Pelikuvan paikka! Tällainen on aina vain brutaalimpi Mortal Kombat 11 toiminnassa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelikuvan paikka! Tällainen on aina vain brutaalimpi Mortal Kombat 11 toiminnassa

17.01.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Ensimmäinen satsi pelikuvaa Mortal Kombat 11:stä on paljastettu. NetherRealm Studios ja Warner Bros. järjestivät paljastusta varten kokonaan oman The Reveal -verkkolähetyksen, jossa esille nousi niin pelin perustoiminta, ensimmäiset seitsemän hahmoa, kustomointimahdollisuudet kuin silmäys Mortal Kombat 11:n tarinaprologiin.

Mortal Kombat 11 on yhä sivulta kuvattu mätkintä keskittyen hiomaan sarjan perustoimintaa hajanaisilla uudistuksilla. Yksi keskeisimpiä näistä on yhden erikoismittarin hajauttaminen kolmeksi erilliseksi resurssikseen. Mortal Kombat 11:ssä hyökkäyskeskeisille erikoistaidoille on varattu siis oma mittarinsa ja puolustaidoille omansa. Brutaalit X-Ray-iskut korvaava Fatal Blow -järjestelmä mahdollistaa vuorostaan massiivista ja näyttävää tuhoa aiheuttavan superliikkeen tekemisen, kun oman hahmon elinvoima on pudonnut 30 prosenttiin.

Näyttävyys on toki muutenkin korostunut otteluissa. Taistelujen tuoksinnassa peli voi pysäytellä toimintaa sieltä täältä nopeasti korostaakseen tiettyjen iskujen brutaaliutta. Raakuudella mässäilevät fatalityt ovat yhä tietenkin myös osa peliä.

Hahmojen kustomoinnin osalta Mortal Kombat 11 antaa pelaajille mahdollisuuden luoda kullekin taistelijalle nyt omia erilaisia taistelutyyliä, siinä missä Mortal Kombat X:ssä tarjolla oli nimenomaan valmiiksi rakennettuja hahmovariaatioita. Vaikuttamaan kustomoinnin osalta pääsee niin hahmojen ulkomuotoihin, kykyihin, introihin, fatalityihin kuin tekoälytoimintaankin.

Ensimmäiset seitsemän peliin paljastunutta hahmoa ovat Scorpion, Sub-Zero, Sonya, Skarlet, Baraka, Raiden sekä kokonaan uusi tuttavuus Gerat. Sonyan äåninäyttelijäksi on samalla vahvistunut show-painin maailmassa nykyisin vaikuttava Ronda Rousey..

Shao Kahn toimii pelin ennakkotilausetuna yhdessä beta-pääsyn kanssa.

Tarinaltaan Mortal Kombat 11 lähtee liikkeelle, kun Raiden päätyy horjuttamaan historian tasapainoa Shinnokia kurittamalla. Asiasta on huolestunut erityisesti ajanpitäjä Kronika, joka vannoo tuovansa järjestyksen taas universumiin. Uusi hahmo Gerat on nimenomaan tämän palvelija.

Esittelyt tapahtuivat niin sekä Mortal Kombat -luoja Ed Boonin selostaman pelikuvan voimin, että myös useilla trailereilla. Tapahtumaa on voinut katsastaa tästä. Kirjoitushetkellä se on vielä käynnissä muiden juhlallisuukein muodossa, mutta videota voi kelata taaksepäin paljastushetkiin.

Trailerit löytyvät suoraan alta.

Mortal Kombat 11 tuodaan Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Switchille ja pc:lle 23. huhtikuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Oli kyllä sellaista tykitystä että oksat pois! Pelimekaniikkoja on muutettu varsin maltillisesti Mortal Kombat X:stä, mikä ei ole lainkaan huono asia. En olisi uskonut, että Fatal Blow -liikkeet ovat vielä brutaalimpia kuin aiempien osien X-rayt. Hahmomuokkaus vaikutti jo varusteiden suhteen niin monipuoliselta, ettei oman ykköshahmon valinta kaadu ainakaan rumiin vaatteisiin. Ainoastaan areenojen synkkä värimaisema jäi harmittamaan ihan kuin Mortal Kombat X:ssäkin. Itse olisin toivonut enemmän Mortal 9:n tyylisiä tantereita, joissa on vähemmän häiritsevää rojua ja joihin aurinko pääsee kunnolla paistamaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

