Pikkutuhma murhasimulaattori sai kenkää Twitchistä – kehittäjä katkerana / Uutiset / pelaaja.fi

Pikkutuhma murhasimulaattori sai kenkää Twitchistä – kehittäjä katkerana

22.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7
Psykoottinen murhasimulaattori sai kenkää Twitchistä

Pirteä murhasimulaattori Yandere Simulator oli liikaa suoratoistopalvelu Twitchille.

Peli kertoo pohjimmiltaan rakkaudenkipeän koulutytön matkasta murhanhimoiseen psykoosiin, mutta Twitchistä tarinaa ympäröivä hurme ylittää hyvän maun rajan. Bannivasaraan pani vauhtia oletettavasti myös järjestelmä, jonka kautta pelaaja voi vaihtaa puhelimellaan pelissä nappaamiaan pikkuhousukuvia likaisiin salaisuuksiin, joilla saman ihastuksen huomiosta kilpailevan tytön elämää voi pyrkiä pilaamaan.

Hiippailukeskeisen pelin väkivalta on hyvin animaatiohenkistä ja pelkistettyä, mutta kylmän laskelmoitujen mattoveitsimurhien ja pikkutuhmuuksien yhdistelmä passitti Yandere Simulatorin Twitchin kaikissa yhteyksissä kiellettyjen pelien listalle. Koulumurhapuuhien suoratoisto Twitchin katon alla johtaa tästä lähin siis mitä todennäköisimmin tilin sulkemiseen.

Pelin parissa yksin näpertelevä, YandereDev-nimimerkillä esiintyvä indiekehittäjä on kommentoinut kieltoa katkeraan sävyyn Twitter-profiilissaan. Ilmeisesti mies joutui kuulemaan uutiset ystävältään, eikä Twitch ottanut häneen laisinkaan yhteyttä kiellon tiimoilta.

– Jos Twitch suostuu aloittamaan keskustelun aiheesta, ehkä voisimme puhua siitä, mikä tekee peleistä kelvottomia...? mies kyselee.

Yandere Simulatorin hyvin alkukantainen alfaversio on nyt saatavilla ilmaiseksi pc:lle. Alle on liitetty lyhyt pätkä pelikuvaa reilun kuukauden takaisesta testiversiosta.

Lähde: Destructoid, YandereDev (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Turhaa sensurointia.

Noh kunhan YouTube ei tätä kiellä, sillä Pewdiepien videot kyseisestä pelistä ovat parasta viihdettä miesmuistiin. :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Twitch on perseestä. En edes periaatteesta käy sivustolla enää ikinä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ihan ymmärrettävää kun kyseessä vaikuttaa olevan ultrarealistinen murhaamaan opettava yksityiskohtainen simulaatio eikä mustalla huumorilla höystetty, anarkistinen, hurmeinen, kieli poskessa tehty peli.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Angel of Death

Ihan ymmärrettävää kun kyseessä vaikuttaa olevan ultrarealistinen murhaamaan opettava yksityiskohtainen simulaatio eikä mustalla huumorilla höystetty, anarkistinen, hurmeinen, kieli poskessa tehty peli.

Eihän tuossa nyt vielä mitään, auta armias kun näkyy kaiken tuon lisäksi pantsuja minihameiden alta! Tällainenhan ei yksinkertaisesti sovi twitchin käyttäjäkunnalle ja pitäisi sensuroida netistä!

Lisäksi myös hyvin jännää kuinka japanilaisen kulttuurin tietyt aspektit ovat integroituneet länsimaalaiseen kulttuuriin ja luoneet aivan uuden ryhmän joka kuluttaa sisältöä. Juuri Yandere simulaattorit ja Sakura pelit.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Tämän kohdalla ei oikeastaan yllätä, vaikka perseestä onkin. Joku Twitchiläinen on laskelmoinut, että haitat ylittävät hyödyt niin lisätäänpä peli estolistalle. Sama sisältö katsottaisiin kuitenkin läpi sormien vaikkapa GTA:ssa...

(Uuh, enää ~3 vuotta että LoveSick/Yandere Sim on valmis! :D )

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Vaikka aihepiiri ei sinänsä kiinostakkaan, niin tämä peli on vaikuttanut kyllä ihan hauskalle. Nautin huumorini kuin kahvini, eli mustana kiitos.

Twitch voi puolestaan vetää vitun päähänsä.

Käyttäjän Haganeproductio kuva
Haganeproductio

Joo-o, Yandere Simulator opettaakin murhaamaan. Mitenkäs esim. GTA? Huomattavasti realistisemman näköinen ja oloinen peli. Yhtälailla porukkaa listitään ja entäs kaikki seksikohtaukset? Ei tässä voi kuin nauraa ja miettiä mitä ihmettä sielä Twitchissä oikein tapahtuu.

Nostoja