Nintendo pyrkii jatkossa kehittämään enemmän täysin uusia pelisarjoja, yhtiön pääjohtaja Shuntaro Furukawa on kertonut. Talouslehti Nikkein tekemässä ja pelisivusto VGC:n kääntämässä haastattelussa Furukawa myöntää avoimesti, että kiotolaispelitalo tarvitsee uusia pelisarjoja Super Marion ja The Legend of Zeldan rinnalle.

Pelitalo toki jatkaa klassikkosarjojenkin parissa, mutta Furukawa kokee uusien innovaatioiden olevan tarpeen, mikäli Nintendo aikoo pysyä oleellisena ja kilpailukykyisenä tekijänä pelimarkkinoilla.

– Pelit eivät ole välttämättömyyksiä elämisen kannalta. Pelien on oltava kiinnostavia, jotta ihmiset käyttäisivät rajallisen aikansa niihin. Kilpailu on kovaa, enkä ole optimistinen – – Tutkin jatkuvasti uusia viihteenmuotoja, ja tulevaisuudessa pyrimme kehittämään niin uusia pelisarjoja kuin Marion ja Zeldan kaltaisia pitkän linjan myyntihittejäkin, Furukawa kertoo.

Furukawa mainitsee myös, että Nintendon ajattelee – tapansa mukaisesti – jatkuvasti uusia pelikoneita. Uusia ideoita kehitetään ja käydään läpi alituisesti, mutta monet niistä eivät ole Furukawan mukaan vielä toteutettavissa nykyisten teknologiarajoitusten ja -hintojen takia.

– Laitteisto- ja ohjelmistotiimimme sijaitsevat samassa rakennuksessa, ja niiden välillä tapahtuu vilkasta keskustelua uusia viihteenmuotoja suunnitellessa, Furukawa toteaa.

Nintendon viimeisimpiin uusiin sarjoihin lukeutuvat muun muassa Switchin julkaisussa nähty Arms sekä suurmenestys Splatoon, jonka kolmas osa paljastettiin alkuvuodesta.

Lähde: VGC, Nikkei

Lisää luettavaa