PewDiePie ja Anita Sarkeesian nimetty internetin vaikutusvaltaisimmiksi

TIME-lehti listasi tässä kuussa maailman vaikutusvaltaisimmat internet-persoonat. Listalle pääsi myös pelialan julkimoita.

24.3.2015 11:02

Yhdysvaltalainen TIME-lehti kokosi tässä kuussa yhteen maailman vaikutusvaltaisimmat internet-persoonat, ja listalle pääsi myös pelialan julkimoita.

Perinteisesti sata maailman vaikutusvaltaisinta henkilöä vuosittain nimeävä TIME koosti tänä vuonna erillisen listan verkossa näkyvyyttä ja sananvaltaa haalineista tapauksista. Tähtitaivaan jokapaikanhöylä Kim Kardashianin ja Harry Potterin luoneen J.K. Rowlingin rinnalle pääsivät tällä kertaa myös YouTube-pelisensaatio PewDiePie ja feminismin asiaa pelialalla ajava Anita Sarkeesian.

PewDiePiena tunnetun Felix Kjellbergin saavutuksista TIME hehkuttaa miehen YouTube-kanavan haalimaa 35 miljoonaa tilaajaa ja sen kautta hyväntekeväisyyteen kerättyjä satoja tuhansia dollareita. Moitetta Kjellberg kuitenkin saa lehdeltä YouTube-uransa alkuaikoina huomiota herättäneestä raiskausvitsiskandaalistaan.

Sarkeesiania puolestaan kiitellään pelialan seksismin valokeilaan tuonnista ja tasa-arvon ajamisesta teknologia-aloilla. TIME mainitsee myös Gamergate-rähjäyksen tiimoilta naisen korviin kantautuneet moninaiset tappouhkaukset.

Listan voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: TIME, VG247

Lisää luettavaa