Pelimaailman hypekuninkaalle riitti: "Lopetan lehdistölle puhumisen" / Uutiset / pelaaja.fi

Pelimaailman hypekuninkaalle riitti: "Lopetan lehdistölle puhumisen"

13.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Suurista ja ajoittain myös tyhjistä lupauksistaan tunnettu kehittäjäveteraani Peter Molyneux uhannut lopettaa puhumisen lehdistölle. Haastattelussaan brittilehti The Guardianin kanssa Molyneux selittää ymmärtävänsä, että hän innostuu usein helposti työstään, minkä johdosta hän päätyy helposti puhumaan projekteistaan tavalla, joka saa hänen sanansa kuulostamaan vakuutetuilta lupauksilta. Näin ollen mikäli hänen hehkuttamansa asiat eivät ole toteutuneet, tietää hän ärsyttäneensä monia pelaajia.

– Rakastan pelien parissa työskentelyä, se on elämäni. Minulla on ollut kunnia olla osa pelialaa, mutta ymmärrän, että ihmiset ovat kyllästyneet kuulemaan ääntäni ja lupauksiani. Lopetan näin ollen kanssakäymisen lehdistön kanssa ja peleistä puhumisen, Molyneux selittää.

Molyneux'n suuret lupaukset ovat nousseet jälleen puheeksi hänen Godus-pelin arveluttavan nykytilan myötä. Joukkorahoituksen avulla syntynyt peli on ollut saatavilla esimerkiksi pc:lle Steam Early Accessin kautta nyt reilun vuoden ajan, mutta siitä uupuvat edelleen monet peliin lupaillut perusominaisuudet. Samalla jollain ihmeen kaupalla 22cans on viime aikoina kuitenkin vain kutistanut Goduksen kehitystiimiä ja ryhtynyt siirtämään keskittymistään kasvavissa määrin kohti Molyneux'n uutta The Trail -työnimellä tunnettua mysteeriprojektia.

Molyneux on saanut Goduksen epämääräisen tilan myötä rutkasti näkyvää kritiikkiä lehdistöltä, mutta myös pelaajat ovat olleet äreitä tapahtuneesta. Tämä on tullut ilmi esimerkiksi pyyntöinä saada rahoja takaisin pelistä. Myös kuitenkin synkempiäkin mielenilmauksia Molyneux on joutunut vastaanottamaan.

– Ihmiset turhautuvat minuun niin kovasti, että he ovat uhkailleet minua ja perhettäni, eikä tämä voi jatkua, Molyneux taustoittaa.

Huolimatta siitä, että Molyneux pyrkii jatkussa välttelemään julkisuutta ylisanojensa takia, on hän silti vannonut, että kehitystyö Goduksen parissa jatkuu edelleen. The Guardianille hän onkin sanellut, että noin yhdeksän kuukauden sisällä pelin pitäisi näyttää siltä, mitä pelaajille on lupailtu.

Kokonaisuudessaan The Guardianin haastattelun Molyneux'n kanssa voi katsastaa tästä.

Monista epämääräisistä lupauksistaan huolimatta Molyneux'lla on takanaan varsin huima ura pelialalla. Hänet tunnetaan muun muassa jumalpeligenren eräänlaisena luojana, kiitos pelien, kuten Populouksen ja Black & Whiten. Hän oli mukana myös luomassa esimerkiksi kiiteltyä Dungeon Keeperia ja Syndicatea, joiden jälkeen hän on avittanut myös Fable-sarjan luonnissa. Nykyisen 22cans-studion mies perusti vuonna 2012 lähdettyään Microsoftilta kuuden vuoden työpanoksen jälkeen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Intohimo on loistava juttu ja se saa näkyä, mutta kun tämän kaverin kohdalla homma menee usein täysin tangentille ja paskanjauhamiseksi.

Silti, kaverin perheen uhkailu menee todella kovaa sopivan rajan yli.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Rock Paper Shotgun on julkaissut tänään myös oman haastattelunsa Molyneux'n kanssa, joka uppoutuu lisää herran lupauksiin. Teksti on pitkä, mutta kuten ensimmäinen kysymys jo osoittaa, sanoja ei erityisemmin säästellä.

Käyttäjän Sephrael kuva
Sephrael

Ei kyllä ole arvostusta kaveriin. Fable Journeysta muistan kun kaveri vakuutteli ettei missään nimessä ole kyse onrail shooterista... just.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

ei taida itse tajuta että pr miehenä ei ole kovin hääppönen kun se lopputulos ei koskaan vastaa sitä mitä on luvattu

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Porukan olis jo pikkuhiljaa syytä chillata, alkaa väsyttämään ja vituttamaan nuo uhkaukset ja tommonen keskenkasvuisten rääpäleiden ulina. Molyneuxin puheet ei kyllä ole pitäneet paikkaansa 20 vuoteen, niinkun tossa yhdessä aiemmassa uutiskommentissa sanoinkin. Kyllähän sekin ottaa pattiin, kun luvataan jatkuvasti liikoja, mut joku tolkku sentään.

Tilanne on sama, kun lainaat pultsarille ostarin kulmalla satasen viinaan perjantai-iltapäivällä ja kuvittelet saavas sen takas maanantaina. Kaikki tietää, et Molyneux puhuu mitä sattuu ja silti heittää massia etukäteen Kickstarteriin. Sit naristaan kun ovensaranat, kun lopputulos ei vastaanutkaan odotuksia. Mä sanon tohon että: "Oho, älä helvetissä?"