Pelintekijät reagoivat Wii-nimeen / Uutiset / pelaaja.fi

Pelintekijät reagoivat Wii-nimeen

3.05.2006 // Kirjoittanut: LassiK
3

Nintendon päätös nimetä Revolution-koodinimellä pitkään tunnettu konsolinsa Wiiksi on herättänyt reaktoita ympäri internetiä. Gamasutra-verkkopalvelu haastatteli tunnettuja pelintekijöitä ja pyysi heidän näkemyksiään Wii-nimestä.

"Nimi on naurettava. On fiksua nimetä laite lyhyellä nimellä, joka on helppo lausua kaikkialla maailmassa ... mutta ei ole fiksua nimetä laitetta nimellä, joka on typerä ja hirveän kuuloinen." -David Sirlin, suunnittelija, Backbone Entertainment.

"Konsolin nimellä on erittäin paljon merkitystä. Nintendo on nimennyt koneensa niin että sen nimi on joko brittislangissa "pissa" tai skottilaisessa murteessa "pieni" ja sitä kautta myös "merkityksetön". Onko minun pakko mennä pelikauppaan pyytämään "Nintendo Weetä"? Herran tähden, missä oli Miyamoto? En voi uskoa että hän päästi tämän nimen läpi." -Ernest Adams, pelisuunnitteluluennoitsija, kolumnisti.

"Kyllähän The Beatles on typerin nimi bändille. Lopulta kaikki on kiinni peleistä ja sisällöstä, ei nimestä. PlayStationia pidettiin heikkona typeränä nimenä vuonna 1995. Itse pidin tosin Revolutionista enemmän." -Chris Charla, vanhempi tuottaja, Backbone Entertainment.

"Ensireaktioni Wiihin oli "mitä ihmettä", mutta koska Nintendo on ainoa konsolivalmistaja joka takoo rahaa vuodesta toiseen, otan riskin ja nimeän nimivalinnan neronleimaukseksi. He ottivat ison peräeron Nintendoon ja Sonyyn. -Alex Seropian, toimitusjohtaja, Wideload Games.

"Nimi ei ole hyvä jos sitä pitää selittää 150 sanan avulla. Wii ei pärjää yksin nimenä. Testasiko Nintendo nimeä koskaan? Mutta vaikuttaako se konsolin menekkiin? En usko että yhtään, eikä ainakaan merkittävästi." -Meelad Sadat, bisnesjohtaja, High Moon Studios

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aaggonen kuva
Aaggonen

Enimmäkseen turhanoloisia kommentteja alan ammattilaisilta. Nimi on vain liian hyvä heille.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä. Sama pätee konsoleihin.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Nimi on jo pahennettu. Siirrytään johonkin muuhun, kiitos.