Pelilatauskauppa herättää epäluottamusta pelinkehittäjien maksujen myöhästellessä

Pelilatauskauppa Desura ei ole kuukausiin onnistunut maksamaan monille kehittäjille ajoissa näille kuuluvia tuottoja myydyistä peleistä.

23.5.2015 05:36

Pienien indiepelien jakeluun erikoistunut latauskauppapaikka Desura on alkanut herättää maailmalla huolta takkuilevalla toiminnallaan. Useat kauppapaikkaan tukeutuneet pelinkehittäjät ovat ryhtyneet toinen toisensa jälkeen valittamaan, ettei heille ole maksettu Desuran kautta myydyistä peleistä saatuja tuottoja ajoissa, mitä on mahdollisesti jatkunut joidenkin kohdalla myös jopa useamman kuukauden ajan.

Desura sai viime vuoden marraskuussa uuden omistajan, kun sen vuonna 2013 hankkinut Second Life -kehittäjä Linden Lab päätti myydä sen eteenpäin Bad Juju Games -nimisen yhtiön haltuun. Jo noihin aikoihin muun muassa Paranautical Activity -kehittäjä Mike Maulbeck ilmaisi Twitterissä, että hänelle kuuluvat maksut alkoivat olla myöhässä.

Bad Juju on kuluvalla viikolla myöntänyt julkisesti, että se on epäonnistunut maksamaan Desuraa käyttäville kehittäjille kuuluvia maksuja ajoissa. Yhtiön mukaan tähän ovat vaikuttaneet erityisesti Desuran ostamisesta esiin nousseet monet ongelmalliset tekijät, kuten myös heidän toimistonsa muutto sekä yhtiön toimitusjohtajan joutuminen sairaalaan. Bad Jujulla vakuutellaan kuitenkin, että kaikki kehittäjille kuuluvat rahat tullaan kyllä vielä maksamaan ja että kauppapaikkaa uudistetaan jatkuvasti kehittäjien etujen parantamiseksi.

Pelisivusto Polygon raportoi, että ainakin julkaisija Flying Interactive on tapahtumaketjun myötä päätynyt jo huhtikuussa pyytämään Bad Jujulta muutamien sen pelien, kuten Instant Dungeonin ja Not Dead Yetin, poistoa Desurasta. Kaikkien pelien poistoa ei ole tosin vielä kirjoitushetkellä tapahtunut ja näin ollen osa niistä voivat olla Flying Interactiven mukaan nyt luvatta kauppapaikalla myynnissä.

Lähde: Desura, GamesIndustry, Polygon

Lisää luettavaa