Jalkapallon suurseuroihin kuuluva italialainen Juventus ja pelistudio Konami ovat tehneet sopimuksen, jonka myötä Juventus-lisenssi kuuluu nyt yksinoikeudella Konamille. Syksyllä ilmestyvä eFootball PES 2020 on siis ainut jalkapallopeli, jossa tänä vuonna nähdään italialaisjätti aidoilla pelipaidoilla oikealla stadionillaan. Konami tarttui tilaisuuteen, kun EA:n FIFA-sarjan ja Juventuksen yhteistyö päättyi 30. kesäkuuta.

Tilanne on jalkapallopelien välisessä lisenssisodassa harvinainen. Kilpailija FIFA 2020 joutuu tyytymään Piemonte Calcioon, jota voisi pelisarjojen historian perusteella kutsua PESin versioksi Juventuksesta. Piemonten riveissä pelaavat samat pelaajat, kuin Juventuksenkin, mutta pelipaita ja logo ovat fiktiiviset, kuten myös joukkueen stadion. Juventus nähdään siis FIFAssa samaan tapaan, kuin se on aikaisemmin nähty PESissä.

Juventuksen lisäksi Konami on julkistanut kesän aikana yhteistyökumppaneikseen Manchester Unitedin ja Bayern Münchenin, mutta kumpikaan näistä ei ole PESissä yksinoikeudella. Ne löytyvät edelleen myös FIFAsta, joka Juventuksen menetyksestä huolimatta pystyy tarjoamaan pelaajille suuremman määrän lisensoituja seuroja, kuin kilpailijansa.

eFootball PES 2020 julkaistaan 10. syyskuuta, kun taas FIFA 20 saapuu kauppojen hyllyille 27. syyskuuta.

Lähteet: Konami, EA

Lisää luettavaa