Pelipioneeri John Carmackille ohjat Oculus Rift -virtuaalilasien teknologiakehityksestä

John Carmack on ottanut vastaan mittavan roolin virtuaalilaseja työstävän Oculus VR -yhtiön sisällä. Hommia miehellä piisaa kuitenkin edelleen myös id Softwarella sekä rakettien maailmassa.

8.8.2013 03:35

Doomia ja Quakea id Softwarella synnyttämässä ollut John Carmack on Oculus VR -yhtiön uusi teknologiajohtaja. Firman tuoreesta dallasilaisesta toimistosta käsin mies toimiikin jatkossa erittäin läheisessä suhteessa paljon puhuttaneiden Oculus Rift -virtuaalilasien kanssa.

Carmackin uusin urasuunta ei tule täysin yllätyksenä. Mies on jo pidemmän aikaa ilmaissut kiinnostusta virtuaalitodellisuutta kohtaan ja tukenut näin ollen myös jo aikaisemmin Oculus Riftia erilaisin keinoin.

Työt miehen perustamassa id Softwaressa eivät ole uusien tehtävien myötä päättymässä. Sekä Carmack itse että julkaisija Bethesda ovat vahvistaneet, että kokenut pelimies tukee edelleen myös idin sisuksissa tapahtuvaa pelinkehitystä. Aikaa mies on näiden lisäksi uhraamassa edelleen myös vuonna 2000 perustamalleen Armadillo Aerospace -rakettiyhtiölle.

Oculus Rift nousi pelaajien huulille viime vuoden syyskuussa sen kehittäjien haettua 250 000 dollarin rahoitusta tuotteelleen Kickstarterin kautta. Kuluttajat kippasivat heille lopulta lähes 2,5 miljoonaa ja näin monet ovatkin jo saaneet käsiinsä laitteen kehitysversion, joka pystyy tykittämään aivan silmien edessä 3D-kuvaa 1280×800-resoluutiolla ja seuraamaan käyttäjänsä pään liikkeitä.

Oculus on myöhemmin saanut miljoonien edestä tukea myös varsinaisilta pääomasijoittajilta. Kehitteillä olevan kuluttajaversion onkin määrä olla kehitysversioon nähden huomattavasti johevampi 1080p-resoluutiolla ja muilla parannetuilla toiminnoilla. Sen prototyyppi oli esillä kesän E3-pelimessuilla.

Lähde: Oculus VREurogamer, John Carmack (Twitter)

Lisää luettavaa