PESissä naiset eivät pelaa jalkapalloa / Uutiset / pelaaja.fi

PESissä naiset eivät pelaa jalkapalloa

5.07.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
5
eFootball PES 2020

Konami ei tänäkään vuonna ole aikeissa lisätä naisten jalkapalloa mukaan Pro Evolution Soccer -sarjaansa. Parhaillaan käynnissä olevat naisten jalkapallon MM-kisat ovat kiinnostaneet katsojia ympäri maailman, mutta Konami ei vieläkään ota mallia kilpailijastaan EA:sta, jonka FIFA -sarjassa naisten maajoukkueet ovat olleet jossain muodossa mukana jo FIFA 16:sta lähtien.

EA pitää hallussaan MM-kisojen lisenssiä niin miesten kuin naisten puolella, joten Konami ei ymmärrettävästikään voi lisätä turnauksia niiden virallisen ulkoasun kera. Konamilla on kuitenkin miesten puolellakin hallussaan joitain lisenssejä, joita EA:lla ei ole, ja esimerkiksi naisten seurajalkapallon puolelle laajentaminen olisi voinut olla järkevä siirto. Varsinkin, kun juuri yhteistyökumppaniksi julkistettu Manchester United perusti oman naisten joukkueensa vasta viime vuonna.

Konami ei ole toistaiseksi esittänyt perusteita päätökselleen. Firman Euroopan osaston brändäyksestä vastaava Lennart Bobzien kertoi henkilökohtaisesti tukevansa naisten jalkapalloa, mutta yhtiöllä ei ole aikeissa lisätä sitä videopeliinsä ainakaan tänä vuonna.

Pro Evolution Soccer muuttaa nimensä tänä vuonna muotoon eFootball: PES 2020. Nimenvaihdoksen on tarkoitus olla osoitus Konamin panostuksesta esports-puolelle. Peli julkaistaan 10. syyskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle, mutta demo saapuu jo 30. heinäkuuta.

Lähde: Gamespot (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Ei paljoa tarvi perustella; ylimääräinen kehityskulu joka tuskin lisää myyntiä. Toki omalle pelaamisen tasolle naishahmot voisivat olla sopivampia.

Käyttäjän Blastyk kuva
Blastyk

Maailmassa on satoja tasokkaampia ja suositumpia sarjatasoja kuin yksikään naisten seurajoukkuetaso, joten en kyllä yhtään ihmettele Konamin päätöstä, varsinkin kun FIFAssakin naiset jäivät sen debyyttivuoden jälkeen täysin paitsioon, eli lienee selvää, että myyntiä ei naiset lisänneet.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

FIFAn naisten jalkapalloa taisi kokeilla todella pieni osa pelaajista, vielä vähemmän oli niitä pelaajia jotka läpäisivät edes yhden kauden, joten ei ihme että naisten sarjat poistuvat. Pelaajia ei juuri ole, joten turha investoida aikaa ja rahaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelin uusi nimi on ainakin järkyttävä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus zappah

Pelin uusi nimi on ainakin järkyttävä.

Samaa mieltä, mahdollisesti myös harhaanjohtava, sillä ainakin itse saan nimestä sellaisen kuvan että tuo olisi jokin karsittu malli Pro Evolution Soccerista joka on tarkoitettu E-Sportsiin, tosin voihan se tietysti ollakin.

Nostoja