Pelinkehittäjät suuttuivat Simpsoneiden parodioille / Uutiset / pelaaja.fi

Pelinkehittäjät suuttuivat Simpsoneiden parodioille

5.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
45

Muiden pelien parodiointi pelialalla on melko ennennäkemätöntä. Siinä missä elokuvissa parodioita on nähty jo vuosikymmeniä, peleissä se on vielä suhteellisen koskematon aihepiiri. TimeSplitters parodioi varovasti muutamia pelejä ja elokuvia, ja nyt The Simpsons Game on viemässä tätä uudelle tasolle.

Asia herättää kuitenkin vastalauseita. Rockstar valitti kehittäjille Leipzigin messuilla nähdyistä Grand Theft Scratchy -julisteista. Pelin julkaiseva EA on nyt vahvistanut, että peliin tehdään leikkauksia, mutta ei tarkkaan suostu kertomaan, millaisista leikkauksista on kysymys ja mitä peliin jätetään.

Toisaalta peli on myös herättänyt hilpeyttä ja ihastusta. Harmonixin edustaja kertoi, että firmassa tykättiin kovasti siitä, että heidänkin pelinsä, Guitar Hero, pääsi Simpsoneihin mukaan. Leipzigin pelimessuilla nähtiin Sitar Hero -julisteita, joita Harmonixin työntekijät halusivat tilata myös itselleen.

The Simpsons Gamen pääohjelmoija Greg Rizzer kertoo näkevänsä parodioinnin ennemmin kunnianosoituksena kuin loukkauksena alkuperäisten pelien kehittelijöitä kohtaan.

Peli sisältää muun muassa kohtauksia nimeltä Medal of Homer, Shadow of Colossal Donut ja Bartman Begins.

Lähde: Computer and Video Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Luulisi RockStarin äjjillä olevan huumorintajua...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Simpsons sarjakin on pelkkää parodiaa! Oli sitten kyse julkisuudenhenkilöistä tai politiikasta, elämän tavoista... Missä on RockStarin huumorintaju? Sarjoissa on esiintynyt tuhansia julkisuuden henkilöitä ja lainanneet äänensä omalle hahmolleen vaikka hahmolle kävisikin huonosti tai sitä ns. dissattaisiin. Veikkaan että tämä on pitkälti lakimiesten aikaan saamaa soppaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllähän pelintekijät ottaisivat mielellään oman pelin mainostukseen toiseen hittipeliin. Mutta Simpson pelit eivät oikein koskaan ole olleet mitenkään vaikuttavia tekeleitä. Joten itse ainakin ymmärrän tässä Rockstarsia.

Käyttäjän Ervo kuva
Ervo

On kyllä sääli jos noin muikeat viittaukset joudutaan karsimaan pois. Vaka vanhassa Jak 2:ssa oli löydettävissä Ratchet and Clank 2:n mainoskyltti, kun taas R&C2:ssa Ratchetin televisiossa näkyi Jak 3:n mainos. Pieniä yksityiskohtia, mutta niillä saa pelin ilmettä paljon rikkaammaksi.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Kyllä tuo minusta enemmän kunniaa on kuin häpeää päästä Simpsoneihin liittyviin asioihin, vaikkakin itse sarjan taso onkin laskenut. Toivottavasti peli olisi tällä kertaa hyvä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Uskoisin että Rockstar ei halua pelisarjaansa yhdistettävän kyseiseen roskapeliin. Not All Publicity Is Good Publicity.

Käyttäjän snap kuva
snap

Kaikista pelitaloista luulisi Rokstarilla olevan edes tuon verran huumorintajua.Eikös GTA:kin sisällä parodian jos toisenkin muutamista peleistä?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tyhmiä noi amerikkalaiset. Valittavat ihan kaikesta. Opettelisivat olemaan hiljaa.

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Voi hellanlettas. Huumoria Rockstarin jannut, huumoria.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Veikkaisin, että enemmän lakimiespuolen huumorintaju puuttuu ei niinkään pelintekijöiden.