Pelikriitikon sananvapaus ja Switchin lähestyvä julkaisu – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikriitikon sananvapaus ja Switchin lähestyvä julkaisu – tässä viikon suurimmat uutiset

26.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Päättyvällä viikolla valmistauduttiin aina vain kovemmin Nintendo Switchin julkaisuun ja ihmeteltiin samalla myös viimeisimpiä käänteitä oikeustaistelujen maailmassa. Laitevaatimuksia saatiin myös tarjolle ja poliittisesti kantaa ottava hyväntekeväisyystempauskin pääsi päätökseensä.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Witcher- ja Dead Island -konkareiden kyberpunk-peli Ruiner saapuu konsoleille

Alunperin viime vuodelle lupailtu Ruiner on edelleen hiljalleen tekemässä tuloaan digitaalisten pelikauppojen hyllylle. Puolalaisstudio Reikon Games ja julkaisija Devolver Digital ovat tuoneet siitä nyt julki uuden trailerin, joka lupaa kyberpunk-henkistä räiskintää ulos vielä tämän vuoden kesäksi.

Lue koko uutinen

- Mahtavalta näyttää! Varsinkin ampuminen näyttää paljon hallitummalta kuin Alienationissa ja Livelockissa, joissa vihollisten ja räjähdysten seasta ei erota omaa pelihahmoaan. -Poliisitapaus

- Jummijammi, näyttää aika hiton hienolta, varsinkin valaistustehosteet! Menee kyllä odotuslistalle ja kiva, että on myös valinnanvaraa sen suhteen mille alustalle hankkii. -Shunichiro


Nintendo Switch jää vaille Virtual Consolea julkaisussa, ensimmäisestä päivityksestä yksityiskohtia

Ensi viikolla saapuva uusi Nintendo-konsoli Switch ei vielä julkaisussaan tarjoa pääsyä klassikkopelejä myyvään Virtual Console -kauppapaikkaan. Nintendo itse on vahvistanut asian tuoreessa lehdistötiedotteessaan ilman selvitystä siitä, milloin kyseinen palvelu saadaan oikein käyttöön konsolilla ja miten se on sillä varsinaisesti toimimassa.

Konsoliin Joy-Con-ohjaimiin liittyen esiin on noussut tällä viikolla myös potentiaalinen yhteysongelma median ennakkotestailujen yhteydessä.

Lue koko uutinen

- Aika puolivillaisesti ovat julkaisemassa Switchiään. Ehkä olisi kannattanut julkaista vasta Super Mario Odysseyn kanssa, kun kaikki merkit viittaavat siihen että silloin homma vasta oikeasti alkaa olla julkaisukunnossa. Ainakin innokkaimmat fanit pääsevät jo nyt testaamaan laitetta. -ELTP

- En nyt voi sanoa, että uutinen kauheasti liikuttaisi itseäni suuntaan tai toiseen. Nyt jännitetään, saanko oman Switchini jo julkaisupäivänä 3.3. Kysyntä on ollut alussa rajua, mutta ennakkotilasin konsolin jo ennen kuin se tuli edes virallisesti saataville. Oli vielä "NX"-nimellä silloin verkkokaupoissa. -ajajehu


Laitevaatimuksia maaliskuun peleille

Viikon sisään jälleen parin kovaa vauhtia lähestyvän suurpelin pc-laitevaatimukset on saatu julki. Viimeisimpänä vahvistuksen saivat sekä Ghost Recon Wildlands että Mass Effect: Andromeda, joiden molempien olisikin määrä ilmestyä kauppojen hyllylle nyt ensi kuussa.

Lue koko uutinen (Andromeda, Wildlands)

- Itse väänsin jo closed betaa PS4:llä ja pakko myöntää että jo tunnin pelaamisen jälkeen tein ostopäätöksen. -Thurusen (Wildlands)

- Pärjää hienosti tai no suosituksissa on i7-4790k ja mulla on i7-4770k, käytännössä sama prossu. Käyttömuistia on juuri tuo 16 GB, mutta senkin voi tietenkin tuplata koska tahansa. GPU osastolla onkin sitten keposeen yli tuon suosituksen eli GTX 1080. -snaketus (Andromeda)


Pelikriitikko Jim Sterling saanee taas rauhan: peliyhtiön haaste ei päässyt oikeuteen asti

Peliyhtiö Digital Homiciden hämmentäviin mittasuhteisiin kasvanut kiista pelikriitikko Jim Sterlingin kanssa näyttäisi olevan viimein ohi. Yhtiön perustajajäsen James Rominen vuosi sitten jättämä oikeushaaste Sterlingia vastaan on päätynyt tällä viikolla virallisesti hylätyksi ja vieläpä tavalla, joka estää Rominea nostamasta enää samaa kannetta kriitikkoa vastaan tulevaisuudessa.

Lue koko uutinen

- Juu, ei kyllä pysty käsittämään mitä tuon Rominen päässä liikkui. Miten voi kuvitella, että tälläinen haaste kantaa, edes Jenkkilässä. Mutta hyvä, että tämäkin farssi saatiin vihdoin päätökseensä. -Boblick

- Rest in piss Digital Homicide. -lindario


Yli 6 miljoonaa suoraan hyväntekeväisyyteen: poikkeuksellinen Humble Bundle -paketti oli menestys

Pelipaketeistaan tunnetun Humble Bundlen hiljattainen tavanomaista poliittisempi hyväntekeväisyystempaus on osoittaunut aikamoiseksi menestykseksi. Viimeisen viikon ajan yhtiö kaupitteli rajoitetun aikaa 30 dollarin minimihintaan Humble Freedom Bundleksi kutsuttua pakettia, joka nyt näin myynnin päätyttyä keräsi lopulta kasaan roiman 6,43 miljoonan dollarin eli noin 6,11 miljoonan euron potin.

Lue koko uutinen

- En ihmettele että mennyt kaupaksi, paketti oli todella loistava! -zappah


Tales-sarjan tuottajalta kehitteillä kokonaan uusi roolipeli

Square Enix on julkistanut kehittelevänsä kokonaan uutta roolipelinimikettä Project Prelude Rune. Uudesta projektista vastaa vastikään perustettu Studio Istolia ja sen ohjaajaksi on kiinnitetty suositun Tales-sarjan tuottajana yli 18 vuotta toiminut Hideo Baba.

Lue koko uutinen

- Hyvä fantasiarooli peli on aina tervetullut, joten toivon että tämä on sellainen. -Lockdownn

- Kelpaa aina tälläiset! -kurrinen123


Rogue Legacy -kehittäjät paljastivat uutuuspeli Full Metal Furiesin – tältä se näyttää

Rogue Legacyn kehittäneen Cellar Door Gamesin uusin peli Full Metal Furies on paljastanut. Viimeiset kolme vuotta kanadalaisstudio on kehittänyt sitä Xbox Onelle, Windows 10:lle ja Steamia varten suunnitelmanaan saada uutukainen pihalle vielä tämän vuoden aikana.

Lue koko uutinen


Nämä pelit julkaistiin tällä viikolla – öisen metsän mysteereitä ja jatkosotaa Halon malliin

Alkavan viikon pelijulkaisutarjonta vei taas sotimaan strategisesti Halo-universumiin ja pani meidät mätkimään runsaasti vihollisia kumoon manga- ja animeklassikko Berserkin hengessä. Tyylikkäältä vaikuttava indienimike Hollow Knight sai sekin julkaisunsa, kuten esimerkiksi myös Night in the Woodsin pc-versiot.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.