Perinteisten DigiExpo-messujen rinnalle syntyy erillinen pelitapahtuma

DigiExpo saa rinnalleen yksin peleille omistetun GameXpo-tapahtuman.

6.4.2016 11:07

Muutoksen tuulet puhaltavat Suomen pelimessupiireissä.

Perinteisesti loka-marraskuun taitteessa Helsingissä järjestetty DigiExpo on pitkään ollut suomalaisille peliharrastajille vuoden suurin messutapahtuma. Asiaan on kuitenkin luvassa järisyttävä muutos, sillä suuren lohkon messualueesta aiemmin kattanut pelitarjonta kootaan tulevana syksynä omaksi GameXpo-rinnakkaistapahtumakseen.

– Haluamme tehdä vahvasti ohjelmallisen tapahtuman, jonne pelaajat pääsevät viihtymään, seuraamaan huippupelaamista, pelaamaan uusia pelejä ja osallistumaan erilaisiin kilpailuihin, tapahtuman myyntipäällikkö Minna Tuomisto kertoo lehdistötiedotteessa.

Tapahtuman vetonauloihin lukeutuu Tuomiston mukaan muun muassa ”merkittävä eSports-turnaus”, ja myös Suomen Messusäätiön rahoittama Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto jaetaan messuviikonloppuna. Videopelien lisäksi kävijät pääsevät nauttimaan lautapelitarjonnasta ja cosplay-ohjelmasta.

Harrastelijoiden ohella tapahtumaa ollaan järjestämässä myös pelialan opiskelijat ja ammattilaiset mielessä, ja siitä kaavaillaan kätevää kohtaamispaikkaa peliyrityksille ja alalle haikaileville.

– Oma pelialan tapahtuma on perusteltu, sillä pelit ovat osa suomalaista kulttuuria ja suomalaista harrastustoimintaa. Se on kasvava ala, johon kannattaa panostaa, Suomen pelialaa kehittävän Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen kertoo.

GameXpon ohjelma julkaistaan näillä näkymin syyskuussa. Tapahtuma järjestetään DigiExpon rinnalla Helsingin Messukeskuksessa 4.-6. marraskuuta.

Lähde: STT, Digitoday

Lisää luettavaa