Pelimedian naiskeskustelu säikäytti Dead or Alive -kehittäjät pahanpäiväisesti / Uutiset / pelaaja.fi

Pelimedian naiskeskustelu säikäytti Dead or Alive -kehittäjät pahanpäiväisesti

25.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
35
Pelimedian naiskeskustelu säikäytti Dead or Alive -kehittäjät pahanpäiväisesti

Uusinta pikkutuhmaa Dead or Alive Xtreme -rantalentispeliä ei saada länteen, kiitos kuumana käyvän naiskeskustelun.

Xtreme 3 pääsi viime viikolla länsimaissakin otsikoihin muun muassa huippukehittyneen rusketusraitateknologiansa ansiosta, ja pelin perään kyselevä fanikanta on sittemmin moninkertaistunut Dead or Aliven virallisilla Facebook-sivuilla. Peliä kehittävän Team Ninjan yhteisövastaava on kuitenkin joutunut pettämään innokkaiden pelaajien odotukset.

– Emme tuo Dead or Alive Xtreme 3:n länteen emmekä aio muuttaa suunnitelmiamme tulevaisuudessa. Kiitos kysymästä, vastaus kuului Facebookissa.

Alun perin päätökselle ei annettu minkäänlaista syytä, mutta sen taustoja valaistiin myöhemmin samana päivänä. Ilmeisesti pelin kohtaloksi lännessä koitui viime aikoina pelimediassa ja keskustelupalstoilla paljon puitu väittely naisista ja heidän kohtelustaan peleissä ja pelialalla.

– Emme halua keskustella niistä asioista täällä. Olemme kuitenkin käyneet niitä läpi viimeisen parin vuoden aikana ja tulleet tähän päätökseen, Team Ninjan edustaja totesi ytimekkäästi.

Aasian markkinoilla julkaistaan 25. helmikuuta kuitenkin englanniksi käännetty versio pelistä, jonka omistautuneimmat fanit voivat hankkia itselleen lohdutukseksi. 

Alle upotettu traileri antaa kiitettävän kuvan siitä, mistä pelaajat lännessä jäävät paitsi. 

Lähde: Dead or Alive (Facebook), Kotaku, Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PussikissaHelvetistä kuva
PussikissaHelvetistä

no voi perkele

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Niin että kiitos vaan vitusti feministeille ja kukkahattutädeille. :D Ei tämä peli olisi itseäni kiinnostanut paskaakaan mutta tällä menolla kohta puolet japanin peleistä tulee olemaan tulevaisuudessa mantereelle yksinoikeuksia.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Kenen etujen mukainen päätös tämäkin nyt oli? Kehittäjien? Ei. Pelaajien? Ei. Mielensäpahoittaneiden nettifeministien? Ei oikeastaan niidenkään.

Itseäkään ei tämän tyyppiset pervoilupelit kauheasti kiinnosta mutta kyllä niitä pitäisi saada tehdä ja julkaista ihan vapaasti.

Käyttäjän Vezzeli kuva
Vezzeli

Ei ole tämä suuntaus nyt lainkaan hyvä. Pitäisikö muka näiltä poistaa rinnat ja laittaa pussi päähän. Odotan sitä päivää kun ampumapelejäkään ei enää tuoda länteen Pariisin tapahtumien johdosta.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Kulttuurimarxismi on sananvapauden ja taiteellisen ilmaisunvapauden vihollinen numero yksi.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

No hyvä, isosilmäiset virtuaalitytöt loukkaavat minua!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei jumalauta! No onneksi PS4 on aluevapaa ja löytyy jopa se enkkuversiokin tuolta aasiasta, mutta silti. Silti ei pitäisi tarvita alkaa sitä importtaan. Ensinnäkin se tulee hyvin nopeasti tai heti alkuun maksamaan vähintään 80 euroa plus järkyttävät postikulut tai mukamas "free shipping" ja sitten se näkyy siinä varsinaisessa hinnassa.

Kiitti nyt tästäkin sitten feminatsit. Vihaan teitä ihan oikeasti. En yleensä oikeasti vihaa ketään, mutta te, te vitun vatipäät joiden on pakko pilata muiden kiva, koska teillä ei ole itsellä mitään kivaa turhassa elämässänne. Vihaan teitä. Syvästi.

"aljon puitu väittely naisista ja heidän kohtelustaan peleissä ja pelialalla."

Mutta miehiä saakin sitten kohdella miten huvittaa. Mitä enemmän tapat miehiä peleissä, sen parempi. Miestä saa lyödä. Miestähän ei satu. Miehelle voit antaa potkut, koska mies. Ainoastaan mies ei voi edetä urallaan makuuhuoneen kautta. Kylläpä on naisilla vaikeaa. Fuck off ja deal with it, niinkun MIES. Oikeuksien mukana tulee myös velvollisuudet.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä snaketus

Kiitti nyt tästäkin vitun feminatsit. Vihaan teitä ihan oikeasti. En yleensä oikeasti vihaa ketään, mutta te, te vitun vatipäät joiden on pakko pilata muiden kiva, koska teillä ei ole itsellä mitään kivaa turhassa elämässänne. Vihaan teitä. Syvästi.

+1

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Eikös käsikonsoleille julkaistu täällä länsimaissakin sellainen tappelupelisarja, missä hikkyt pääsivät animuplikkoja kiusaamaan ja ihastelemaan niin paljon kuin sielu sietää ? Jos tämäkin peli olisi pitänyt pienempää meteliä niin se nähtäisiin länsimaissakin. Ei sillä että kiinostaisi.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Eikös nyt ole kyseessä sama pelisarja, josta kehittäjät sanoivat että eivät julkaise uudempia pelejä enää tietokoneella jos DOA5 saa alastonmodeja - joita se sai lähes välittömästi.

Toisinsanoen tuntuu olevan kehittäjien päässä joku massiivinen brainstormaus koko aika päällä mistä keksiä syitä olla julkaisematta pelejä lännessä tai jotain.