Pelilegenda Space Invadersin 40-vuotista taivalta juhlitaan Steamissa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelilegenda Space Invadersin 40-vuotista taivalta juhlitaan Steamissa

14.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Klassisimpien pelien joukkoon lukeutuva Space Invaders täyttää kesällä 40 vuotta,eikä juhlallisuuksia olla ainakaan täysin unohdettu. Runsaasti japanilaisia pelejä Steamiin tuonut Degica Games on kertonut, että sekä Space Invaders Extreme että Groove Coaster saavat helmikuussa virallisen pc-julkaisun.

Space Invaders Extreme on alunperin DS:lle ja PSP:lle sekä myöhemmin myös Xbox 360:lle tuotu sieltä täältä modernisoitu versio klassisesta avaruusräiskinnästä. Monilta perusteiltaan ja toiminnoiltaan se on siis ehdottomasti edelleen tunnistettavissa Space Invadersiksi, mutta mukaan on yhtälailla heitetty uusia mekaniikkoja ja visuaalisia kikkoja.

Extreme luotiin aikoinaan juhlistamaan Space Invadersin 30 vuoden ikää. Vuotta myöhemmin se sai myös jatkoa DS:llä.

Groove Coaster on erikoisempi tapaus, sillä se on enemmänkin Space Invadersin sivusarja. Kolikkopelihalleihin ja mobiililaitteille aiemmin tuotu tuttavuus on avaruusräiskinnän sijaan yksinkertainen rytmikokemus, jonka pelaaminen perustuu simppeleihin napinpainalluksiin. Sarja on tunnettu myös Rhythmvaders-nimellä

Ohessa on Steam-julkistusvideon lisäksi pelikuvaa Space Invaders Extremen Xbox-versiosta ja Groove Coasterin kolikkopeliversiosta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.