Perfect Darkin, Banjo-Kazooien ja muiden Rare-klassikoiden paluu mahdollinen / Uutiset / pelaaja.fi

Perfect Darkin, Banjo-Kazooien ja muiden Rare-klassikoiden paluu mahdollinen

13.01.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
13

Microsoftin luova ohjaaja Ken Lobb on väläyttänyt mahdollisuutta veteraanistudio Raren klassikoiden paluusta. Sulkina Raren hatussa ovat Nintendon konsoleilla nähdyt Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Battletoads ja muut Nintendo-kulttipelit.

Myöhempinä Microsoft-vuosinaan yhtiö on keskittynyt esimerkiksi murskakritiikkiä saaneisiin Kinect-peleihin. Nyt Raren paluu juurilleen alkaa kuitenkin näyttää todennäköisemmältä.

Rakastettujen pelisarjojen elvyttäminen ei kuitenkaan ole tapahtumassa välittömästi, Lobb huomauttaa.

–Me esimerkiksi rekisteröimme Battletoadsin tavaramerkin. Tarkoittaako se, että peli on tulossa tänä vuonna? Ei. Tarkoittaako se, että peliä ei koskaan tule? Ei missään nimessä.

Vanhojen sarjojen palauttaminen tuo Lobbin mukaan Microsoftille mahdollisuuden yllättää ja ilahduttaa peleillä, joita pelaajat eivät välttämättä osaa odottaa. Hän leikittelee ajatuksella, että koska Perfect Dark Zero sijoittui vuoteen 2020, olisi 2020 kiinnostava vuosi puhaltaa sarjaan uutta eloa. Ajatus pysyy kuitenkin toistaiseksi vain leikkinä.

Lobb vihjaa, että Microsoftilta on tulossa yllätyksiä sekä lähitulevaisuudessa että hieman pidemmän ajan päässä. Myös Rarella katsotaan tulevaisuuteen, ja yhtiö onkin mehustellut alkaneella vuodella. Pelitalon veteraanisäveltäjä Robin Beanland on vihjaillut Twitterissä, että vuodesta 2015 on tulossa yhtiön kannalta valtava.

Lähteet: GameSpot, The Inner Circle Podcast

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Vuosittaiset "Raren paluu vanhaan"-uutiset ovat näköjään tänä vuonna lähes 6kk etuajassa. Yleensä ennen E3-messuja on näistä alettu puhumaan mutta tänä vuonna on asiat näköjään toisin.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Runsaan kuolaamisenkaan ansiosta en oo koskaan päässy pelaamaan Perfect Darkia. Tarkoittaako tää nyt sitä, etten edelleenkään pääse ellen ala Mikki mieheksi.

Käyttäjän Yrmiö kuva
Yrmiö

Perfect Dark on edelleen paras pelaamani FPS.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

*Muistaa Nuts & Boltsin* Juu, ei. Ei, Microsoft, minä en usko, että Rare saa enää mitään aikaan, eikä se että te tuhoatte muutaman vanhan IP:n siinä ohessa auta juuri. Raren ruho on jo niin moneen kertaan potkittu, että siitä on mennyt maku kauan aikaa sitten.

Käyttäjän PussikissaHelvetistä kuva
PussikissaHelvetistä
Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Remasteredia tulossa kuitenkin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vaikea kuvitella jotain Battletoadsinkin uutta versiota. Ehkä jokin Ducktales Remasteredin kaltainen voisi toimia mutta jos lähdetään alkuperäisestä liikaa (vaikkapa pelkkä 2D->3D) uudistamaan niin pieleen voipi mennä ja pahasti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Alkuperäinen talentti on jo muissa hommissa. Tosin yrittänyttä ei laiteta ja sitten toisaalta MS tarvisi pari kunnon yksinoikkaria (todellista sellaista eikä mitään paskaa kuten timed).

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Kyllähän raren pelit oli aikamoista mahtavuutta silloin nipa64 aikoihin. On kyllä uskomatonta miten kaikki meni niin perseelleen kun se mikrosoftille joutui ettei tosikaan. Kunnon tasoloikalle olisi todellakin tilausta mutta en usko että rarelta sellaista enää saadaan.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Banjo-Threeie, Perfect Dark One (sarjan rebootti), Battletoads HD tai Battletoads 3D, Conker's Worst Day Ever, Viva Piñata 3, Jet Force Gemini 2, Snake, Rattle 'n' Roll HD, R.C. Pro Am HD. Pääsiskö noilla alkuun? Ei ei, mennään "hyväksi" havaitulla linjalla ja seuraavaks ulos tulee Kinect Sports Season 3...