Perjantaikevennys: Uusi näytelty Pokémon-fanivideo puhuttelee vanhempaa faniyleisöä

Uusi fanitekoinen Pokémon-mainosvideo sivuaa nostalgiaa ja muistuttaa taskuhirviöiden vahvasta vaikutuksesta nykymaailmassa.

21.10.2016 21:31

Joukko faneja on päätynyt luomaan lyhyen mutta silti tunteisiin vetoavan mainoksen marraskuussa julkaistavista Pokémon Sun– ja Moon-peleistä. 

Video on kohdistettu erityisesti vanhemmalle taskuhirviöyleisölle, joka on tavalla jos toisella kasvanut yhdessä Pokémonien kanssa. Keskiössä siinä nähdään Game Boy Colorilla Pokémonia pelaava poika, joka noin kaksi vuosikymmentä myöhemmin päätyy jälleen tekemisiin pelisarjan kanssa.

Pokémon-nostalgia on ollut tänä vuonna isossa roolissa myös virallisemmissakin yhteyksissä sarjan täytettyä helmikuussa täydet 20 vuotta. Marraskuussa saapuvia Pokémon Sun– ja Moon-pelejä kiusoiteltiin alkuvuodesta esimerkiksi pelisarjan historiaa kertaavalla videolla.

Fanivideon tavoin Nintendo ja The Pokémon Company ovat tänä vuonna halunneet korostaa kovasti myös Pokémonin oikeaan maailmaan tekemää vaikutusta. Tämä on ollut nähtävissä niin muutamissa Sunin ja Moonin virallisissa mainosvideoissa kuten myös viime kesällä näytetyssä Pokémon-aiheisessa Super Bowl -mainoksessa.

Kunkin videon voi muistutuksena katsastaa ohesta.

Lisää luettavaa