Pelikauppapaikka G2A joutui taas kritiikin kohteeksi - veloittaa rahaa passiivisilta käyttäjätileiltä / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikauppapaikka G2A joutui taas kritiikin kohteeksi - veloittaa rahaa passiivisilta käyttäjätileiltä

28.12.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
24

Pelikauppapaikka G2A on aiheuttanut jälleen kohua toiminnallaan.

Digitaalisten peliavainten jälleenmyyjänä tunnettua G2A-sivustoa on kritisoitu vuosien varrella esimerkiksi pimeän pelikaupan mahdollistamisesta. Tällä kertaa G2A on nostattanut kohua lähettämällä passiivisille käyttäjille viestejä, joissa se ilmoittaa laskuttavansa passiivisia käyttäjätilejä. Viestin mukaan käyttäjätililtä veloitetaan yhden euron passiivisuusmaksu, mikäli tilille ei ole kirjauduttu 180 vuorokauden aikana. Veloituksia jatketaan kuukausittain, mikäli käyttäjä ei jatkossakaan kirjaudu tililleen.

Reddit-keskustelupalstalla jaettu viesti sai myös G2A:n vastaamaan kohuun. Yhtiön virallisena edustajana esiintynyt käyttäjä kertoi käyttäjätilien ylläpitämisen aiheuttavan kustannuksia esimerkiksi palvelinten ylläpidon ja IT-infrastruktuurin muodossa. Lisäksi hän muistuttaa, ettei käyttäjiä edellytetä ostamaan mitään. Käyttäjiltä ei myöskään veloiteta rahaa mikäli käyttäjätilillä ei ole katetta.

Lähde: Eurogamer, Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vain yksi keino lisää imeä viimeisetkin mehut käyttäjiltä. Onneksi en ole käyttänyt, enkä tule kyseistä saittia koskaan käyttämään.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Aika samaa mieltä snaketusksen kanssa. Itselleni ei ole kyseiseltä sivulta "vielä" tullut mtn laskua, mutta en ole mielestäni sinne koskaan vahvistanut sähköpostia ja viimeksi tuli käytyä maaliskuussa sivustolla, mutta on kyllä omastamielestä typerää perätä maksuja passiivisilta käyttäjiltä. Varmasti moni mennyt jo deletoimaan käyttäjänsä. Eipä ne muutkaan pelisivustot veloita käyttäjiltään :P

Käyttäjän menu kuva
menu

Onneksi voi poistaa accountin sieltä ja jokaisen kyllä kannatta tehdä se

How to delete my g2a account

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Onneksi on piratebay, niin ei tartte käyttää tuollaisia paskasivustoja.

Käyttäjän menu kuva
menu
Lainaus Rabbitman

Onneksi on piratebay, niin ei tartte käyttää tuollaisia paskasivustoja.

Onko tämä joku tekosyy muka warettamiselle vai

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus menu

Onko tämä joku tekosyy muka warettamiselle vai

Enemmänkin jos esim. Steam on liian kallis, niin on olemassa piratebay. Ei tartte turvautua G2A:han.

Käyttäjän Jawk kuva
Jawk

Rabbitmanin voisi lähettää banaanisaarelle tuosta pirebayn mainostamisesta.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus Rabbitman

Enemmänkin jos esim. Steam on liian kallis, niin on olemassa piratebay. Ei tartte turvautua G2A:han.

Aivan. Vaikka en kannata waretusta missään muodossa, on se silti mielestäni vähemmän kyseenalaista, kuin maksaa pelistä G2A palvelussa. G2A:sta et pelejäsi saa niin, että niistä jotain menisi pelin tehneille tahoille.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Sanonut tätä jo aiemminkin, mutta jos kolmas osapuoli myy tuotetta halvemmalla mitä sitä saa ostettua mistään, niin se on liian hyvää ollakseen totta.
G2A on pakko saada rahaa jostain, aiemmin se oli kuukausittainen shield palvelu, mutta näköjään ihmiset pitäneet tarpeeksi meteliä asiasta että moni on sen ottanut pois käytöstä.

Lainaus Rabbitman

[quote="menu"]Onko tämä joku tekosyy muka warettamiselle vai[/quote]Enemmänkin jos esim. Steam on liian kallis, niin on olemassa piratebay. Ei tartte turvautua G2A:han.

Tai sitten vain jättää kokonaan ostamatta ja pelaamatta?
Vaihtoehtoisesti turvautuu virallisten myyjien alennuksiin. mm. IsThereAnyDeal ja Cheapshark kumpikin listaa hinnat kaikilta jälleenmyyjiltä ja kummallakin on nollatoleranssi harmaan talouden avainjälleenmyyjiin kuten G2A ja vieläpä lähettää sinulle sähköpostia kun peli jonka haluat on sellaisella hinnalla mitä olet valmis maksamaan.

Koska "voi vittu, varas joka möi mulle halvemmalla kusetti, varastanpa itse" on aikas hutera tekosyy, varsinkin tähän aikaan vuodesta kun lähes joka kauppa on pullollaan tarjouksia :p

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Muistan aikoinaan kun täälläkin jotkut hehkuttivat G2A parhaana kauppapaikkana, mutta kyllähän tuolloin oli jo nähtävissä että jokin koira oli tuohon haudattuna....tosiaan jos pelejä saa puolta halvemmalla kuin mistään muualta, niin se on liian hyvää ollakseen totta, ilmaisia aterioita kun ei ole missään. Onneksi ei itse tuolta tullut koskaan mitään ostettua, vaikka monet aikoinaan kovasti hehkuttivat.

Nostoja