Pelikauppajätti lisää bensaa liekkeihin: "Uudet konsolijulkaisut ovat jo lähellä" / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikauppajätti lisää bensaa liekkeihin: "Uudet konsolijulkaisut ovat jo lähellä"

18.04.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
Pelikauppajätti lisää bensaa liekkeihin: Uudet konsolijulkaisut ovat jo lähellä

Pelikauppaketju GameStop lisää vettä konsolihuhumyllyyn.

Uusista PlayStation 4 - ja Xbox One -malleista on huhuttu jo joitakin viikkoja niin median kuin kehittäjienkin leireissä, ja nyt asiaa on mahdollisesti kommentoinut myös jälleenmyyjien edustaja. Taannoisessa sijoittajakokouksessaan GameStopin operatiivinen johtaja Tony Bartel paljasti "uusien konsolijulkaisujen" olevan jo hyvin lähellä, mutta ei avannut suurpiirteistä toteamustaan sen tarkemmin.

Konferenssin päätteeksi yksi osaaottaneista analyytikoista tiedusteli, tarkoittiko Bartel lausunnollaan pelkästään Nintendon tulevaa NX-konsolia vai kenties myös mahdollisia paranneltuja versioita Sonyn tai Microsoftin konsoleista, mutta mies kieltäytyi tarkentamasta sanojaan. GameStopin mukaan vastaavat julkistukset ovat konsolivalmistajien heiniä, eivätkä jälleenmyyjät voi jakaa salaisuuksia yhtiöiden puolesta.

– Kuten tavallista, tiedämme enemmän, kuin voimme paljastaa, GameStopin puhemies vastasi uteliaille.

Lähde: GameSpot, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rätsetti kuva
Rätsetti

Itseäni vähän kismittää nuo mahdolliset uudet konsolit kun PS4:n tulin hankkineeksi vasta viime elokuussa. Jos joihinkin kauppoihin, kuten vaikkapa juuri tuonne Gamestopiin, tulisi mahdollisuus viedä vaihdossa vanha konsolinsa ja maksaa väliä n. 100-150 euroa, jolla sitten saisi PS4K tai Xbox 4K:n omakseen, niin olisi kyllä hyvä juttu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kuluttajana vähän ärsyttää mikäli sitten alkaa tulla pelejä, joihin ei oma laite enää riitä. Sama silloin jo miettiä pc-pelaamista kun kerran tuo aspekti saadaan jo konsoleillekin. Yksi syistä miksi pc-pelaaminen jäi, oli nimenomaan se, että tuntui että aina oli jäljessä laitevaatimuksista. Tosin silloin oikeasti tuli kehitystä jatkuvasti, toisin kuin nyt on ollut pitkän aikaa.

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

No en jaksa uskoa että konsoleilla kävisi niin että PS4 peliin ei riitä vähän vanhemman mallin tehot. Nämä "uudet" konsolit on vaan rahastusta, päivittävät vähän parempaan vaikka vanhallakin pärjää ihan hyvin. Tyhmät ostaa jos omistaa jo konsolin, itekin hankin oman PS4:sen vasta elokuussa mutta ei harmita yhtään kun sain hyvän tarjouksen. Jos aina venaa sitä uusinta mallia niin saa venata koko ikänsä.

Käyttäjän Cuba Libre kuva
Cuba Libre

Mua ei haittaa uudet mallit, kunhan omilla konsoleillani pyörivät uudetkin päivityksen jälkeen tulleet pelit. Muuten kokisin tulleeni huijatuksi. Vasta hankin PS4:n mutta vaikka hankin XOnen jo Suomen julkaisussa, haluaisin pelata silläkin nyt ainakin vähintään 7 vuotta. Näin on varsinkin kun näyttää, että XOne on kestävämpi kuin varhaisvaiheen X360 oli (Hajosi meinaan kolme kertaa vuoden sisällä).