Pelit kouluihin ja vauhdilla! / Uutiset / pelaaja.fi

Pelit kouluihin ja vauhdilla!

3.10.2006 // Kirjoittanut: LassiK
15

Uuden tutkimuksen mukaan sekä oppilaat että opettajat kokevat pelien käytön opetustarkoituksiin innostavana. Brittiläisen Futurelabin tekemä tutkimus pelien opetuskäytöstä (Teaching With Games) selvitteli vuoden ajan ongelmia ja mahdollisuuksia kaupallisten pelien tuomisessa kouluihin.

Muun muassa EA:n, Atarin, Microsoftin ja Take2:n rahoittama hanke tutki 1 000 opettajan ja yil 2 300 koululaisen asenteita.

Yli 59 prosenttia Englannin opettajista voisi harkita pelien käyttöä luokkahuoneessa ja 62 prosenttia oppilaista halusi pelejä kouluun.

Osa asenteista oli kuitenkin vahvasti negatiivisia. Yli 70 prosenttia opettajista uskoi, että pelit johtavat epäsosiaaliseen käytökseen ja 30 prosenttia oppilaista uskoi, että peleistä seuraa väkivaltaista ja aggressiivista käytöstä.

Myös pelaamistavoissa on eroja. Yli 70 prosenttajia opettajista ei nimittäin pelaa laisinkaan pelejä, kun taas oppilaista 82 prosenttia pelaa vähintään viikottain.

Raportti julkaistiin London Games Festivalin avajaisissa. Ensi kertaa järjestettävä tapahtumarypäs esittelee pelejä sekä pelaajille että suurelle yleisölle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MasterTK kuva
MasterTK

Paskan marjat mitään pelejä kouluun, jos niitä ei ollut meidänkään aikoina! Paremminkin kesälomat pois ja tilalle ylimääräisiä ruotsin tunteja, niin tulee sitä motivaatiota lisää, perhana vieköön.. >_____>

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

mun mielestäni pelit pitäisi pitää ihan vapaa ajan harrastuksina,sillä se on paljon kivempi odottaa kun pääsee skolesta kotia ja saa siellä sitten pelailla,kun on pitkän päivän odottanut pääsyä koulusta pelaamaan. Mutta ei kait se huono idea sinänsä ole kunhan ei mitään CS:Sää pelailla..:D

Käyttäjän Nazza kuva
Nazza

Kohta jo jalkapalloharjoituksetkin hoidetaan PES:n muodossa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joskus yritin ylä-asteella perustella opelle Civilizationin pelaamisen hyödyllisyydestä historianopetuksessa...ei onnistunut :)

P.S. WTF!? Thomas Puha Urheilukanavan tsätissä...

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Lukujärjestyksessä ensin tunti Brain Trainingia, sitten tunti English Trainingia, jonka jälkeen tuplatunnin mittainen PES-turnaus. Väliin ruokailu, ja iltapäivällä vielä varoittavia esimerkkejä GTA:sta(liikenneopetus).

Or then not.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuskinpa kuulkaa tässä oli edes kysymys siitä, että pelattaisiin koulussa jotain Counter Strikea tai GTA:ta. Ei kellekään juolahtanut mieleen?

Jos ajatusta viedään eteenpäin niin tällöin varmasti kehitettäisiin pelejä, jotka tukevat muuta opetusta eli siis opetuspelejä. Kyllähän näitä jo onkin.

Vaihtoehtoisesti voitaisiin toki pelata viihteellisiä pelejä, jotka varmasti suhteutettaisiin opetukseen siinä suhteessa kuin muu viihde tällä hetkellä.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

katos niinpäs olikin. Urheilukanava päälle.

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

"Tuskinpa kuulkaa tässä oli edes kysymys siitä, että pelattaisiin koulussa jotain Counter Strikea tai GTA:ta. Ei kellekään juolahtanut mieleen?"

Sulla se vissiin oli pitkänkin ajatusketjun lopputulos...?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllähän sitä joka välitunti koulun uusilla tietokoneilla paukutetaan Staem-pelejä sun muita joka välitunti ja hyppytunti. :D

Uskomatonta että tällaista edes ehdotetaan. Vuonna 2016 varmaan on päivän selvää että jokaisen koulun yhteydessä on Arcade. :P

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Paitsi, että Arcadet Suomessa ainakin ovat kuolleet lähes sukupuuttoon ja viimeisetkin luultavammin katoavat lähivuosina.

Nostoja