Perutusta Doom 4:stä paljastui videokuvaa – tämä meinasi olla klassikkosarjan tulevaisuus

Perutusta Doom 4 -projektista on ilmaantunut julkisuuteen ensimmäinen satsi videokuvaa.

4.12.2017 12:09

Niin sanotun Doom 4 -räiskintäpelin kehitystyö on tunnetusti ollut pitkä ja raskas. Vaikka uuden Doom-pelin tiedetäänkin paljastuvan ensi kuun E3-messuilla, on tiedossa ollut, että kyseisen pelin rakennus aloitettiin ainakin jo kertaalleen uusiksi muutama vuosi takaperin. Nyt julki on tullut videomateriaalia siitä, miltä tuo peruttu Doom-peli olisi voinut näyttää.

Peliblogi Kotakun saamien tietojen mukaan oheinen lyhyt video sisältää sekä otteita pelin omalla pelimoottorilla tuotetusta materiaalista että myös trailerista, jota pelistä tuotettiin animaatiostudio Blurilla vuoden 2012 tienoilla. Varsinaista selvyyttä se ei tee siitä, millainen peruttu peli oli lopulta pelillisesti, mutta ainakin sen antaa nyt kuvan sen yleistunnelmasta.

Pari vuotta sitten Bethesdan markkinointipomo Pete Hinesin antaman lausunnon mukaan aiempi Doom 4 -versio peruttiin, koska se ei edustanut sitä intoa ja laatua, jota peliltä oli syytä odottaa. Myös id Softwaren studio-ohjaaja Tim Willits tuomitsi noihin aikoihin pelin sieluttomaksi tekeleeksi, joka kärsi identiteettikriisistä.

Varoituksena oheisesta videosta sanottakoon, että sen äänet voivat yllättää videota käynnistäessä.

 

Lähde: Kotaku, All Games Beta, Doom World

Lisää luettavaa