Perjantai kolmastoista lähestyy – tältä näyttää Jasonin hyytävä paluu / Uutiset / pelaaja.fi

Perjantai kolmastoista lähestyy – tältä näyttää Jasonin hyytävä paluu

6.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Perjantai kolmastoista lähestyy – tältä näyttää Jasonin hyytävä paluu

Tammikuussa julkistettu Friday the 13th -kauhupeli alkaa toden teolla muotoutua.

Kuten jo vuoden alussa vahvasti vihjattiin, asymmetrinen verkkosäikyttely laittaa yhden pelaajan jahtaamaan seitsemää toveriaan Jason Voorheesin saappaissa pitkin ensimmäisestä elokuvasta tuttua Crystal Lake -leirintäkeskusta. Leiriläiset voivat joko paeta paikalta tai päihittää Jasonin yhteistuumin, mutta heidän etenemistään hidastaa Amnesia: The Dark Descentiä ja Eternal Darknessia muistuttava pelkomittari, joka alkaa ylärajojen paukkuessa vaikuttaa hahmojen mielenterveyteen.

Tällä hetkellä joukkorahoitusvaroja Kickstarterissa keräävä Friday the 13th: The Game lähestyy 700 000 dollarin tavoitettaan vakaasti. Lisenssipeliksi tekele on otettu vastaan yllättävän luottavaisesti, mihin saattaa vaikuttaa sen omaperäinen syntytarina: alun perin peliä kehitettiin Slasher Vol. 1: Summer Camp -nimellä kulkeneena kauhukokemuksena, mutta elokuvasarjan luoja Sean Cunningham tykästyi pelikonseptiin niin paljon, että tarjosi lopulta Jasonia sen keulahahmoksi. 

– Elokuvien fanit tietävät, etteivät väkivalta, hurme ja alastomuus ole Jason Voorheesin kohdalla puntaroitavissa – ne ovat välttämättömyyksiä. Me emme tahdo uhrata sitä, mikä on tehnyt elokuvasarjasta niin suositun. Te tahdotte elokuville uskollisen kokemuksen, ja niin tahdomme mekin. Haluamme jakaa päätäntävallan teidän kanssanne, emme julkaisijan, peliä kehittävä Gun Media perustelee joukkorahoitusratkaisuaan Kickstarterissa.

Kuvia pelistä voi selailla yllä olevan gallerian kautta. Alle puolestaan on upotettu teoksesta tähän mennessä näytetty videomateriaali.

Friday the 13th: The Gamen digitaalisen version voi tällä hetkellä lunastaa itselleen Kickstarterista vajaan 28 euron hintaan. Kampanjaa on jäljellä vielä viikon verran, ja peliä kaavaillaan virallisesti kauppojen hyllyille lokakuussa 2016. 

Lähde: Kickstarter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Jos löytyy yksinpelikampanja ja tulee konsoleille, sitten tulee hommattua. Muuten ei todellakaan.

Käyttäjän Object422 kuva
Object422

Suurena 80-luvun slasher-elokuvien fanina suhtaudun tähän peliin varauksella, mutta toivon että peli tulee olemaan vähintään melko hyvä. Peli-idea kuitenkin kuulostaa mieleenkiintoiselta ja Friday the 13th tunnarista trailerin lopussa tuli nostalginen fiilis.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Tästä voisi tulla helvetin hauskaa kaveriporukalla pelattuna. Kuhan eivät tekisi pelistä liian monimutkaista kuten Evolve.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei ainkaan vielä vakuuta edes koittamaan. Kunnollista yksinpeliä tarvitsee ennen, kun jaksan innostua. Niinkuin Evolvekin.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kuulostaa aika hauskalta, kunhan on hyvin tehty. Ja Evolvea todennäköisesti on halvempi alusta asti.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Ou Jee... mutta paska jos ei tuu konsoleille! Kauhupelejä ei oo koskaan liikaa.