Pelitoimittajat Buzzailivat Baarissa / Uutiset / pelaaja.fi

Pelitoimittajat Buzzailivat Baarissa

5.05.2006 // Kirjoittanut: feldon
7

PlayStationia maahantuova Nordisk Film tarjosi eilen halukkaille mahdollisuuden tutustua ennakkoon Buzz!-tietovisapeliin. Tapahtuma järjestettiin Baari-ohjelman kuvauspaikkana toimivassa Cafe Punawuoressa ja luonnollisesti myös Pelaajan toimitus oli paikalla.

BuzzTietovisa-kemut_009.jpg

Buzz!: Suuri Tietovisa -pelissä kisaillaan edeltäjänsä tapaan erikoisvalmisteisilla ohjaimilla vauhdikkaan tietokilpailun merkeissä. Aiemmasta Buzz!-pelistä poiketen kysymykset on laajennettu käsittämään muitakin aiheita kuin musiikkia. Mukana on nyt muun muassa yleistietoa ja pikkunokkelia kysymyksiä pop-kulttuurista, urheilusta ja julkkiksista. Ilahduttavaa kyllä, kysymykset ovat edelleen suomeksi ja jopa muutama kotimaan asioita sivuava pähkinä on mahdutettu mukaan.

BuzzTietovisa-kemut_007.jpg

Buzzin pelaaminen koostuu useasta kierroksesta, joissa ei aina pärjää pelkällä tiedolla. Uutuutena on muun muassa kysy kaverilta –kilpailumuoto, jossa kukin kilpailija saa vuorollaan päättää, kenen antaa vastata puolestaan ruudulla näkyvään kysymykseen. Oikeasta vastauksesta jaetaan pisteitä kummallekin pelaajalle, väärästä molemmat saavat miinuksia. Refleksien ja tuurin korostaminen on mielenkiintoinen uudistus, joka ei varmasti miellytä kaikkia, mutta tuo kieltämättä tasoitusta ainakin nuoremmille pelaajille.

BuzzTietovisa-kemut_006.jpg

Buzz!: Suuri Tietovisa jakoi mielipiteitä. Eräät pitivät kysymyksiä liian haastavina ja moittivat liiallista keskittymistä brittiläiseen viihdekulttuuriin. Nordisk Filmin Vesa Artman uskoi pelin kuitenkin tekevän hyvin kauppansa.

-Suomalaiset ovat hulluina tietokilpailuihin. Uskon että pieni haaste, jännitys ja ennen kaikkea sosiaalisuus ovat juuri ne koukut, jotka liimaavat ihmiset Buzzin ääreen.

BuzzTietovisa-kemut_005.jpg

Myös Pelaajalehti.comin haastattelemat jälleenmyyjät odottavat Buzzin antavan lisäpotkua uneliaaseen kevätmyyntiin.

-Singstarit ja Buzzit ovat perinteisesti tehneet hyvin kauppansa, samoin on muiden sosiaalisten pelien laita. Eiköhän jatko-osakin menesty, tuumaili markkinointipäällikkö Juuso Vermasheinä Tilt Pelaajan Pelikaupasta. Samaa mieltä olivat myös kauppaketju Prisman edustajat.

BuzzTietovisa-kemut_008.jpg

Ensimmäinen Buzz! menestyi kohtuullisen hyvin pelimarkkinoilla. Nähtäväksi jää, pitävätkö kauppiaiden ja maahantuojien ennusteet paikkansa jatko-osan suhteen. Buzz!: Suuri Tietovisa julkaistiin tänään ja sen arvio nähdään myöhemmin Pelaajalehti.comissa.

feldon ja NviperO

Kiitokset Nordisk Filmille kutsusta! Lisää kuvia tapahtumasta löydät mm. täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

HEI ! Bongasin eilen Baaria katsoessani yhden kaljupää-pelaajan ! Olisko se Lassi vai Lasse... no joku kuitenkin. Kalju ja rillit päässä :)

Luulin tosin nähneeni näkyjä.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Hmm, voisiko näihin uutisiin saada näkyviin päivämäärän jolloin uutinen on lisätty, koska en itse sitä mistään löytänyt...?

Käyttäjän mamphy kuva
mamphy

Kuvasysteemi - vaikka feldonin hienolla systeemillä onkin - voisi olla osana itse sivua. En sitten tiedä, että onko sellainen suunnitteilla vai jopa olemassa, mutta en löytänyt sellaista muutamia uutisia ja arvosteluja selatessani.

Käyttäjän mamphy kuva
mamphy

Löytyihän sellainen kun hieman enemmän selaili, ja hyvin toimii.

Käyttäjän Harri_Pelaaja kuva
Harri_Pelaaja

Zoukka - oli meikäläinen. Ainakin jossain vaiheessa ne suhasi mun ohi kameran kanssa + kuvaus sopii :D Tosin unohdit "komea" -adjektiivin kuvauksestasi.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

KonsoliFINin koodihorokin vilahti ohimennen kameran edessä. Minä olin koko illan vähän vaivaantunut, kun mikrofoneja ja kameroita oli joka puolella. Yritä siinä sitten juoruta ihmisistä kun kameratiimi huohottaa niskaan :P

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Hauska tempaus, vaikka ohjelma onkin "hieman" sieluton.

Nostoja