Persoonallinen pelikaksikko palasi luojiensa huostaan

Sekä Costume Questin että Stackingin täydet oikeudet ovat siirtyneet kehittäjänsä Double Finen haltuun. Tapausta juhlitaan tuomalla pelit fyysisesti hypellettävssä muodossa kauppojen hyllyille.

26.11.2013 19:33

Yhdysvaltalaispelitalo Double Fine on saanut haltuunsa Costume Quest- ja Stacking-pelin täydet julkaisu- ja jakeluoikeudet. Tapahtuma tarkoittaa eräänlaista kotiinpaluuta kyseisille tuotoksille, sillä studio on vastannut kummankin pelin kehityksestä.

Haltuunsa Double Fine sai oikeudet julkaisija Nordic Gamesilta. Yhtiön nimi on tuttu monille varmasti alkuvuodelta, jolloin kuukahtaneen THQ-pelitalon hallussa olleita oikeuksia huutokaupattiin eteenpäin. Nordic Games nappasi itselleen kyseisestä huutokaupasta juuri Stackingin ja Costume Questin yhdessä myös muun muassa Darksidersin ja Red Factionin kanssa. SiIlloiselle kaupalle kertyi hintaa 4,9 miljoonaa dollaria.

– Olen iloinen, että olemme saaneet takaisin täyden hallinnan Costume Questista ja Stackingista tehtyämme uskaliaan ja erittäin salaisen keskiöisen tunkeutumisen Nordic Gamesin Wienin päämajaan, Double Finen johtaja Tim Schafer totesi.

Vasta viime toukokuussa Schafer kertoi pelilehti Game Informerille, kuinka Double Fine haluaa vielä ajan mittaan haalia haltuunsa kehittämiensä pelien täydet omistajuudet. Tähän se ei myöskään pyri vain taloussyistä, vaan koska yhtiöllä on myös tietynlainen tunneside omiin tuotoksiinsa.

Oikeussopimusten myötä Double Fine ja Nordic Games ovat samalla päätyneet tekemään myös hieman yhteistyötä. Ensi vuoden alkupuoliskolla yhtiöiden on tarkoitus tuoda kauppojen hyllyille fyysiset paketit Psychonautsin, Costume Questin ja Stackingin Windows- ja OS X -versiosta.

Pelaaja-lehden arvostelun Costume Questista voi lukaista tästä. Stacking-arvio lymyää vuorostaan tämän linkin takana.

Lähde: Nordic Games

Lisää luettavaa