Peliyhtiöt iskevät lakkoilevia ääninäyttelijöitä vastaan kriittisen verkkosivuston voimalla

Peliyhtiöt ovat vastanneet nyt noin viikon ajan kestäneeseen peliääninyättelijöiden lakkoon verkkosivulla, joka kritisoi lakon hyödyllisyyttä.

30.10.2016 04:15

Nimekkäitä peliyhtiöitä aina Activisionista Take-Two’hon edustava ryhmittymä on perustanut uuden verkkosivuston kritisoidakseen reilu viikko sitten käynnistynyttä peliääninäyttelijöiden lakkoa. 

Verkkosivuston mukaan lakkoa ajava yhdysvaltalainen ammattiliitto SAG-AFTRA ei ole kommunikoinut jäsenilleen kunnolla peliyhtiöiden tekemiä ehdotuksia koskien työn alla olevia uusia peliääninäyttelijöiden palkkaamista koskevia sopimuskäytäntöjä. Sivustolla onkin pyritty laajalti esittämään, mitä SAG-AFTRA on vaatinut peliyhtiöiltä ja mitä peliyhtiöt ovat itse olleet valmiita tekemään uuden sopimuksen syntymisen eteen.

Sopimuskeskusteluissa esille ovat nousseet varsinkin niin ääninäyttelyihin liittyvät turvallisuus-, avoimuus- kuin palkkioasiat. Erityisen vahvasti lakkoa kritisoiva sivusto nostaa esiin sopimusneuvottelujen palkkiopuolen. Alkujaan SAG-AFTRA vaati ääninäyttelijöille pelien myyntiin perustuvia rojaltimaksuja, mistä keskustelut ovat sittemmin kääntyneet nauhoitussessioiden määrään perustuviin kiinteimpiin lisäansioihin. Tässä suhteessa peliyhtiöt kertovat erimielisyyksien perustuvan enää enemmän vain terminologisiin kuin konkreettisiin raha-asioihin, miksi ne näkevät lakon äärimmäisen turhana hankkeena.

– Esitetty lisäkorvauksia koskeva rakenne on niin lähellä SAG-AFTRAn rahallisia vaatimuksia, että uskoisimme useimpien esiintyjien tulevan siihen lopputulokseen, ettei näistä eroista ole kannattavaa lakkoilla, verkkosivulla kerrotaan.

Sivustolla peliyhtiöiden edustajat toivovatkin, että SAG-AFTRA antaisi jäseniensä äänestää yhtiöiden tekemistä ehdotuksista. Ne ovat samalla huomioineet, että pitkitetty lakko voisi lähinnä enää vain vahingoittaa ammattiliittoa. SAG-AFTRAn jäsenet muodostavat vain noin neljänneksen kaikista pelialalla toimivista esiintyjistä, miksi lakon on katsottu hyödyntävät nyt lähinnä nimenomaan vain ammattiliittoon kuulumattomia jäseniä.

Lähde: Sagaftravideogames.com

Lisää luettavaa