Pelileffa joka ei näytä hassummalta? Katso uusi Ratchet & Clank -elokuvan traileri / Uutiset / pelaaja.fi

Pelileffa joka ei näytä hassummalta? Katso uusi Ratchet & Clank -elokuvan traileri

16.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Ensi vuoden huhtikuussa ensi-iltansa saava virallinen Ratchet & Clank -elokuva näyttää elävän ja voivan varsin hyvin. Sony ja kumppanit ovat kuluvalla viikolla tuoneet elokuvasta julki nyt uuden trailerin, joka vaikuttaisi tarjoavan jopa varsin laaja-alaisenkin katsauksen niin elokuvan hahmoihin kuin tapahtumiinkin.

Ratchet & Clank -elokuvan saapuminen tarkoittaa eräänlaista uudelleenlämmittelyä kiitellylle toimintatasoloikkasarjalle. Elokuva luo koko viihdebrändille eräänlaisen uuden taustatarinan, jota on myöhemmin ensi vuonna käyttämässä hyödykseen myös PlayStation 4:lle saatava uusi Ratchet & Clank -peli. Kyseinen peli on periaatteessa uusioversio PlayStation 2:n alkuperäisestä Ratchet & Clank -seikkailusta, mitä nyt sen ulkoasua, tapahtumia, kenttiä kuin myös varustetarjontaakin on laitettu hyvin laajalti uusiksi.

Ratchet & Clank -elokuvan kanssa Sony, Insomniac ja muut näyttävät tosissaan yrittäneen saada aikaiseksi jotain mielenkiintoista. Elokuvaa on ollut käsikirjoittamassa esimerkiksi Ratchet & Clank -kehittäjäkonkari T.J. Fixman, minkä lisäksi elokuvaan on palkattu näyttelijöiksi tuttujen Ratchet-äänien lisäksi muun muassa Paul Giamatti, Sylvester Stallone ja John Goodman.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän tompsu89 kuva
tompsu89

Olipas mielenkiintoinen traileri :D Mietin edelleen pitäisikö käydä ensi-illassa :) ? Tosin suomalaisen dubin jätän väliin jos kerta semmonen on tulossa

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hyvältä vaikuttaa. Mieluusti ottaisin myös esimerkiksi Witcher 3:sta tietokoneanimaation kuin näytellyn elokuvan, erityisesti kun muistelee sitä yhtä traileria, jossa Geralt menee latoon muistaakseni succubusta jahdaten. Hitto miten siisti pätkä se oli! Muutenkin uskoisin, että pelileffat toimisivat paljon paremmin tietokoneanimaation voimin kuin näytellyinä. Tosin se ei vielä yksinään takaa hyvää elokuvaa mutta ainakin sekä hahmon ulkonäkö että ääni on mahdollista saada samaksi kuin pelissäkin.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Juuri tähän tapaan pelileffat pitäisikin tehdä: visuaalinen ilme yhteneväinen pelien kanssa, ja tutut ääninäyttelijät. Vaihtoehtona voitte vaikka miettiä, että entä jos tämä olisi tehty live-actionina ja lopputulos olisi samantyyppinen kuin se Mario bros leffa, heh

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hmm... mitenhän koherentti kokonaisuus tää leffa tulee olemaan, jos siinä on mukana niin puhemies Drek, tohtori Nefarious kuin kapteeni Qwark (ja koko joukko vihollisrobotteja vielä kaupan päällisiksi)? Jos Qwarkilla on sama rooli kuin ihan ekassa pelissä, niin ovat kyllä aika paljon vihuja ujuttaneet yhteen samaan leffaan... saako sellaisella kokoonpanolla tarpeeksi selkeän + tasapainoisen juonen?

Toisaalta, Qwark on ollut hyvisten leirissä jo niin kauan, että koko takinkääntöä ei välttämättä tulla edes näkemään (se kun voisi hämmentää ainoastaan PS3-pelien parissa varttunutta generaatiota). Oli miten oli, toivon todella että leffaan ei olla yritetty tunkea liikaa matskua kerralla. Vauhdikas kohellus on kaiken A ja O tässä pelisarjassa, mutta rajansa kaikella. Peleissä on kumminkin huomattavasti enemmän aikaa käsitellä hahmoja sekä juonta kuin vajaan kahden tunnin animaatioleffalla. Voi tosin olla, että tässä tehdään Avengerit ja muodostetaan kunnon lössit sekä hyviksille että pahiksille (trailerin perusteella näin vaikuttaisi olevan). Näin ollen yksikään vanhoista bosseista ei nousisi koko hiippakunnan huipulle, vaan Ratchet ottaisi yhteen heidän kaikkien kanssa omien littolaistensa tukemana.

Oli myös varsin surullista nähdä, kuinka VÄHÄN PS2-kauden referenssejä tuossa trailerissa tuntui olevan (Sheepinator sentään - onneksi - löytyi). Kaikki geneeriset tausta-alienit tuntuivat olevan vain ja ainoastaan PS3-kauden peleistä - ei voinut olla vaikkapa tasapuolista sekoitusta sekä PS2- että PS3-kausilta. Enkä olisi yhtään yllättynyt, vaikka Ratchet asuisikin leffassa Polaris-galaksissa alkuperäisen Solanan sijaan.

Ymmärrän toki, että on monessa mielessä loogisempaa käyttää hahmoja, paikkoja, ym tilpehöörää sarjan uusimmista peleistä. Ymmärrän myös, että tuosta syystä sekä leffan silkasta formaatista johtuen se ei voi olla 100% uskollinen alkuperäiselle pelille (enkä edes haluaisi sen olevan)... MUTTA, toivoisin silti, että myös sarjan VANHIMMAT fanit huomioitaisiin tässä leffassa. Ja jos leffaa kerta kaupataan ihan ekaan peliin pohjaava uudelleentulkintana niin totta hitossa siellä pitäisi olla myös muutakin kuin PS3-kauden matksua! Muistakaa niitäkin faneja, jotka ovat tukeneet sarjaa YLI kymmenen vuotta!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tästä tulee todennäköisesti ihan hyvä, mutta paljon enemmän pelottaa että mitä Sly leffasta tulee. Teaseri ei välttämättä lupaillut parasta.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ihan lupaavaltahan tuo vaikutti, mutta eipä silti, mielummin nautin Ratchet&Clankit pelimuodossa.

Seuraavaksi olisi sitten Warcraft leffasta luvassa traileria joskus marraskuun puolella, Comic-Conin jälkeenhän jo jotain vuodettiinkin nettiin ja sen perusteella leffalle on suhkot korkeat odotukset:

https://d.maxfile.ro/uledfhjnsm.mp4

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Tässä on ihan oikeeta potentiaalia! Traileri näytti varsin hyvältä ja jos samalla linjalla menee koko leffa niin ansaitsee kyllä menestyä :) Huumori ja hahmot (Sekä tietysti varsin mielikuvitukselliset ja uniikit pyssyt) on kyllä aina ollut Ratchet & Clankin suola, pääduon lisäksi Qwark on aina saanut minut hihittelemään. Sitten vaan toivomaan että jos tää menestyy niin jatko-osaan kaikkien suosikki hovimestari Lawrence... ;)

Nostoja