Pelit ja hyväntekeväisyys kohtaavat taas – Awesome Games Done Quick starttaa tänään! / Uutiset / pelaaja.fi

Pelit ja hyväntekeväisyys kohtaavat taas – Awesome Games Done Quick starttaa tänään!

3.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Mittava peliaiheinen hyväntekeväisyystapahtuma Awesome Games Done Quick on täällä taas. Pikapelaajayhteistö Speed Demos Archiven jälleen kerran järjestämä tempaus käynnistyy tänään sunnuntaina kello 19:00 Suomen aikaan, mitä edeltää myös puoli tuntia aikaisemmin käynnistyvä pre-show-osuus.

Aina tammikuun 10. päivään asti kestävää tapahtumaa voi seurata suorana ainakin Games Done Quickin Twitch-kanavalla. Tapahtuman aikana kymmenet ja taas kymmenet pelaajat pelaavat reilua sataa erilaista peliä pyrkien erityisesti läpäisemään ne usein ennätystahtia. Pelaamisen yhteydessä pelaajat usein myös selostavat suoritustaan ja auttavat näin valottamaan välillä jopa yllättäviäkin asioita pelien toiminnasta ja salaisuuksista.

Pitkin tapahtuman kulkua katsojat voivat osoittaa tukensa tapahtumalle antamalla rahalahjoituksia. Tuttuun tapaan lahjoitukset menevät syöpäsäätiö Prevent Cancer Foundationille.

Tapahtuman aikataulua voi pitää silmällä tästä. Paljon muuta oleellista tietoa löytää myös Games Done Quick -sivuston etusivulta, kunhan tapahtuma vain lyödään virallisesti käyntiin.

Tämä on seitsemäs peräkkäinen vuosi, kun Speed Demos Archive on järjestänyt netissä seurattavissa olevia hyväntekeväisyystapahtumia. Merkittävään maailmanmaineeseen ne alkoivat nousta vuoden 2013 paikkeilla, kun kyseisen vuoden tammikuussa järjestetty Awesome Games Done Quick 2013 keräsi hyväntekeväisyyteen reilut 400 000 dollaria. Seuraavana vuonna tapahtuma keräsikin hyvään tarkoitukseen jo hieman yli miljoona dollaria, kun taas viime vuonna lukema nousi jo noin puoleentoista miljoonaan.

Awesome Games Done Quickin kesäisin järjestettävä sisartapahtuma Summer Games Done Quick on sekin kasvanut hiljattain merkittäväksi ilmestykseksi. Viime vuonna tapahtuma keräsi hyväntekeväisyyteen ensimmäistä kertaa yli miljoona dollaria, mitä ennen se oli myös jo vuonna 2014 onnistunut nettoamaan hyvää tarkoitusta varten reilut 700 000 dollaria. Awesome Games Done Quick -tapahtumasta poiketen Summer Games Done Quick kerää tavanomaisesti rahaa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

Aikaisempia Games Done Quick -tapahtumia voi silmäillä arkistoidussa muodossa esimerkiksi YouTubessa.

Watch live video from GamesDoneQuick on www.twitch.tv

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Burning kuva
Burning

Jes, tätä on jälleen odoteltu. Varsin mukavaa katseltavaa vaikkapa jonkin verkkoroolipelin rinnalla jos tuntuu aika käyvän pitkäksi.

Käyttäjän Exzmo kuva
Exzmo

Pelit ja hyväntekeväisyys - sekä kiusallisuus kohtaavat taas!

Käyttäjän Maketsuki kuva
Maketsuki

AGDQ-yhteisö on mahtava, ja streamia on mukava katsella. Valitettavasti muu organisointi tapahtuman ympärillä on vähintään hämärää. AGDQ:n järjestäjät eivät yleensä ole halukkaita julkaisemaan tietoa kuinka suuri osa rahoista menee mihinkin, ja tästä on huhumyllyt liikkeellä joka kerta kun näitä järjestetään. Huhujen mukaan omistaja nostaa vuodessa 100k hyväntekeväisyysrahaa omaan käyttöönsä, eli maksaa itselleen palkan. Viime talven tapahtumassa asianomaiset olivat kuukauden "kipeänä" jotta ei tarvinnut vastailla vastaaviin syytöksiin. Viime talvena väitettiin että maksimissaan 76% varoista menee johonkin syöpään liittyvään toimintaan, ja muu raha jää matkalla järjestäjille.

PCF (järjestö jolle, tempaus kerää rahaa) maksaa johtajalleen palkkaa yli 200k vuodessa, jonka pääasiallinen tulonlähde on yksityiset sijoitukset. Se on aika paljon järjestön johtajalle jolla on alle 100 työntekijää.

Nämä asiat kuitenkin ovat suosittuja "huhuja" enkä ole jaksanut vaivata päätäni sen enempää että ottaisin asiasta tarkemmin selvää. Itseäni ei haittaa, seuraan tapahtumaa näistä huolimatta joka kerta.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Mä olen seurannut näitä jo useana vuonna. Varsinkin Zeldat ja Metroidit kiinnostavat, kun olen niitä hieman kasuaalisemmassa muodossa treenannutkin. Resident Evil HD:n aioin seurata tänään, koska GC-versio oli ensimmäinen peli, mitä pelasin nopeusmielessä, ennen kuin edes tiesin, että speedrunning oli joku juttu.

Nostoja