Obsidian Entertainment on paljastanut virallisesti jatko-osan Pillars of Eternity -roolipelilleen. Pillars of Eternity II: Deadfire on ollut kehitteillä tietokoneille vuotta 2018 ajatellen, joskin kunnolla onnistuakseen myös se on kaipaamassa vielä pelaajien tukea joukkorahoituksen muodossa.

Tällä kertaa Obsidian hakee varoja Kickstarterin sijaan joukkorahoituspalvelu Figista, jonka kautta myös Psychonauts 2 ja Wasteland 3 ovat jo aiemmin tulleet rahoitetuksi. Toiveena yhtiöllä olisi saada kasaan ainakin 1,1 miljoonaa dollaria, mikä oli aikoinaan myös alkuperäisn Pillars of Eternityn joukkorahoitustavoite. Lopulta kyseinen peli keräsi kaikkiaan noin neljän miljoonan dollarin potin.

Valmistuessaan Pillars of Eterity II:n luvataan jatkavan alkuperäisen pelin tarinaa tuoden takaisin vanhoja tuttuja hahmoja sekä esitellen myös uusia tuttavuuksia. Uusia ympäristöjä on tietysti lisäksi luvassa pelaajan päätyessä tutkimaan Deadfiren saaristoa. Alkuperäisen pelin teknologian ja järjestelmien kerrotaan myös kehittyneen entisestään.

Tarkemmin kampanjaan voi tutustua pelin Fig-sivuilla. Ohessa myös sen esittelyvideo.

Lisää luettavaa