Pelistriimaus on tätä päivää - OnLive käynnistyi Suomessa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelistriimaus on tätä päivää - OnLive käynnistyi Suomessa

30.10.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Pelien striimauspalvelu OnLive avasi tänään ovensa Pohjoismaissa. Briteissä ja Yhdysvalloissa jo reilun tovin käynnissä ollut palvelu on näin ollen laajentanut toimialuettaan myös Suomen puolelle.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Pc:lle, macille tai Android-laitteille asennettava OnLive-pelipalvelusovellus striimaa OnLiven omilta palvelimilta pelikuvaa omalle laitteelle, luonnollisestikin verkkoyhteyden avulla. Näin ollen palvelun jäsenet voivat pelata palvelun tarjoamia pelejä ilman pitkiä asennuksia ja pelien vaatimia laitteistovaatimuksia.

Testasimme vuosien saatossa muovautunutta OnLivea ennakkoon ja tapasimme yhtiön Euroopan johtaja Bruce Groven, joka kertoi Pohjoismaiden olevan luonnollinen aluevaltaus alati kehittyville striimauspalveluille alueen erinomaisten verkkoyhteyksien ansiosta. Tämä mahdollistaa laadukkaan ja teknisesti vaativan pelikuvan striimaamisen Onlive-sovellusta tukeville alustoille mahdollisimman vähäisellä viiveellä.

Vaikka tekniikka kehittyy jatkuvasti verkkoyhteyksien parantuessa, Grove ei näe silti striimauspalvelua tehokkaiden pelitietokoneiden korvaajana vaan vaihtoehtoisena tapana pelata missä tahansa milloin tahansa. Yhteistyösopimuksia tekemällä OnLive on kehittynyt omasta pelialustasta muun muassa myös käteväksi tavaksi pelata omia Steam-pelejä eri laitteilla. Kunhan yhteydet ovat kunnossa, sen pitäisi käytännössä tarjota samanlaisen pelikokemuksen. Pelaamiseen tarvitaan vain laitteen tukema peliohjain, olipa se sitten virallinen OnLive-ohjain tai vaikkapa Xbox-ohjain.

Testailujen perusteella palvelu toimii odotuksia paremmin. Testasimme palvelua vähemmän pelikäyttöön soveltuvilla tietokoneilla ja läppäreillä, joilla striimattu pelikuva näyttää hieman pakatulta, mutta kelvolliselta. Ohjasten pieni viive tuntuu etenkin hiirellä pelivalikoissa navigoidessa, mutta esimerkiksi Batman: Arkham Cityä tai Just Cause 2:ta palvelun kautta pelatessa viive ei tunnu yhtä huomattavalta tai merkittävältä.

OnLiveen lukeutuukin kaksi eri osa-aluetta, jotka voi tilata joko yhdessä tai erikseen.

CloudLift-palvelu: 5,95 euroa / kuukausi
PlayPack-palvelu: 7,95 euroa / kuukausi
OnLive Games Bundle -yhteispaketti: 9,99 euroa / kuukausi

PlayPack on palvelun astetta perinteisempi stiimauspalvelu, jossa pelaajat voivat pelata mielin määrin noin 250 palvelusta löytyvää peliä. Tarjonnan luvataan kasvavan jatkuvasti. CloudLift-palvelussa pelaajat voivat vuorostaan linkittää OnLiven ja Steamin keskenään, minkä ansiosta Steam-pelejään voi pelata tallennuksineen ja asetuksineen OnLiven kautta millä tahansa palvelua tukevalla laitteella. 

Games Bundle yhdistää molemmat palvelut halvemmaksi yhteispaketiksi. Mukana on myös mahdollisuus seurata muiden pelaajien pelaamista striimipalvelun kautta.

OnLivea voi testata ilmaiseksi seitsemän päivän ajan. Näin jokainen voi itse testata, soveltuuko palvelu itselleen vai ei, ja onko sen loppujen lopuksi yllättävän pienet viiveet omalla kohdalla ongelmallisia vai ei.

OnLivestä kiinnostuneiden kannattaakin siis suunnata palvelun kotisivulle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Minä kun muistin että firma olisi mennyt aikoja sitten nurin? No mutta hyvä että ei, kyllähän kaikki striimipalvelut kiinnostavat kovasti, erityisesti toimivat sellaiset.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aina kokeilla voi, mutta kuvanlaadun heikkeneminen ja viive kontrolleissa ei kovasti houkuta. Pitäisi saada parempaa kuvaa ja reagoivampaa pelikokemusta (4k 60fps). Kehitystä eikä takapakkia. Eikä nämä meidän Sonerat joilla on oma mieli toimivuuden suhteen auta asiaa. Jonain päivänä imuttaa 10 megatavua sekunnissa ja joinakin kaikki on täysin juntturassa. Näinä päivinä tåmän kaltaiselta striimauspalvelulta voi odotella pelikuvaa alle 480p:nä.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Hieno juttu. Just laitoin spotifyn pannaan niin voin korvata sen tällä. Vielä kun tulisi konsoli puolelle niin olis vitallekin käyttöä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Niin no, enpä olisikaan halunnut Linux-versiota.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Varuskunnassa tämä olisi kätevä, kun läppäriä kummempaa pelimasiinaa tänne on turhan vaikea saada. Sääli että palvelu on blokattu..

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Vuoropohjasissa strategia peleissä ei viive haittaa tippaakaan.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

No tuli ny piruuttaan arkham cityä kokeiltua ja tokihan siinä lagia selvästi jonkinverran esiintyi. 4g mokkula käytössä . Enköhän kuitenkin jatkossakin pelaa ihan omalta koneelta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä Portable

Varuskunnassa tämä olisi kätevä, kun läppäriä kummempaa pelimasiinaa tänne on turhan vaikea saada. Sääli että palvelu on blokattu..

Riippuu varmaan varuskunnasta, mutta itse muistan, että 3G oli joka ilta poikkeuksetta totaalisen tukossa ainakin Kajaanissa. Yllätys, kun ne pari tuhatta varusmiestä kaikki yhtäaikaa sinne rynni.

Suosittelen lataamaan läppärille vanhoja klassikkopelejä, jotka pyörii ja pelailemaan niitä. Esim. itse kulutin aikaa Half-Lifen ja GTA: San Andreaksen parissa ja molemmat on kyllä edelleen oikein pelattavia tapauksia.

EDIT: Olisi hauska päästä kokeilemaan, mutta eipä jostain syystä hyväksy allekirjoittaneen Visa Electronia, enkä ihan vähässä tingassa ala soittelemaan pankkiin, tai tekemään PayPal-tiliä noiden seitsemän ilmaisen päivän takia. Onko muilla ollut ongelmia korttien kanssa?

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

^ Itse muistaakseni tein kyllä ihan vaan käyttäjätilin ilman mitään maksukortteja kun arkhamia kokeilin vai muistanko väärin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä kapa85

^ Itse muistaakseni tein kyllä ihan vaan käyttäjätilin ilman mitään maksukortteja kun arkhamia kokeilin vai muistanko väärin.

Jep, näköjään demoja on tarjolla ilman korttiakin, mutta jos tuon 7 pvän kokeilujakson haluaa, niin näyttäisi vaativan korttitiedot talteen.

EDIT: Kyllähän tuo ihan kivasti toimii, mitä nyt välillä kuva vähän rakeili ja kerran jäätyi hetkeksi pelin kuitenkin jatkuessa palvelimella (ohjaimen komennot rekisteröityivät peliin). Voi olla hazardimmassa tilanteessa ihan hauska efekti, mutta ei nyt tuomita vielä näin vähällä kokemuksella.

Nostoja