Pikselibeiben halpa kopio närkästyttää Eidosta / Uutiset / pelaaja.fi

Pikselibeiben halpa kopio närkästyttää Eidosta

2.08.2006 // Kirjoittanut: feldon
9

Tomb Raider –peleistä tunnettu pelitalo Eidos on huolissaan tekijänoikeuksistaan. Yritys harkitsee parhaillaan oikeustoimia singaporelaista Ozure Mobilea vastaan, jonka tuottamien pelien naispuolinen seikkailijatar Lava Kroft muistuttaa kovasti Eidoksen maailmankuulua naispuolista seikkailjatarta, Lara Croftia.

Siinä missä Lara Croft tunnetaan vaarallisia tilanteita rakastavana arkeologina, on Lava Kroft puolestaan… vaarallisia tilanteita rakastava nainen, joka on kiinnostunut vanhoista esineistä. Eroja siis löytyy, joskaan ei Eidoksen mielestä tarpeeksi.

Hiljattain konkurssin partaalta pelastuneen Eidoksen huoli tuotemerkkirikkomuksesta on ymmärrettävää, sillä yrityksen viimeaikainen menestys rakentuu paljolti Lara Croftin ja Tomb Raiderin varaan. Pelkästään sarjan viimeisintä osaa, Tomb Raider Legendiä, on myyty yli 2,6 miljoonaa kopiota. Onnenonkijoiden pelätäänkin nyt heikentävän uutta renessanssiaan elävää brandia, joten Eidoksen uskotaan lähettävän vastineensa asian tiimoilta Ozure Mobilelle vielä lähipäivien aikana.

Ellei oikeuden päätös muuta tilannetta, on Lava Kroftin seikkailut tarkoitus lanseerata myöhemmin kaikille mobiilialustoille. Niin tai näin, aikaisemmin verrattaen tuntematon Ozure Mobile on jo nyt hankkinut tempauksellaan rutkasti julkisuutta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Santos kuva
Santos

Hienoa että pelintekijöillä tuota omaperäisyyttä riittää...

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Hmmm...
http://www.gamesetwatch.com/barryhatter.jpg

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Barry Hatter :D repesin!

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Haha @ Barry Hatter.
Omaperäisyys kunniaan!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

hahha barry hatter, hahahahah

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

vitun vinosilmät..

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Ozure Mobile aikoi tehdä ihan aidon Lara-pelin lahjaksi Eidokselle, mutta harmillinen typo synnytti väärinkäsityksen kopioinnista.

;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Barry Hatter heehee :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

xD

Nostoja