On kyllä taas niinmaan törkeän hyvännäköistä, mutta eipä sitä vähempää odottanutkaan tappelupelien edelläkävijöiltä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Onko noita ennakkotilaaja hahmoja ollut ennen ja jos on niin onko niitä ollut mahdollisuus saada peliin joskus myöhemmin julkaisusta?

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus Bloodborne

Onko noita ennakkotilaaja hahmoja ollut ennen ja jos on niin onko niitä ollut mahdollisuus saada peliin joskus myöhemmin julkaisusta?

Viimeksi oli Goro ja sen taisi saada myös kausipassin mukana ellen väärin muista. Sekin tosin Shao Kahnin kanssa samaa luokkaa, eli siinä paljon menetä vaikkei saisikaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Epäsuosittu mielipide sisään. En pitänyt juuri mistään mitä näin. Brutaalisuus kaukana, fatalityt näyttää entistä koomisemmalta hidastuksineen.

Naisilla entistä entistä enemmän lineniä päällä ja vähemmän hölskyvää. Sonya rumempi kuin koskaan, vaikka perustuukin oikeasti ihan kivan näköiseen naiseen. Nuo ei vain näytä yhtään "Mortal Kombat" naisilta. Toivottavasti hahmoeditorilla saa edes vähän olkasuojaa pois ja reisiä paljaaksi ottamatta miinuksia ststseihin.

Itse gameplaykin näytti kauhean katkeleivalta entistä enemmän cinemaatisen menon takia. Aika ihme pitää tapahtua, että tätä lähden ostamaan. Jos Mileena ei ole pelissä, niin väliin jää.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Nuo tyhmät "ota vahinkoa ja saat superliikkeen" höpöhommat sais kyllä jo polkea suohon. Kelatkaa, nykyään saamalla turpaan tappelupeleissä unlokkaa jonku superin, sut palkitaan siitä että oot hanurista! Tekken 7 pilattu samalla paskalla. Ei minun nuoruudessa. Otin 10 vuotta eka vanhemmalta serkulta turpaan (sukset jalassa ylämäessä) ja sitte strategiaoppaan kanssa hinkkasin 4 vuotta liikkeitä ja sitte ite aloin jakeleen niitä turpakäräjiä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mistähän materiaalista esim. nuo aivot on tehty kun takaraivoon lyömällä lentää naama sekä aivot kokonaisina etupuolelta ulos sen sijaan että menisivät muusiksi.

PS. Samaa mieltä noista "pelaa paskasti ja saat etuja"-jutuista. Idea on tavallaan ok että huonompi saa edes mahdollisuuden mutta käytännössähän tuota käyttää nimenomaan hyödykseen ne, jotka muutenkin osaa pelata.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Tuota "pelaa paskasti mittaria" käytetään muuhunkin kuin xray liikkeeseen mm. Combo breikkeriin ja tehostettuihin erikoisliikkeisiin ja myös hyvin pelaavilla se mittari täyttyy, niin on aika turhaa kitinää taas. Se tuo vaan peliin lisää syvyyttä, niin en ymmärrä mikä siinä on oikein ongelmana, mutta tuskin valittajatkaan.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

No nyt kyllä höpöttelet. Älä oo aina nii höpsö.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nyt enemmän pelin mekaniikoihin tutustuneena tästä saattaa tullakin paras Mortal Kombat peli sitten kakkosen. Mitä enemmän pelikuvaa katselee sitä enemmän huomaa throwbackejä nimenomaan MK2:seen. Poissa on ainakin omasta mielestäni typerä "juggling combo" -gameplay. Pelaaminen on siis more grounded ja mittaria ei tarvitsee enää säästellä pelkkiin breakereihin. Whuppiduu. Varsinainen hyvä gameplay menee kaiken muun yläpuolelle.

Nostoja