PewDiePie ja Anita Sarkeesian nimetty internetin vaikutusvaltaisimmiksi / Uutiset / pelaaja.fi

PewDiePie ja Anita Sarkeesian nimetty internetin vaikutusvaltaisimmiksi

24.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
18
PewDiePie ja Anita Sarkeesian nimetty internetin vaikutusvaltaisimmiksi

Yhdysvaltalainen TIME-lehti kokosi tässä kuussa yhteen maailman vaikutusvaltaisimmat internet-persoonat, ja listalle pääsi myös pelialan julkimoita.

Perinteisesti sata maailman vaikutusvaltaisinta henkilöä vuosittain nimeävä TIME koosti tänä vuonna erillisen listan verkossa näkyvyyttä ja sananvaltaa haalineista tapauksista. Tähtitaivaan jokapaikanhöylä Kim Kardashianin ja Harry Potterin luoneen J.K. Rowlingin rinnalle pääsivät tällä kertaa myös YouTube-pelisensaatio PewDiePie ja feminismin asiaa pelialalla ajava Anita Sarkeesian.

PewDiePiena tunnetun Felix Kjellbergin saavutuksista TIME hehkuttaa miehen YouTube-kanavan haalimaa 35 miljoonaa tilaajaa ja sen kautta hyväntekeväisyyteen kerättyjä satoja tuhansia dollareita. Moitetta Kjellberg kuitenkin saa lehdeltä YouTube-uransa alkuaikoina huomiota herättäneestä raiskausvitsiskandaalistaan.

Sarkeesiania puolestaan kiitellään pelialan seksismin valokeilaan tuonnista ja tasa-arvon ajamisesta teknologia-aloilla. TIME mainitsee myös Gamergate-rähjäyksen tiimoilta naisen korviin kantautuneet moninaiset tappouhkaukset.

Listan voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: TIME, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Naamapalmun paikka...

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Mitä v*ttua, hahahahaha...

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Peliala voi pahoin...

Käyttäjän Ihminen kuva
Ihminen

Ai Kim Kardashian onkin J.K. Rowlingin luomus.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Niin tosiaan kannattaa lukea se sana vaikutusvaltainen, silloin on todellakin oikeat henkilöt valittuna vaikken ensimmäisen videoita ole kahta enempää katsonut ja toisen kanssa en ole samaa mieltä asioista.

Tosiaan kyseessä on time lehti ja suurin osa listalla olevista henkilöistä on julkkiksia joten whatever.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Anita "I'm not a gamer" Sarkeesian on vain Jonathan McIntoshin sätkynukke. Sarkeesian vie tässä nyt McIntoshilta kunnian. Se on harmi, että ihminen, joka edustaa ja ajaa anti-intellektualismia eteenpäin nimitetään vaikutusvaltaiseksi henkilöksi.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Miten tässä on päässyt käymään näin! Vieläkö Mars Oneen oli hakuaikaa jäljellä?

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Niin tosiaan kannattaa lukea se sana vaikutusvaltainen, silloin on todellakin oikeat henkilöt valittuna--

Todellakin. Ovat molemmat sen verran puhetta saaneet aikaan, että eivätköhän listalle kuulu, sen enempää ottamatta kantaa siihen, mitä he edustavat. Oma kysymyksensä olisi, miksi näiden henkilöiden toimet ovat ylipäänsä parrasvaloihin päässeet, ja mikä niiden merkitys on peli/internetkulttuurille.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kaksi tyyppiä joiden naama ärsyttää eniten internetissä, varsinkin Youtube thumbnaileissa. Jos joku seuraamani tubettaja tekee videon näistä kahdesta pellestä niin en edes vaivaudu katsomaan, koska ei voisi vähempää kiinnostaa ja toiseksi kyseiset videot ovat täysin selkeitä ja vain ja ainoastaan clickbaiteja.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Pewdiepien videot olivat aluksi ihan hauskoja mutta kun on katsonut kymmenen videota voi melkein sanoa että on katsonut kaikki.