Pelilegenda jatkuu alkuperäisten kehittäjien johdolla – tässä on Return to Monkey Island! / Uutiset / pelaaja.fi

Pelilegenda jatkuu alkuperäisten kehittäjien johdolla – tässä on Return to Monkey Island!

4.04.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11
Return to Monkey Island, Monkey Island, Ron Gilbert, Dace Grossman, seikkailu, Devolver Digital

Seikkailupelisarja Monkey Island on saamassa uuden osan alkuperäisiltä luojiltaan.

Vielä myöhemmin tänä vuonna ilmestymässä on Return to Monkey Island, jonka suunnittelu- ja käsikirjoituspuolesta ovat vastuussa LucasArts-konkarit Ron Gilbert sekä Dave Grossman. Peli jatkaakin tarinallisesti siitä, mihin kaksikko aikoinaan jäi Monkey Island 2: LeChuck’s Revengen kanssa, joskin Gilbertin mukaan ainakaan Curse of Monkey Island ei lennä silti ulos kaanonista.

LucasArts-säveltäjäveteraanit Michael Land, Peter McConnel ja Clint Bajakian ovat myös mukana hankkeessa. Pelin taitellisen puolen johdosta vastaa puolestaan Knight & Bikesista, Tearawaysta ja LittleBigPlanetista tuttu Rex Crowle. Dominic Armato palaa myös Guybrush Threepwoodin ääninäyttelijäksi.

Gilbertin mukaan projekti on ollut kaikessa hiljaisuudessaan työn alla viimeiset kaksi vuotta. Julkaisupuolella projektia on tukenut Devolver Digital yhdessä Lucasfilm Gamesin kanssa.

Ohessa lyhyt ensi-teaser. Alustoja pelille ei ole toistaiseksi vielä vahvistettu.

Päivitys: Teksti päivitetty huomioimaan Gilbertin kommentti sarjan kaanonista.

Lähde: Return to Monkey Island (kotisivu), Ron Gilbert (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

MAHTAVAA!!!

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Missä collectors edition? Pakko tilata!

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Loistavaa! Uutta 2D Monkey Islandia odotettu sitten nelosen, jonka graafinen tyyli ja 3D eivät oikein iskeneet, eikä muutenkaan päässyt kolmen ekan tasolle, kuten ei myöskään Tales. Ja hienoa nähdä monta naamaa vanhasta tekijäkööristä koossa.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

OMFG! Harmi että kolmonen sivuutetaan, sarjan paras osa + kaikkien aikojen paras point 'n click.

Edit. Teaserissa ainakin keikkuu Murray, joka on hahmo kolmannesta. Meinasko toi Murrayn tiputtaminen veteen, että Ron Gilbert ei tee toista Monkey Islandia, ellei kolmonen ja nelonen sivuuteta sitten? Ilmeisesti niin.

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

Hieno uutinen!

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Augustus

OMFG! Harmi että kolmonen sivuutetaan, sarjan paras osa + kaikkien aikojen paras point 'n click.

Edit. Teaserissa ainakin keikkuu Murray, joka on hahmo kolmannesta. Meinasko toi Murrayn tiputtaminen veteen, että Ron Gilbert ei tee toista Monkey Islandia, ellei kolmonen ja nelonen sivuuteta sitten? Ilmeisesti niin.

https://twitter.com/grumpygamer/status/1511022135191384067

https://grumpygamer.com/if_i_made_another_monkeyisland

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Izmou

[quote="Augustus"]OMFG! Harmi että kolmonen sivuutetaan, sarjan paras osa + kaikkien aikojen paras point 'n click.

Edit. Teaserissa ainakin keikkuu Murray, joka on hahmo kolmannesta. Meinasko toi Murrayn tiputtaminen veteen, että Ron Gilbert ei tee toista Monkey Islandia, ellei kolmonen ja nelonen sivuuteta sitten? Ilmeisesti niin.[/quote]
[url="https://twitter.com/grumpygamer/status/1511022135191384067"]https://twitter.com/grumpygamer/status/1511022135191384067[/url]

[url="https://grumpygamer.com/if_i_made_another_monkeyisland"]https://grumpygamer.com/if_i_made_another_monkeyisland[/url]

Loistavaa! Nyt peli kiinnostaa vieläkin enemmän.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Lisäänpä uutiseenkin maininnan tuosta kaanonihommasta. Meni alun perin ohi.

-Panu

Käyttäjän Lander kuva
Lander

Gilberthän taisi aikoinaan sanoa, että jos hän saa jatkaa hän aikoo paljastaa mikä todella on saaren salaisuus. Saa nähdä tekeekö hän sen tässä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tulipas lämmin fiilis tästä uutisesta. Nostalgia ei ole välttämättä se tunnetila, jonka antaisin yleensä ohjata tuntemuksiani tulevista peleistä. Sen verran monta pettymystä on tullut koettua. Mutta tämän tapauksessa se itselleni sallittakoon. Odotan ihan sata lasissa.

Graafinen tyylikin näyttää hienolta. Omasta puolestani en koskaan pitänyt siitä, kun seikkailupelit siirtyi pikseligrafiikasta Curse of Monkey Islandin tapaiseen piirrosanimaatiotyyliin (puhumattakaan fmv:stä tai 3D:stä). Siinä vaan oli joku oma tunnelmansa, kun hahmojen ilmeitä ei pystynyt erottamaan ja animaatioissa oli muutenkin tietynlaista jäykkyyttä, joka jätti tilaa mielikuvitukselle ja kuivalle huumorille. Teaserista heräsi vähän sellainen kutina, että tätä tehdessä on oikeasti pohdittu miten se sama tunnelma voitaisiin saavuttaa modernimman graafisen tyylin kautta ja voi olla, että siinä on onnistuttu.