Pelikauppapaikka G2A myöntää myyneensä varastettuja pelikoodeja / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikauppapaikka G2A myöntää myyneensä varastettuja pelikoodeja

22.05.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8
Kritisoitu pelikauppapaikka G2A myöntää myyneensä varastettuja peliavaimia.

Useassa kohussa osallisena ollut pelikauppapaikka G2A on joutunut myöntämään myyneensä varastettuja peliavaimia.

G2A:ta on syytetty kehittäjien toimesta varastettujen peliavaimien myymisestä. Syytösten seurauksena G2A lupasi viime vuonna maksaa kehittäjille kymmenkertaisen korvauksen varastetuista avaimista, mikäli G2A:n voitaisiin osoittaa myyneen varastettuja koodeja. Tuolloin tarjoukseen tarttui vain Factorio-pelin kehittäjä Wube Software, jonka kanssa tehty selvitys osoittautui onnistuneeksi.

Wube Software toimitti G2A:lle listan kaikkiaan 321 Factorio-avaimesta, joiden se epäili kaupatun ilman lupaa. G2A ja Wube selvittivät ensin ulkopuolisen auditoijan käyttämistä varastettujen avainten kohtalon selvittämiseksi, mutta päätyivät lopulta tekemään G2A:n sisäiseen selvitykseen. Selvityksen seurauksena kävi ilmi, että 198 Factorio-avainta myytiin ilman lupaa G2A:n kautta vuonna 2016. Loppujen avainten uskotaan päätyneen muille kauppapaikoille.

Selvityksen seurauksena G2A on sitoutunut maksamaan Wubelle lähes 40 000 dollarin korvauksen varastetuista peliavaimista. G2A kommentoi asiaa Polygon-julkaisulle toteamalla, että yhtiö toimi liian hitaasti ongelmien tunnistamiseksi. Sen mukaan yksittäiset käyttäjät ovat aikaisemmin hyödyntäneet kauppapaikkaa varustettujen avainten myyntiin. G2A kertoo ryhtyneensä korjaustoimenpiteisiin kritiikin seurauksena ja hyödyntävänsä nykyisin tekoälyteknologiaa petosten kitkemiseen.

Lähde: Polygon, G2A

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No tämähän on ollut tiedossa jo kauan ja siksi en tuolta koskaan mitään ole ostanut vaikka kuinka jotkut silloin vuosia sitten jaksoivat hehkuttaa miten halpaa on...

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Balnazzard

No tämähän on ollut tiedossa jo kauan ja siksi en tuolta koskaan mitään ole ostanut vaikka kuinka jotkut silloin vuosia sitten jaksoivat hehkuttaa miten halpaa on...

Niimpä, kauan tiedetty salaisuus, en kanssa ole tuolta mitään ostanut.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ja yllättyneitä olivat...?

Lainaus

Wube Software toimitti G2A:lle listan kaikkiaan 321 Factorio-avaimesta, joiden se epäili kaupatun ilman lupaa. G2A ja Wube selvittivät ensin ulkopuolisen auditoijan käyttämistä varastettujen avainten kohtalon selvittämiseksi, mutta päätyivät lopulta tekemään G2A:n sisäiseen selvitykseen.

Miksiköhän näin? Tajuttiinko G2A:lla, että ulkopuolinen taho olisi saattanut saada tutkinnan myötä selville vähän liikaakin ja tästä olisi lähtenyt kunnon domino-efekti käyntiin?

Niin ja uutisessa olisi muuten voinut selkeästi mainita, että G2A:n tarjous oli nähtävästi vain väliaikainen ja ilmainen auditointi olisi koskenut vain 3:a ensimmäistä tarjoukseen tarttuvaa tahoa, minkä jälkeen kehittäjä olisi joutunut maksamaan puolet auditoinnin hinnasta. Eli nyt tästä tapauksesta rohkaistuneiden kehittäjien on enää turha mankua korvauksia, vaikka todisteet olisi kuinka vedenpitävät.

Eli jälleen kerran erittäin kiero julkisuustemppu G2A:lta, joka onneksi kuitenkin päättyi heidän kannaltaan huonosti.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Onhan tuo ollut pitkään tiedossa, minkälaiinen lafka on kyseessä. En oo sieltä koskaan mitään ostanut, juurkin näistä syistä. Onneksi nyt saatiin hommasta myös kiinni.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ohan noi hinnat tuossa palvelussa joskus niin alhaiset että ne on usein liian hyvää ollakseen totta. Muutaman kerran olen valitettavasti tuolta ja vieläkin hämärämmästä instant gamingista ostanut pelin tai delsum, kun se perinteinen rahanpuute vaivaa.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Kannattaa suosia pelijulkaisijan virallisesti hyväksyttyjä myyntikanavia.

Jos haluaa oikeasti säästää rahaa käyttämällä tällaisia pimeitä markkinoita, niin mielummin vaikka piratisoi ensin kokeeksi ja sitten ostaa, kun hinta kohdillaan noilla kunnollisilla myyntipaikoilla. Näin ei tuettaisi mahdollisesti järjestäytynyttä rikollisuutta.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Näiden rosvojen takia yhä useampi julkaisija siirtää pelinsä Steamista Epic Games Storeen, jonka avaimia ei toistaiseksi tyrkytetä läheskään yhtä halvalla G2A:n ja vastaavien jälleenmyyjien kautta.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Niille jotka on edelleen hintatietoisia, mutteivät halua tukea näitä sivustoja, tässä muutama palvelu jotka listaavat oikeita digipelikauppapaikkoja ja niiden hintahistorioita:
https://isthereanydeal.com/
https://www.cheapshark.com/
Ja Steamin käyttäjille Augmented Steam vieläpä laittaa ITAD näkymään suoraan kauppasivuilla ja linkin PC Gaming Wikiin, yms:
https://es.isthereanydeal.com/

Lainaus Poliisitapaus

Näiden rosvojen takia yhä useampi julkaisija siirtää pelinsä Steamista Epic Games Storeen, jonka avaimia ei toistaiseksi tyrkytetä läheskään yhtä halvalla G2A:n ja vastaavien jälleenmyyjien kautta.

Nyt en oikein tästä tiedä.
Jos julkaisija niin haluaa, niin he voivat myydä peliä vain Steamin kautta ja eikä generoida yhtään avainta pelille, Steam on myös sittemmin estänyt lahjaostosten säilyttämisen tavaraluettelossa ja kiristänyt lahjojen ostoja halvoista maista kalliimpiin (kiitos G2A kaltaisten sivustojen).
Samaan aikaan Epicillä myynnissä oleviin peleihin on avaimia on saatavana fyysisistä peliversioista ja esim. Humblesta, että taitaa olla lähes samanlainen lähtöviiva jos avainten varastamisista ja jälleenmyynneistä puhutaan.