Persian prinssin paluu? Suositun tasoloikinnan luoja yrittää herättää pelisarjaa jälleen henkiin / Uutiset / pelaaja.fi

Persian prinssin paluu? Suositun tasoloikinnan luoja yrittää herättää pelisarjaa jälleen henkiin

11.01.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10

Viime vuosina hiljaiseloa viettänyt toimintatasoloikka Prince of Persia ollaan aikeissa herättää sarjan luojan voimin uusiksi henkiin.

Mitään virallista ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta alkuperäisen pelin vuonna 1989 kehittänyt Jordan Mechner on paljastanut jonkinlaisten suunnitelmien jatkon suhteen olevan käynnissä.

– Chrissy, tiedän muutaman muunkin henkilön ajattelevan samoin. Teemme parhaamme toteuttaaksemme asian! Mechner vastasi kysymykseen Prince of Persian nykytilanteesta.

Sarjan oikeudet omistaa tällä hetkellä Ubisoft, joka hyödynsi lisenssiä edellisen ja toistaiseksi myös viimeisen kerran vuonna 2010. Yhtiö ei ole ainakaan julkisesti ilmoittanut uuden osan olevan kehitteillä. Yhtiön Assassin's Creed -sarjaa mielletään myös Prince of Persian henkiseksi perijäksi – saihan suosittu pelisarja alkunsa osana Prince of Persiaa – joten voi olla mahdollista, ettei Ubisoftilla ole kiinnostusta toiselle samankaltaiselle rinnakkaissarjalle.

Mechner itse näyttäisi kuitenkin pyrkivän herättämään kiinnostusta ja etsimään keinoja, jotta sarja tuotaisiin takaisin päivänvaloon.

Lähde: Jordan Mechner

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Erityisen innoissani en ole mutta mielenkiinnolla seuraisin tuleeko kädenlämpöistä kamaa vai oikeasti jotain ostamisen arvoista. Tykkäsin trilogiasta kovasta ja kyllä ne kaksi uudempaakin pelaili.

Käyttäjän Kertsu kuva
Kertsu

Edelleenkin odottelen vuoden 2008 pelille jatkoa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kuten uutisessakin sanotaan, niin eiköhän tuo AC-sarja nykyään aika hyvin täytä Persian Prinssin jättämän kolon. Ei sillä, kyllähän sen assassiini-teeman voisi pistää välillä vaihtoon ja esim. Prince of Persia -franchise varmaan sallisi vähän kaikennäköisiä tuoreempia juonikuvioita.

En vaan usko, että Ubisoftilla ollaan kovin innoissaan siitä, että parasta lypsylehmää lähdettäisiin millään merkittävällä tavalla uudelleentematisoimaan.

Käyttäjän nakkihiiri kuva
nakkihiiri

price of persiasta voisi saada darksiders tyylisen hiekkalaatikkomätkinnän. sellaista toivoessa ja odetellessa

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Melkein olen unohtanut tämän koko sarjan olemassaolon. Sands of Time on pirtsakka klassikko, jonka pariin tekisi mieli palata. Warrior Within oli masentava peli, jota en enää koskaan halua uudestaan pelata. Trilogian päätökseen ei riittänyt aikoinaan kiinnostusta.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Vuoden 2008 omaleimaiselle Nolan North of Persialle olisi kyllä ottanut mielellään jatkoa, mutta aika kulttipeliksi sekin jäi... hieman kuten Beyond Good & Evil aikoinaan. Ei se ehkä täydellinen ollut, mutta tarpeeksi viihdyttävä, tunnelmallinen ja selkeästi kehityskelpoinen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

2008 Persia innosti itseänikin eniten. Erittäin näppärä lopetus kyseisellä osalla.

Warriors Within tyssäsi alkuunsa heti ensimmäiseen bossiin kun en saanut sitä useampien tuntien uudelleenyritysten jälkeen hengiltä, eikä tämä edes johtunut (luulisin?) siitä että kyseisellä neidillä oli suurinpiirtein stringibikinihaarniska.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Pelasin aikanaan PS3:lla platinat koko Sands of Time -trilogiasta ja The Forgotten Sands -rebootista. Eniten tykkäsin kolmannesta osasta The Two Thrones. Siinä persialaisteema oli vahvasti läsnä, minkä lisäksi grafiikat, kontrollit ja taistelujärjestelmä olivat selvästi edistyneemmät kuin aiemmissa osissa. Kakkososaa eli Warrior Within vihasin yli kaiken: goottilainen synkistelyteema rumensi kaikki ympäristöt, gore-efektit olivat naurettavia ja itse prinssistäkin tuli täysi mulkku. Kenttäsuunnittelu, kontrollit, musiikit ja ympäristöt olivat minusta parhaimmillaan vuoden 2010 The Forgotten Sands -pelissä, mutta peli oli sekä kiipeilyn että taistelun osalta aivan liian helppo.

Mitä mahdolliseen jatko-osaan tulee, niin Prince of Persia -sarjassa ei ole 2010-luvulla enää mitään, mitä Assassin’s Creedit ja muut historialliset toimintaseikkailut eivät tarjoaisi. Sands of Time -pelit kun eivät edes ilmestyessään olleet kovin hyviä kiipeily- tai miekkailupelejä, ja ajan manipulointikin on nähty niiden jälkeen jo sataan kertaan. Toisaalta koko pelisarjalla tuntuu olevan todella vahva kannattajajoukko, jolle kelpaa millainen jatko-osa tahansa. Lisäksi Assassin’s Creedin ja Ubisoftin politiikan vastustajat ovat yhä enemmän äänessä, vaikka AC Origins olikin myyntimenestys ja keräsi arvostelijoilta huippuarvosanoja. Nyt kun aika on kypsä ja remasteroidut klassikkopelit ovat edelleen suosiossa, Prince of Persian ilman mikromaksuja luulisi myyvän kuin häkä.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy
Lainaus nakkihiiri

price of persiasta voisi saada darksiders tyylisen hiekkalaatikkomätkinnän. sellaista toivoessa ja odetellessa

ei huono idea.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Angel of Death

2008 Persia innosti itseänikin eniten. Erittäin näppärä lopetus kyseisellä osalla.

Warriors Within tyssäsi alkuunsa heti ensimmäiseen bossiin kun en saanut sitä useampien tuntien uudelleenyritysten jälkeen hengiltä, eikä tämä edes johtunut (luulisin?) siitä että kyseisellä neidillä oli suurinpiirtein stringibikinihaarniska.

Good times :D stringibikinihaarniska, xl silikonirinnat, Babylonialainen hevibändi ääniraidalle, prinssi joka näyttää ihan Aki Tykiltä (musta pipo vain puuttuu), siitä on hyvä peli tehty by Ubisoft :D mut tulihan toi trilogia pelattua läpi ja tuohon aikaan kaikki olivat oikein viihdyttäviä kokemuksia :D ajanhiekka tosin hiekottanut muistot :D

Nostoja