen saanu viestejä pelaajilta nii nii.

Teknisesti ottaen emme voi tietää kuinka ahkera pelaaja Kiinan Iso-Puh lakeijoineen on.;)

Mutta onhan tämä jo aika pelottavaa, miten iso valta Kiinalla on, vaikka se olisikin etupäässä rahallista ja tapahtuisi "vapaaehtoisesti" kauppojen toimesta. Jos sensuuri määritellään viranomaisten oikeutena estää haluamansa sisällön jakelu, niin Kiinan viranomaisten sensuuri de facto ulottuu jo länsimaihin asti.

Nostoja