Pirteä murhasimulaattori Yandere Simulator oli liikaa suoratoistopalvelu Twitchille.

Peli kertoo pohjimmiltaan rakkaudenkipeän koulutytön matkasta murhanhimoiseen psykoosiin, mutta Twitchistä tarinaa ympäröivä hurme ylittää hyvän maun rajan. Bannivasaraan pani vauhtia oletettavasti myös järjestelmä, jonka kautta pelaaja voi vaihtaa puhelimellaan pelissä nappaamiaan pikkuhousukuvia likaisiin salaisuuksiin, joilla saman ihastuksen huomiosta kilpailevan tytön elämää voi pyrkiä pilaamaan.

Hiippailukeskeisen pelin väkivalta on hyvin animaatiohenkistä ja pelkistettyä, mutta kylmän laskelmoitujen mattoveitsimurhien ja pikkutuhmuuksien yhdistelmä passitti Yandere Simulatorin Twitchin kaikissa yhteyksissä kiellettyjen pelien listalle. Koulumurhapuuhien suoratoisto Twitchin katon alla johtaa tästä lähin siis mitä todennäköisimmin tilin sulkemiseen.

Pelin parissa yksin näpertelevä, YandereDev-nimimerkillä esiintyvä indiekehittäjä on kommentoinut kieltoa katkeraan sävyyn Twitter-profiilissaan. Ilmeisesti mies joutui kuulemaan uutiset ystävältään, eikä Twitch ottanut häneen laisinkaan yhteyttä kiellon tiimoilta.

– Jos Twitch suostuu aloittamaan keskustelun aiheesta, ehkä voisimme puhua siitä, mikä tekee peleistä kelvottomia…? mies kyselee.

Yandere Simulatorin hyvin alkukantainen alfaversio on nyt saatavilla ilmaiseksi pc:lle. Alle on liitetty lyhyt pätkä pelikuvaa reilun kuukauden takaisesta testiversiosta.

Lähde: Destructoid, YandereDev (Twitter)

Lisää luettavaa