Pelimusiikin hankinta helpottuu ja monipuolistuu Steamissa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelimusiikin hankinta helpottuu ja monipuolistuu Steamissa

8.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Steam, musiikki, ääniraita, peliääniraita

Valve on muovaamassa uusiksi tapaa, jolla kehittäjät ja julkaisijat voivat myydä peliääniraitojaan Steamissa.

Tähän asti pelimusiikin myyminen Steamin kautta on onnistunut pääasiallisesti niin, ettei ääniraitoja ole ollut niinkään mahdollista ostaa erikseen pääpelistä, vaan niitä on kaupiteltu näiden lisäsisältönä. Kehittäjille keskiviikkona tehdyn ilmoituksen mukaan tämä on kuitenkin viimein muuttumassa tuoreilla ominaisuuksilla, jotka tukevan kaikkea seuraavista asioita:

  • Asiakkaat voivat ostaa ääniraitoja erillään emopelistä.
  • Asiakkaat voivat ladata ääniraitoja erillään emopelistä.
  • Asiakkaat voivat selata ja hallinnoida omistamiaan ääniraitoja suoraan Steamin kirjastossa.
  • Asiakkaat voivat luoda Steamissä musiikkihakemiston, johon tallettaa ääniraitansa, joutumatta hakemaan niitä pelin alahakemistoista.
  • Kehittäjät voivat lähettää ja hallinnoida ääniraitasisältöjä kumppanisivultaan ilman steamcmd:tä.
  • Kehittäjät voivat myydä ääniraitoja peleihin, vaikka emopeli ei olisi Steamissä myytävänä.

Vastaisuudessa kehittäjät voivat tarjota perinteisen MP3-tiedostojen kanssa musiikkia myös korkealaatuisempien vaihtoehtojen muodossa.

Käytäntömuutoksen on määrä astua laajemmin voimaan 20. tammikuuta. Sen käyttöönotto vaatii toimenpiteitä kehittäjien päässä, joten kaikki Steamissa tähän asti myynnissä olevat peliääniraidat eivät automaattisesti käänny tukemaan uusia mahdollisuuksia. Olettaa kuitenkin sopisi, että kohtalaisen moni musiikkia Steamissa myyvä kehittäjä olisi silti vähintään kiinnostunut kokeilemaan uudistuksia. 

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Erittäin hyvä uutinen

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Muistutuksena tässä vaiheessa, että ennen päivitystä, Steamin lokaali musiikki valikoima oli pelkästään lista aivan kaikista musiikkitiedostoista steamapps kansiossa, toisinsanoen jos peli käytti normaaleita musiikkitiedostoja pelissä, näkyivät ne nyt nimellä "music" ja nimillä "0001.wav" sen listassa. Minkäänlaista standardointia ei ole ikinä ollutkaan.

Onneksi osa kehittäjistä myy soundtrackejä Bandcampin kautta joka on ollut pitkään kultainen standardi, rajattomat kuuntelut sivulla, DRM-vapaat lataukset, laadun valinta hyvin optimoiduista AAC tiedostoista häviöttömiin FLACeihin ja ostaessa voi jättää viestejä ja tippejä.

Sama mitä vähän aika sitten tapahtuneessa muutoksessa että pelien vaatimat ohjelmistot (redistributables) heitettiin dedikoituun kansioon sen sijaan että kopioidaan ja ladataan joka ikiselle pelille erikseen, erittäin hyvä muutos joka olisi pitänyt tapahtua jo vuosia sitten.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

en tykkää ideasta, steam alkaa olla jo liianki rönsyilevä härpäke esim tuo yhteisö ja steam workshop jne.

mieluummin tekisivät vaikka oman pelimusiikki palvelun ja säilyttäis tuon vaa keskittyneenä peleille.

Nostoja