Pelien striimauspalvelu OnLive avasi tänään ovensa Pohjoismaissa. Briteissä ja Yhdysvalloissa jo reilun tovin käynnissä ollut palvelu on näin ollen laajentanut toimialuettaan myös Suomen puolelle.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Pc:lle, macille tai Android-laitteille asennettava OnLive-pelipalvelusovellus striimaa OnLiven omilta palvelimilta pelikuvaa omalle laitteelle, luonnollisestikin verkkoyhteyden avulla. Näin ollen palvelun jäsenet voivat pelata palvelun tarjoamia pelejä ilman pitkiä asennuksia ja pelien vaatimia laitteistovaatimuksia.

Testasimme vuosien saatossa muovautunutta OnLivea ennakkoon ja tapasimme yhtiön Euroopan johtaja Bruce Groven, joka kertoi Pohjoismaiden olevan luonnollinen aluevaltaus alati kehittyville striimauspalveluille alueen erinomaisten verkkoyhteyksien ansiosta. Tämä mahdollistaa laadukkaan ja teknisesti vaativan pelikuvan striimaamisen Onlive-sovellusta tukeville alustoille mahdollisimman vähäisellä viiveellä.

Vaikka tekniikka kehittyy jatkuvasti verkkoyhteyksien parantuessa, Grove ei näe silti striimauspalvelua tehokkaiden pelitietokoneiden korvaajana vaan vaihtoehtoisena tapana pelata missä tahansa milloin tahansa. Yhteistyösopimuksia tekemällä OnLive on kehittynyt omasta pelialustasta muun muassa myös käteväksi tavaksi pelata omia Steam-pelejä eri laitteilla. Kunhan yhteydet ovat kunnossa, sen pitäisi käytännössä tarjota samanlaisen pelikokemuksen. Pelaamiseen tarvitaan vain laitteen tukema peliohjain, olipa se sitten virallinen OnLive-ohjain tai vaikkapa Xbox-ohjain.

Testailujen perusteella palvelu toimii odotuksia paremmin. Testasimme palvelua vähemmän pelikäyttöön soveltuvilla tietokoneilla ja läppäreillä, joilla striimattu pelikuva näyttää hieman pakatulta, mutta kelvolliselta. Ohjasten pieni viive tuntuu etenkin hiirellä pelivalikoissa navigoidessa, mutta esimerkiksi Batman: Arkham Cityä tai Just Cause 2:ta palvelun kautta pelatessa viive ei tunnu yhtä huomattavalta tai merkittävältä.

OnLiveen lukeutuukin kaksi eri osa-aluetta, jotka voi tilata joko yhdessä tai erikseen.

CloudLift-palvelu: 5,95 euroa / kuukausi
PlayPack-palvelu: 7,95 euroa / kuukausi
OnLive Games Bundle -yhteispaketti: 9,99 euroa / kuukausi

PlayPack on palvelun astetta perinteisempi stiimauspalvelu, jossa pelaajat voivat pelata mielin määrin noin 250 palvelusta löytyvää peliä. Tarjonnan luvataan kasvavan jatkuvasti. CloudLift-palvelussa pelaajat voivat vuorostaan linkittää OnLiven ja Steamin keskenään, minkä ansiosta Steam-pelejään voi pelata tallennuksineen ja asetuksineen OnLiven kautta millä tahansa palvelua tukevalla laitteella. 

Games Bundle yhdistää molemmat palvelut halvemmaksi yhteispaketiksi. Mukana on myös mahdollisuus seurata muiden pelaajien pelaamista striimipalvelun kautta.

OnLivea voi testata ilmaiseksi seitsemän päivän ajan. Näin jokainen voi itse testata, soveltuuko palvelu itselleen vai ei, ja onko sen loppujen lopuksi yllättävän pienet viiveet omalla kohdalla ongelmallisia vai ei.

OnLivestä kiinnostuneiden kannattaakin siis suunnata palvelun kotisivulle.

Lisää luettavaa