PieniSuuriPlaneetta ällistyttää / Uutiset / pelaaja.fi

PieniSuuriPlaneetta ällistyttää

7.03.2007 // Kirjoittanut: Riot
46

Pelaajan maaliskuun numerossa (54) katsastetaan useita tulevia PlayStation 3 -pelejä konsolin esittelyn yhteydessä. Artikkelissa mainitaan englantilaiselta Media Moleculelta tuleva nimetön peli (työnimi: Leftfield), jota olisi syytä pitää silmällä, sillä kuulemamme perusteella luvassa olisi jotakin täysin odottamatonta.

littlebigpl003.jpglittlebigpl002.jpg

Tämä piti paikkansa. Peli on viimeinkin saanut nimen: LittleBigPlanet.

Lataa LittleBigPlanetin 4-minuutin pituinen HD-pelivideo täältä ( 1280x720, 581mt Mp4-formaatti, katso Quicktime Playerilla).

Video EI ole rikki, jos se pätkää, vaan HD-video tarvitsee erittäin tehokkaan koneen, joka jaksaa pyörittää videota.

Lataa tästä pienempi versio videosta (320x240, 20mt, Quicktime).

Sony järjesti harvoille ja valituille tiistai-iltana San Franciscossa tilaisuuden, jossa Sonyn pelistudioiden johtaja Phil Harrison kertoi ennakkoon, mitä hänen Game 3.0 -puheensa käsittelee keskiviikkona Game Developer Conferencessa. PlayStation Homen lisäksi Harrison esitteli LittleBigPlanetin. Paikalla olivat myös Media Moleculen perustajat Mark Healy ja Alex Evans, jotka ovat hankkineet kannuksensa Peter Molyneux'n alaisina Lionheadilla ja Bullfrogilla.

LittleBigPlanetin demon aikana yleisö nauroi ja taputti, ja sen jälkeen kaikki hokivat, miten uskomattomalta peli vaikutti. Peliä on kuitenkin hyvin vaikea kuvailla. Tekijät itse määrittivät sitä seuraavilla avainsanoilla: tutki, luo ja jaa.

Esittelytilaisuudessa pelasivat Harrison, Evans, Healy ja tuottaja Pete Hill. Meininki oli todella kaoottista. Pelaaja ohjaa kustomoitavissa olevaa pikkuista hahmoa. Sillä voi tehdä kaikenlaista ihmeellistä maailmassa, jossa kaikki esineet ovat manipuloitavissa ja fysiikkamallinnettu.

Ensin opetellaan hahmon käyttäminen ja sen kyvyt. Lähes kaikkea näkemäänsä voi liikuttaa: palloja voi rullata liikkeelle, laatikoita voi kasata, kankaisiin voi piirtää graffiteja, ympäristöön voi istuttaa kukkia ja niin edelleen. Sijoitettavat esineet tai kuvat poimitaan valikosta.

littlebigpl001.jpg

Hahmoilla on pitkät elastiset kädet, joilla voi ottaa kiinni mistä tahansa, vaikka toisen pelaajan ohjaamasta hahmosta. Hahmot voivat läpsiä toisiaan, liittää toisiinsa kaikenlaisia esineitä ja ties mitä muuta.

littlebigpl005.jpglittlebigpl004.jpg

Upein juttu oli demon loppu. Kaikki neljä hahmoa loikkasivat rullalaudan päälle, yksi hahmoista työnsi laudan vauhtiin ja sitten kiidettiin huimasti mäkeä alas.

Kaikkea pelimaailmassa voi muokata ja sinne voi lisätä tuhansia esineitä ja kuvitusta, joten pelaajat voivat luoda täysin omia kenttiä. Pelijärjestelmä nerokas: esineitä sijoittelemalla voi tehdä pulmaratkontapelin, rakentaa vaikkapa esteradan tai luoda perinteisen tasoloikkapelin. Tekemänsä kentät voi siirtää PlayStation Networkiin muiden käyttäjien ladattavaksi. Käyttäjät voivat kommentoida toisten tekemiä kenttiä ja antaa niille arvosanoja.

LittleBigPlanetin demo julkaistaan PlayStation Networkissä syksyllä, ja koko peli julkaistaan normaaliin tapaan Blu-ray-levyllä ensi vuoden alussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anaconda kuva
Anaconda

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta peliltä, varsinkin kun Rag Doll Kung Fu:kin oli ihan jännä tapaus. Hienoa, että Sonylla on tarjottavana jotain tällaista.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Not bad. Olen iloisesti ainakin yllättynyt. Ei verta? Ei hiekkalaatikkomaailmaa? Ei rynkkyä tai sädepyssyä? Hyvä homma. Alkoikin PS3:n tarjonta tuntumaan hiukan yksitoikkoiselta. Tai....."wanna be" -aikuisille suunnatulta.

Käyttäjän dante_727 kuva
dante_727

Todella hauskan näköinen peli .. ostoslistalle meni :)

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Parasta mitä toistaiseksi olen nähnyt PS3:n yhteydessä.

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Tarjoaa aika tiukat mahdollisuudet näpertelylle ja verkottumiselle. Sony kiillottaa persnahkaansa kokoajan!

Käyttäjän maestro_opa kuva
maestro_opa

PS3:n tarjonnan ensimmäinen kiinnostava peli.

Ja ennen kuin joku ehtii älähtää, muitakin kiinnostavia olisi, ellen olisi niitä jo omistanut pidemmän aikaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei kyllä tämäkään peli minun ostoslistalleni mene... Pitäisi skarpata peleissä Sonyn ja PALJON kun kilpaileva Xbox360 jo omistaa huippupelejä ja niitä on tullossa reilusti lähiaikoina lisää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hauska peli, menee hankintaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Alkoikin PS3:n tarjonta tuntumaan hiukan yksitoikkoiselta. Tai…..”wanna be” -aikuisille suunnatulta."

"Parasta mitä toistaiseksi olen nähnyt PS3:n yhteydessä."

"PS3:n tarjonnan ensimmäinen kiinnostava peli.

Ja ennen kuin joku ehtii älähtää, muitakin kiinnostavia olisi, ellen olisi niitä jo omistanut pidemmän aikaa."

Aina pitää päästä mollaamaan jotenkin?
Juu, tosiaan eihän sille pleikalle muuta(kuten yksinoikeuksia) kiinnostavaa olekaan... just joo, missä meni uskottavuus?

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Taas se on sanottava, aight. Juuri tällaisia hulluja ideoita kaivataan.

Aika nopsaan alkanut kansalta irtoamaan positiivista kommenttia Sonysta. Kaiken kuran jälkeenkään ei siis tarvita kuin pari todellista osumaa. Vielä sitä voimaa siis piilee siellä jossain.